جلد 26، شماره 82 - ( تیر 1392 )                   جلد 26 شماره 82 صفحات 11-22 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pourshaban M, Parsayekta Z, Gholamnezhad M, Haghani H, Karimi N. The Effect of Food Diet Training on the Quality of Life among Non-Dialysis Patients with Chronic Renal Disease. IJN. 2013; 26 (82) :11-22
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-1544-fa.html
پورشعبان مهسا، پارسا یکتا زهره، غلام نژاد محمد، حقانی حمید، کریمی نادیا. تاثیر آموزش رژیم غذایی بر کیفیت زندگی بیماران مزمن کلیه غیر دیالیزی. نشریه پرستاری ایران. 1392; 26 (82) :11-22

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-1544-fa.html


ک کارشناس ارشد پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران(*مولف مسئول) ، تلفن تماس: 09355578512 Email: mahsapourshaban@yahoo.com
چکیده:   (2607 مشاهده)

  چکیده

  زمینه و هدف: ابتلاء به بیماری مزمن کلیه با افت شدید کیفیت زندگی همراه است و پرستاران مسئول هستند تا از طریق مداخلات مناسب این بیماران را به زندگی متوازن سوق داده و تا حد امکان کیفیت زندگی آنان را افزایش دهند. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش رژیم غذایی، بر کیفیت زندگی بیماران مزمن کلیه غیر دیالیزی انجام شده است.

  روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی قبل و بعد و با گروه کنترل می باشد. 80 بیمار مزمن کلیه غیردیالیزی با فیلتراسیون گلومرولی 60 -15 میلی لیتر در دقیقه در 73/1 مترمربع با روش هدفمند، به دو گروه 40 نفره تقسیم شدند. به گروه آزمون علاوه بر مراقبت معمول، بسته آموزشی رژیم غذایی ارائه شد و بیماران گروه کنترل فقط تحت مراقبت معمول قرار گرفتند. پس از 12 هفته، مجدداً، کیفیت زندگی بیماران با پرسشنامه استاندارد شده کیفیت زندگی ( Kidney Disease Quality Of Life _iranian_Final_ver1.3 ) مورد سنجش قرار گرفت. اطلاعات جمع آوری شده با آمار توصیفی و استنباطی(تی مستقل و کای دو) در نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل گردید.

  یافته ها: پس از 12 هفته، امتیاز کیفیت زندگی در بعد عمومی، در اجزاء جسمی و روانی و نمره کلی کیفیت زندگی(p<0/05) نسبت به گروه کنترل تفاوت معنادار آماری را نشان داد. در بعد اختصاصی، در حیطه های علائم و نشانه های بیماری، اثرات بیماری، محدودیت مرتبط با بیماری، رضایت و سلامت کلی نیز تفاوت معنادار آماری بین دو گروه مشاهده شد(p<0/05)

  نتیجه گیری کلی: افزایش آگاهی بیماران مزمن کلیه غیردیالیزی با استفاده از این قبیل شیوه های آموزشی در مورد رژیم غذایی می تواند یکی از عوامل بهبود کیفیت زندگی در این بیماران باشد.

.
متن کامل [PDF 246 kb]   (1833 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: ۱۳۹۱/۱۲/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۲/۹/۴ | انتشار: ۱۳۹۲/۹/۴

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb