جلد 25، شماره 79 - ( دی 1391 )                   جلد 25 شماره 79 صفحات 23-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rambod M, Ghodsbin F, Beheshtipour N, Raieyatpishe AA, Mohebi Noubandegani Z, Mohammadi-Nezhad A. The Relationship between Perceived Social Support and Quality of Sleep in Nursing Students. IJN 2012; 25 (79) :12-23
معصومه رامبد ، فریبا قدس بین ، نوشین بهشتی پور ، علی اصغر رعیت پیشه ، زینت محبی نوبندگانی ، عباس محمدی نژاد . حمایت اجتماعی درک شده و کیفیت خواب در دانشجویان پرستاری. نشریه پرستاری ایران. 1391; 25 (79) :12-23

1- مربی، عضو هیئت علمی، کارشناس ارشد پرستاری، گروه آموزشی بهداشت جامعه دانشکده پرستاری-مامایی حضرت فاطمه (س)، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران(مولف مسئول). شماره تماس: 07116474250 Email: ghodsbin@sums.ac.ir

زمینه و هدف : کیفیت خواب می‌تواند در ارتقا سلامتی و بهبود کیفیت زندگی دانشجویان موثر واقع شود. برخی از عوامل اجتماعی روانی از جمله حمایت اجتماعی ممکن است روی کیفیت خواب اثر بگذارد. هدف از این مطالعه تعیین همبستگی بین حمایت اجتماعی درک شده و کیفیت خواب در دانشجویان پرستاری بود.

روش بررسی : در یک مطالعه همبستگی، 87 دانشجوی پرستاری دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به صورت سرشماری طی سال 90-89 شرکت کردند. نسخه فارسی « پرسشنامه منابع شخصی 85 » و «شاخص کیفیت خواب پیتزبورگ» جهت بررسی درک شرکت‌کنندگان از حمایت اجتماعی و کیفیت خواب استفاده شد. داده‌ها با استفاده از SPSS نسخه 15 و بکارگیری مجذور کای دو و ضریب همبستگی اسپیرمن تجزیه و تحلیل شد.

یافته‌ها : بیشتر دانشجویان در این مطالعه درک بالایی از حمایت اجتماعی داشته(4/49%) و از کیفیت خواب ضعیف(0/61%) برخوردار بودند. بین حمایت اجتماعی درک شده و وضعیت اقتصادی (02/0= p و74/7=2 c ) و محل سکونت ارتباط وجود داشت (007/0= p و19/9=2 c ). دانشجویان سال سوم و چهارم ، کیفیت خواب ضعیف‌تری را نشان دادند. به علاوه، بین حمایت اجتماعی درک شده و کیفیت خواب در دانشجویان پرستاری همبستگی وجود داشت( 01/0= P و33/0-= r ).

نتیجه‌گیری کلی : با توجه به ارتباط حمایت اجتماعی با کیفیت خواب در میان دانشجویان پرستاری، مسئولین دانشکده پرستاری و خانواده ها می توانند با حمایت اجتماعی دانشجویان به بهبود کیفیت خواب این افراد کمک نمایند.

دریافت: 1391/10/30 | پذیرش: 1393/6/3 | انتشار: 1393/6/3