جلد 12، شماره 18 و 19 - ( 9-1377 )                   جلد 12 شماره 18 و 19 صفحات 33-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

Omrany F. Succinyl Choline. IJN 1998; 12 (18 and 19) :31-33
فاطمه عمرانی . بررسی ارتباط سطح پلاسمایی آنزیم پسودوکولین استراز و طول مدت قطع تنفس(آپنه) پس از تزریق ساکسی نیل کولین در بیمارانی که تحت بیهوشی عمومی قرار گرفته‌اند، در یکی از بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1372. نشریه پرستاری ایران. 1377; 12 (18 و 19) :31-33

این پژوهش یک مطالعه همبستگی و همخوانی است که به منظور بررسی ارتباط بین سطح پلاسمایی آنزیم کولین استراز و طول مدت آپنه پس از تزریق ساکسی نیل کولین در بیمارانی که تحت بیهوشی عمومی قرار گرفته­اند، در یکی از بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام گرفته است. نمونه­های این پژوهش 93 نفر مرد و 57 نفر زن بوده­اند که از طریق نمونه گیری تصادفی در طول مدت 6 ماه انتخاب گردیده­اند. همگی نمونه­ها جهت انجام جراحی غیراورژانس مراجعه و تحت بیهوشی عمومی با غیراورژانس مراجعه و تحت بیهوشی عمومی با لوله گذاری داخل تراشه قرار گرفته­اند. ابزار گردآوری داده­ها داخل تراشه قرار گرفته­اند. ابزار گردآوری داده­ها برگه چک لیست و کیت آزمایشگاهی سیگما جهت اندازه گیری سطح آنزیم بوده است. یافته­های پژوهش در 18 جدول و 24 نمودار خلاصه شده­اند و از ازمونهای آماری آنالیز واریانس، آزمون تی، ضریب همبستگی پیرسون و معادله خط رگرسیون، آزمون تی، ضریب همبستگی پیرسون و معادله خط رگرسیون جهت حصول به نتایج استفاده گردیده است. یافته­های پژوهش حاکی است که نوعی ارتباط خط و معکوس سطح پلاسمایی آنزیم کولین استراز و طول مدت آپنه پس از تزریق ساکسی نیل کولین در بین واحدهای مورد مطالعه وجود داشته است.

05/0 p< در زنان 53/0 t= در مردان(71/0- r= )

دریافت: 1391/9/27 | انتشار: 1377/8/24