جلد 25، شماره 77 - ( شهریور 1391 )                   جلد 25 شماره 77 صفحات 21-29 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajikazemi E, Moghaddam M, Hosseini AF, Heidarikhayat N. Relationship between Obesity and Food Habits among Female Adolescents. IJN. 2012; 25 (77) :21-29
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-1291-fa.html
حاجی کاظمی افتخارالسادات، معصومه مقدم ، آغافاطمه حسینی ، نسترن حیدری خیاط . ارتباط چاقی با عادات غذایی در دختران نوجوان. نشریه پرستاری ایران. 1391; 25 (77) :21-29

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-1291-fa.html


مربی و کارشناس ارشد پرستاری بهداشت جامعه دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران (*مولف مسئول) ، masoumemoqaddam@gmail.com
چکیده:   (3758 مشاهده)

  زمینه و هدف: چاقی که در اثر تجمع بیش از حد چربی در بدن ایجاد می شود می تواند ناشی از عدم تعادل بین دریافت و مصرف انرژی بوده و با عادات غذایی هر فرد مرتبط باشد. مطالعه حاضر با هدف کلی تعیین وضعیت چاقی و ارتباط آن با عادات غذایی در دختران نوجوان شهر تهران انجام گرفت.

  روش بررسی: این مطالعه از نوع همبستگی پیش گویی کننده بود که در آن 385 دانش آموز دختر 18-14 ساله منطقه غرب تهران که از شرایط نمونه برخوردار بودند به صورت مرحله ای تصادفی وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات فردی، پرسشنامه دفعات مصرف خوراک، کالیپر، متر نواری و ترازو گرد آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه و نیز شفه و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 14 انجام گرفت.

  یافته ها: نتایج نشان داد بر اساس ضخامت چربی زیر پوست عضله پشت بازو 18% و بر اساس نمایه توده بدن 15% دانش آموزان چاق بوده یا اضافه وزن داشتند. دفعات مصرف روزانه نان و غلات، برنج، روغن ها، نوشابه ها و تخم مرغ در افراد دارای اضافه وزن و چاق نسبت به گروه های دیگر بطور معنی دار بیشتر بود(05/0 p< ).

  نتیجه گیری کلی: با توجه به بالا بودن مصرف مواد غذایی ناسالم در میان دختران چاق و دارای اضافه وزن، خطر شیوع بیماری های مزمن مرتبط با چاقی در آینده نگران کننده می باشد، لذا آموزش و ترویج تغذیه مناسب و سالم در مدارس و محیط خانواده توسط دست اندرکاران امر سلامت بویژه پرستاران در سطح جامعه ضروری به نظر می رسد.

متن کامل [PDF 220 kb]   (1186 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: ۱۳۹۱/۶/۵ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۰/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۰/۱۵

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb