جلد 25، شماره 76 - ( تیر 1391 )                   جلد 25 شماره 76 صفحات 18-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

Maleki MR, Gohari MR, Ghorbanian A. Relationship between Structural Empowering and Nurses’ Readiness for Change. IJN 2012; 25 (76) :10-18
محمد رضا ملکی ، محمود رضا گوهری ، عظیمه قربانیان . رابطه توانمندسازی ساختاری و آمادگی فردی پرستاران برای تغییر. نشریه پرستاری ایران. 1391; 25 (76) :10-18

1- دانشیار گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات مدیریت بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- استادیار گروه آمار زیستی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات مدیریت بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- دانشجوی دکترای مدیریت خدمات بهداشتی درمانی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، فارس، ایران (نویسنده مسئول) شماره تماس: 09139598029 ، Email: azimehghorbanian@gmail.com

زمینه و هدف: افراد کانون تمام تغییرات سازمانی هستند. لذا آمادگی آنان برای تغییر از مهم ترین عوامل در سازمان‌های ‌کنونی است. توانمندسازی، کارکنان را قادر می‌سازد تا در مواجهه با مشکلات و تهدیدات از استقامت و انعطاف پذیری برخوردار باشند، در این پژوهش به بررسی ارتباط توانمندسازی ساختاری با آمادگی فردی پرستاران برای تغییر پرداخته شده است.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی همبستگی 130 نفر از پرسنل پرستاری مرکز آموزشی درمانی هاشمی نژاد تهران به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود، به منظور سنجش میزان آمادگی افراد برای تغییر ابزار هان پنکرن و همکاران و جهت اندازه گیری میزان توانمندسازی ساختاری، پرسشنامه شرایط اثربخشی کار- 2 به کار رفت. جهت تحلیل داده ها آزمون همبستگی اسپیرمن و تحلیل رگرسیون خطی چند متغیره با استفاده از SPSS نسخه 16 به کار رفت .

یافته ها: یافته ها نشان داد توانمندسازی ساختاری با آمادگی پرستاران برای تغییر رابطه معنادار مثبت دارد ( 01/0 P ) و در بررسی تاثیر توانمندسازی ساختاری بر آمادگی پرستاران برای تغییر نیز مشخص شد دسترسی به فرصت، تاثیر آماری معنی داری در تبیین آمادگی فردی برا ی تغییر دارد (001 /0 P ) .

نتیجه گیری کلی: چنانچه سازه‌های توانمندسازی ساختاری در محیط کار پرستاران پیاده شود، آمادگی آنان برا ی تغییر افزایش می‌ یابد. توصیه می‌شود که برنامه‌ریزان و تصمیم گیران زمینه دسترسی کارکنان به دانش و مهارت جدید را فراهم نموده و فرصت انجام کار های چالش برانگیز را به کارکنان بدهند. تا ضمن توانمندشدن کارکنان، آمادگی آنان برای تغییر ارتقا ‌یابد.

دریافت: 1391/4/18 | پذیرش: 1393/6/3 | انتشار: 1393/6/3