جلد 10، شماره 14 و 15 - ( 3-1375 )                   جلد 10 شماره 14 و 15 صفحات 89-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fereshteh jahdy. Detecting awareness rate of midwifery students a bout the prenatal, intrapartal and post partal care of women suffering from AIDS in nursing and midwifery faculties in medical university of health and medical teaching in Teehran (1993).. IJN 1996; 10 (14 and 15) :81-89
فرشته جهدی ، پروین پدوئیم ، شمس الملوک جلال منش ، پرویز کمالی . بررسی میزان آگاهی دانشجویان مامایی در مورد مراقبتهای دوران بارداری، حین و پس از زایمان زنان مبتلا به بیماری ایدز در دانشکده های پرستاری، مامایی دانشگاههای علوم پزشکی وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شهر تهران سال 1372. نشریه پرستاری ایران. 1375; 10 (14 و 15) :81-89

این پژوهش یک مطالعه زمینه ای است که در آن 124 دانشجوی سال سوم و چهارم کارشناسی پیوسته مامایی سه دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران شرکت داشتند. روش نمونه گیری در این پژوهش تصادفی طبقه ای چند مرحله ای بوده است و جهت گردآوری داده ها پرسشنامه ای شامل دو بخش مورد استفاده قرار گرفته است. در بخش اول 4 سوال مربوط به مشخصات فردی واحدهای مورد پژوهش در بر بخش دوم 27 سوال در رابطه با میزان آگاهی دانشجویان مامایی از مراقبتهای دوران بارداری، حین و پس از زایمان تنظیم شده است.

یافته های این پژوهش در 49 جدول و 7نمودار تدوین و جهت دستیابی به میزان آگاهی واحدهای مورد پژوهش از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شده است. در مجموع یافته های این پژوهش بیانگر این مرارد است که میزان آگاهی دانشجویان مامایی در 2/78% یعنی حداکثر موارد در سطح متوسط و در 8/21% در سطح ضعیف قرار دارد. ضمنا متغیرهای آموزش رسمی دوران تحصیل و استفاده از متخصصین پزشکی، با میزان آگاهی دانشجویان مامایی از مراقبتهای حین زایمان آگاهی دانشجویان مامایی از مراقبتهای حین زایمان زنان مبتلا به ایدز ارتباط معنی دار داشته است. در پایان، کاربرد نتایج حاصل از این پژوهش در حیطه های مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفته و جهت کسب نتایج دقیقتر پیشنهاداتی جهت پژوهشهای بعدی ارائه گردیده است.

متن کامل [PDF 1537 kb]   (2048 دریافت)
دریافت: 1391/2/3 | پذیرش: 1391/12/5 | انتشار: 1391/12/5