amini, Gharacheh M, Hasanpoor azghadi S B, Haghani S. Quality of life in adolescent pregnant women referring to comprehensive health service centers in Arak. IJN 2022; 35 (138)
URL:
http://ijn.iums.ac.ir/article-1-3579-fa.html
امینی مریم، قراچه مریم، حسن پور ازغدی سیده بتول، حقانی شیما. کیفیت زندگی در زنان باردار نوجوان مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت اراک. نشریه پرستاری ایران 1401; 35 (138)
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-3579-fa.html
1- ، gharacheh.m@gmail.com
چکیده: (47 مشاهده)
زمینه و هدف: بارداری یک حالت فیزیولوژیک می باشد که با تغییرات جسمی و روانی فراوانی همراه است. همزمان شدن بارداری با دوران نوجوانی که یک دوره بحرانی در زندگی فرد محسوب می شود، ممکن است کیفیت زندگی زنان را تحت تاثیر قرار دهد. از این جهت، این مطالعه با هدف تعیین کیفیت زندگی در زنان باردار نوجوان مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت اراک در سال 1399 انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه یک پژوهش مقطعی بود که بر روی 217 نفر از زنان باردار نوجوان مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت شهری اراک در سال 1399 انجام شد .روش نمونه گیری به روش چند مرحله ای بود. برای گرد آوری اطلاعات از پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه کیفیت زندگی در دوران بارداری استفاده شد. برای توصیف داده ها از روش های آمار توصیفی و برای بررسی ارتباط بین متغیرها از آزمون های تی مستقل، آنالیز واریانس آزمون پیرسون در نرم افزار SPSS نسخه 26 استفاده شد. سطح معنی داری P<0.05 در نظر گرفته شد.
یافتهها: میانگین سنی زنان باردار مورد مطالعه 86/17با انحراف معیار 42/1بود. میانگین نمره کیفیت زندگی 83/1 بود که بالاتر از حد متوسط می باشد. زنان باردار نوجوان مورد پژوهش در حیطه عملکرد روانی کیفیت زندگی، بالاترین نمره (با میانگین 00/2) و در حیطه عملکرد اجتماعی، پایین ترین میانگین نمره (با میانگین 50/1) را کسب کردند. از بین متغیر های جمعیت شناختی تحصیلات مادر نوجوان باردار، تحصیلات همسر و وضعیت اقتصادی و از میان مشخصات باروری، خواسته و ناخوسته بودن بارداری از نظر مادر و همسرش با کیفیت زندگی ارتباط معنا دار آماری داشت.
نتیجهگیری: نتایج مطالعه نشان داد که میانگین نمره کیفیت زندگی و هر یک از حیطه های آن در زنان باردار نوجوان بالاتر از حد متوسط بود. همچنین کیفیت زندگی درنوجوانان بارداری که خود و همسر شان تحصیلات بالاتری داشتند، از وضعیت اقتصادی مطلوب تری برخوردار بودند و تجربه بارداری خواسته از طرف خود و همسرشان داشتند، بالاتر بود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مامایی دریافت: 1401/3/23 | پذیرش: 1401/8/1 | انتشار: 1401/8/1