زمینه و هدف: یکی از مهم ترین شاخصهای کیفیت ارائه خدمات بهداشتی درمانی، ارزیابی و سنجش رضایت مندی مادران از خدمات پس از زایمان است. هدف از این مطالعه تعیین روایی و پایایی پرسشنامه سنجش رضایت از مراقبتهای پرستاری پس از زایمان بود.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک پژوهش روش شناختی بود که در آن روایی صوری و محتوای ترجمه فارسی پرسشنامه رضایت از مراقبتهای پرستاری پس از زایمان مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه ۱۵۰ نفر از مادران زایمان کرده در بیمارستان بعثت سنندج با روش نمونه گیری در دسترس، انتخاب شده و نسخه فارسی پرسشنامه را جهت انجام روایی سازه (تحلیل عاملی اکتشافی) تکمیل کردند. پایایی با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ و ضریب همیستگی در ۲۰ شرکت کننده و با فاصله زمانی ۱۰ روز تایید شد. دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ آنالیز گردید.
یافتهها: با استفاده از تحلیل عاملی شش عامل با تبیین ۹۵/۶۳ درصد از واریانس، مورد تایید قرار گرفت. نتایج تحلیل اکتشافی نشان داد برازش قابل قبولی وجود داشت و ارتباط بین سوالات با عوامل مورد نظر، معنی دار بود. ضریب آلفای کرونباخ برای کل ابزار ۹۴/۰ و برای شش حیطه مورد نظر بین ۸۳/۰ تا ۹۳/۰ برآورد شد که نشانگر وجود همسانی درونی سوالات، در کل پرسشنامه و حیطهها بود. ضریب همبستگی درون خوشهای یا ICC برابر (۹۷/۰-۸۳/۰= ۹۵% CI)، حاکی از ثبات خوب پرسشنامه بود.
نتیجه گیری کلی: نسخه فارسی شده پرسشنامه ۳۹ عبارتی رضایت از مراقبتهای پرستاری پس از زایمان ابزاری پایا و روا، جهت بررسی رضایت از مراقبتهای پرستاری بعد از زایمان در بیمارستانهای ایران است.