جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای کتاب‌درمانی

فراز طیار ایروانلو، هدیه ستوده، مهسا نوری، ناهید ناصری، فاطمه السادات رهنمائی، فاطمه عبدی،
جلد ۳۷، شماره ۱۴۷ - ( ۲-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف شیوع اوتیسم در دهه‌های اخیر افزایش یافته است. مداخلات کتاب‌درمانی در بهبود مشکلات مبتلایان به اوتیسم تأثیر دارند. هدف این مطالعه مرور نظام‌مند، بررسی روش‌های مختلف مبتنی بر کتاب، شامل شعردرمانی، کتاب‌درمانی و قصه‌درمانی در بهبود مشکلات رایج افراد مبتلا به اوتیسم می‌باشد.
روش بررسی مرور نظام‌مند در پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر شامل وب‌آوساینس، پابمد، اسکوپوس، پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، پرکوئست و مگیران با موتور جست‌وجوی گوگل‌اسکالر تا ۳۱ ماه می سال ۲۰۲۴ براساس دستورالعمل پریزما و با استفاده از سرفصل‌های موضوعی پزشکی مش انجام شد. کیفیت مطالعات با استفاده از ابزار روش‌های ترکیبی (MMAT)  انجام شد. 
یافته‌ها نهایتاً ۳۱ مطالعه واجد شرایط وارد مطالعه مرور نظام‌مند حاضر شد، در این مطالعات افراد مبتلا به اوتیسم ( سنین ۳ تا ۳۰ سال) یا مراقبین آن‌ها بررسی شدند. کارکردهای این رویکردهای درمانی در افراد مبتلا به اوتیسم در حیطه‌های بهبود مهارت‌های گفتاری، زبانی و عملکرد بهتر در گفتار، بهبود فعالیت‌های اجتماعی، توسعه اجتماعی، تعامل بهتر با اطرافیان، افزایش مشارکت اجتماعی، یافتن مهارت‌های اجتماعی خاص، افزایش رفتارهای اجتماعی مثبت و کاهش رفتارهای اجتماعی منفی، درک بهتر مطالب و بهبود تمرکز در اثر دقت در داستان‌گویی، کاهش رفتارهای نامناسب، کاهش پریشانی روانی، افزایش میزان مشارکت کلامی و درگیری طولانی‌مدت کودک بود.
نتیجه‌گیری به‌دلیل آسان بودن و در دسترس بودن مداخلات مبتنی بر کتاب، بهتر است با کمک معلمان، والدین و مراقبین کودکان مبتلا به طیف اوتیسم از این مداخلات به منظور ارتقای عملکرد، مهارت و بهبود مشکلات شناختی، اجتماعی، رفتاری و کلامی آن‌ها در بیمارستان‌ها و مراکز مراقبت و تربیت بیماران استفاده شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb