جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای فرهنگ ایمنی بیمار

محمد دهقانی، محمد حسین حیوی حقیقی، جمیله سلیمی، فرید خرمی،
جلد ۲۸، شماره ۹۳ - ( ۲-۱۳۹۴ )
چکیده

چکیده

زمینه و هدف: ایمنی بیمار یکی از مهمترین دغدغه‌های سازمان‌های مراقبت بهداشتی و درمانی است. اولین گام در ارتقا و بهبود فرهنگ ایمنی بیمار ارزیابی این مقوله است. بر همین اساس مطالعه حاضر به هدف بررسی فرهنگ ایمنی بیمار از دیدگاه پرستاران در بیمارستان‌های آموزشی استان هرمزگان صورت گرفت.

روش بررسی: پژوهش حاضر توصیفی از نوع مقطعی و نمونه پژوهش شامل ۱۹۰ نفر از پرستاران بیمارستان‌های آموزشی درمانی استان هرمزگان بود که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی برای مطالعه انتخاب شدند. ابزار این مطالعه پرسش‌نامه استاندارد «پیمایش بیمارستانی در مورد فرهنگ ایمنی بیمار»  HOSPICبود. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون‌های آماری تی مستقل و تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی LSD (برای مشخص‌ شدن گروه‌ها) در نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ استفاده شد.   

یافته ها: از بین ابعاد مختلف فرهنگ ایمنی بیمار بعد تعداد کارکنان و مسائل مرتبط (۲۵/۴۰%) کمترین امتیاز و بعد کارگروهی درداخل بخش بیشترین امتیاز (۶۰/۸۵%) را کسب کردند. در طی ۱۲ ماه گذشته ۶۳ نفر (۷/۳۵%) از پرستاران هیچ گزارش وقوع خطایی ارائه نداده و ۵۳ نفر (۱/۳۰%) فقط ۱ یا ۲ گزارش وقوع خطا را ارائه کرده بودند. امتیاز ابعاد مختلف فرهنگ ایمنی بر حسب سابقه کار، نوع استخدام، بیمارستان، و میزان ساعات کاری متفاوت بود (۰۵/۰ P<).

نتیجه گیری کلی: با توجه به یافته ها پیشنهاد می شود که مدیران و سیاست گذاران عوامل تاثیر گذار بر در فرهنگ ایمنی بیمار را شناسایی کرده، محیط کاری را بهبود داده و فضای سازمانی حمایت کننده ای را به وجود آورند. مطالعات بیشتری برای یافتن علل نارکارآمدی گزارش خطاهای پزشکی، پرستاران در مورد نیاز است.


اکرم سلامت، ژاله محمدعلیها، مرجان مردانی حموله، اسماعیل محمدنژاد، شیما حقانی،
جلد ۳۲، شماره ۱۱۹ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: فرهنگ ایمنی بیمار، یکی از عناصر کلیدی جهت بهبود ایمنی بیمار در نظام سلامت و هم‌چنین، یکی از اجزای مهم در تأمین کیفیت مراقبت‌های پرستاری است. هدف این مطالعه تعیین فرهنگ ایمنی بیمار از دیدگاه پرستاران شاغل در بخش مراقبت ویژه بود.
روش بررسی: این پژوهش توصیفی- مقطعی در سال ۱۳۹۸ انجام شد. حجم نمونه ۲۰۰ نفر از پرستاران شاغل در بخش‌های ICU و CCU از چهار بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و ایران بودند که به شیوه طبقه‌ای با تخصیص متناسب انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها، فرم اطلاعات فردی و پرسشنامه روا و پایا شده فرهنگ ایمنی بیمار بود. داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تحلیل شدند.
یافته‌ها: میانگین نمره فرهنگ ایمنی بیمار از دیدگاه پرستاران ۹۸/۱۰ ± ۳۳/۱۴۴ به دست آمد. بیش‌ترین درصد پاسخ‌های مثبت پرستاران درباره فرهنگ ایمنی بیمار، مربوط به بعد پاسخ غیرتنبیهی در قبال رویدادها (۵/۶۷ درصد) بود و کم‌ترین درصد فرهنگ ایمنی در بعد عملکرد و انتظارات سوپروایزر/مدیر در رابطه با ارتقای ایمنی (۲۸ درصد) بود. ۶۰ درصد از پرستاران نیز اعلام نمودند وقایع اتفاق افتاده در یک سال گذشته را گزارش نکردند. از نظر وضعیت رعایت ایمنی بیمار، بیشتر پرستاران (۶۳ درصد)، بیمارستان محل خدمتشان را از نظر رعایت ایمنی بیمار در وضعیت قابل قبول توصیف نمودند. از میان مشخصات فردی، طبق آزمون تی مستقل، متغیر جنس با فرهنگ ایمنی بیمار ارتباط معنی‌دار آماری داشت (۰۱۳/۰P=).
نتیجه‌گیری کلی: با توجه به نتایح این مطالعه، به منظور بهبود فرهنگ ایمنی بیمار، شناخت جامعی از عملکرد و انتظارات مدیران پرستاری در رابطه با ارتقای ایمنی بیمار در بیمارستان‌ها، ضروری است. به علاوه، پیشنهاد می‌گردد مدیران پرستاری و مدیران بیمارستان‌ها، عناصر دخیل در فرهنگ ایمنی بیمار را شناسایی کرده و جوی حمایتی در سازمان به وجود آورند تا پرستاران خطاهای خود را گزارش دهند.

محمدرضا شیخی‌چمان،
جلد ۳۳، شماره ۱۲۴ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: در سازمان‌های ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی و درمانی، بهبود فرهنگ ایمنی بیمار به عنوان یکی از عوامل مهم در راستای کاهش حوادث ناخواسته و ارتقای ایمنی بیمار شناخته شده است. هدف از مطالعه حاضر تعیین وضعیت فرهنگ ایمنی بیمار از دیدگاه پرستاران بیمارستان‌های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران بود.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک پژوهش مقطعی بود که در نیمه دوم سال ۱۳۹۸ و در میان هفت بیمارستان آموزشی- درمانی منتخب وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران با حجم نمونه ۲۹۵ نفر انجام شد. مشارکت‌کنندگان با روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شده و ابزار گردآوری داده‌ها نیز پرسشنامه استاندارد فرهنگ ایمنی بود. در نهایت داده‌ها توسط آمار توصیفی (تعداد، درصد، میانگین، انحراف معیار) و تحلیلی (آزمون تی‌مستقل، آنالیز واریانس یک‌طرفه) و در سطح معنی‌داری کمتر از ۰۵/۰ به وسیله نرم‌افزار SPSS نسخه ۱۶ تحلیل گردید.
یافته‌ها: از ۲۹۵ پرسشنامه توزیع‌شده، تعداد ۲۶۰ پرسشنامه (۸/۸۹ درصد) بازگردانده شد. نمره کلی فرهنگ ایمنی بیمار در مطالعه حاضر ۰۶/۳ با انحراف معیار ۴۰/۰ بود که از بین ابعاد آن، بیشترین میانگین مربوط به بعد یادگیری سازمانی (۷۴/۰ ± ۴۵/۳) و کمترین میانگین به ابعاد تبادلات و انتقال اطلاعات (۸۶/۰ ± ۴۵/۲) تعلق داشت. بر اساس نتایج بخش تحلیلی پژوهش نیز بین وضعیت فرهنگ ایمنی با ویژگی‌های جمعیت شناختی و سازمانی پرستاران ارتباط آماری معنی‌داری وجود نداشت (۰۵/۰P>).
نتیجه‌گیری کلی: در این مطالعه نمره کلی فرهنگ ایمنی بیمار در حد متوسط بود. عواملی از قبیل حمایت مدیران از مقوله ایمنی بیمار در بیمارستان، کار تیمی درون واحدهای سازمانی، ارتباطات و ارائه بازخورد در مورد خطاها و تسهیل تبادل و انتقال اطلاعات در سازمان‌های مراقب سلامت در راستای افزایش ایمنی گیرندگان خدمات ضروری می باشد. همچنین ارتقای روابط و کار تیمی بیشتر درون واحدهای بیمارستانی و ایجاد محیط غیرتنبیهی به منظور گزارش بیشتر حوادث نیز می‌تواند در این راستا مثمرثمر واقع گردد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb