جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای سن مدرسه

طاهره صادقی، محمد علی حسینی، مهدی رهگذر، زهرا کاشانی نیا،
جلد ۲۱، شماره ۵۳ - ( ۷-۱۳۸۷ )
چکیده

  زمینه و هدف: بین چاقی دوران کودکی و بزرگسالی رابطه نزدیکی وجود دارد؛ تحقیقات نشان می دهد که بین چاقی والدین و شیوه غذا خوردن و عادات غذا خوردن در خانواده با چاقی کودکان ارتباط مستقیمی وجود دارد. بنابراین اجرای تدابیری برای تغییر عادات غذا خوردن کودک و خانواده برای کاهش وزن در کودکان ضروری است. به این لحاظ این پژوهش با هدف تعیین تأثیر شیوه غذا خوردن کودک و والدین بر چاقی دختران سن مدرسه در مدارس منتخب شهر اندیشه سال ۱۳۸۵ انجام شد.

  روش بررسی: در مطالعه شبه تجربی حاضر ۹۷ دختر سن مدرسه سالم که در مدارس منتخب شهر اندیشه در سال ۱۳۸۴- ۱۳۸۵مشغول به تحصیل بوده و میزان صدک شاخص توده بدنی آن‌ها بیش از ۸۵ درصد بود نمونه پژوهش را تشکیل می دادند که به طور تصادفی ساده در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند .بعد از تائید اعتبار و اعتماد پرسشنامه؛ گروه مداخله و خانواده آن‌ها تحت آموزش اصلاحات رفتاری به مدت ۷ جلسه قرار گرفتند. قبل از مداخله و در پایان هر ماه (به مدت سه ماه) میزان صدک شاخص توده بدنی محاسبه و یادداشت شد، شیوه غذا خوردن کودک و والدین توسط پرسشنامه تعیین عادات غذایی کودک و خانواده قبل از مداخله و در پایان مداخله ثبت گردید و در نهایت دو گروه مقایسه شدند.

  یافته ها: میزان صدک شاخص توده بدنی در دو گروه در پایان اختلاف معنی داری با هم داشتند (۰۱۵/۰ P = ). در دو گروه شیوه غذا خوردن پدر در دو گروه اختلاف معنی داری نداشت اما شیوه غذا خوردن مادر و کودک در دو گروه اختلاف معنی‌داری داشت (۰۵/۰ P < ) نتایج آزمون آنالیز کوواریانس نشان داد شیوه غذا خوردن کودک با تعدیل اثر پدر و مادر با هم اختلاف معنی داری داشته است (۰۲۲/۰ P= ).

  نتیجه گیری: شیوه غذا خوردن کودک و والدین بر چاقی کودک مؤثر می باشد.آموزش شیوه صحیح غذا خوردن به کودک و خانواده در درمان چاقی کودکان مؤثر است و درمان چاقی کودکان باید یک مداخله خانواده محور باشد.


سعیده جعفر زاده، سیما محمدخان کرمانشاهی،
جلد ۲۸، شماره ۹۳ - ( ۲-۱۳۹۴ )
چکیده

چکیده

زمینه وهدف: بازی‌های رایانه‌ای به صورت اجتناب ناپذیری بخش عمده‌ای از جامعیت پذیری کودکان و نوجوانان را به خود اختصاص داده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی دیدگاه مادران در مورد عوارض ناشی از بازی طولانی مدت با رایانه در دختران دبستانی انجام شده است.

روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی بود. نمونه پژوهش شامل ۱۵۰ نفر از مادران دانش آموزان مشغول به تحصیل پایه های اول تا ششم ابتدایی بود. نمونه‌ها به صورت در دسترس انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسش نامه محقق ساخته بود. نتایج با استفاده از آمار توصیفی و آزمون کای دو در نرم افزارSPSS  نسخه ۱۶ مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.

یافته‌ها: عوارض استفاده زیاد از رایانه و بازی‌های رایانه‌ای از دیدگاه مادران به ترتیب عبارت بود از کاهش تعاملات اجتماعی و تحرک جسمانی (۳/۷۷%)، سوزش و ضعیف شدن چشم‌ها (۷/۷۶%)، افت تحصیلی (۷/۷۲)، پرخاشگری (۶۲%)، چاقی (۵۴%) و مشکلات اسکلتی (۷/۳۶%). همچنین ۳/۵۹% از مادران گزارش کردند که کلیه اعضای خانواده از رایانه در منزل استفاده می کنند. از نظر مادران مهمترین علت استفاده زیاد از رایانه توسط کودکان عدم اعمال محدودیت در منزل جهت استفاده از رایانه و بازی‌های رایانه‌ای (۷/۶۸%) بود.

نتیجه گیری کلی: با توجه به یافته‌ها به منظورحفظ و ارتقای سلامت کودکان پیشنهاد می‌شود نسبت به برگزاری دوره‌های آموزشی برای کودک، والدین و اولیای مدرسه در راستای تغییر دیدگاه آنها در خصوص نظارت بر شرایط و نوع بازی رایانه‌ای، تغذیه کودک، و حفظ شرایط ارگونومی بدن هنگام استفاده رایانه اقدام گردد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb