جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای روانی- اجتماعی

لیلا قمری، نرگس صادقی، مهرداد آذربرزین،
جلد ۳۳، شماره ۱۲۵ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: سرطان بیماری مزمن شایعی است که به علت تأثیر بر تمام ابعاد زندگی شخصی به ویژه در نوجوانان، نیازمند مداخلات در راستای سازگاری جسمی- روانی- اجتماعی می‌باشد، بنابراین این مطالعه با هدف شناسایی رابطه ادراک حمایت از جانب خانواده و سازگاری روانی- اجتماعی با بیماری در نوجوانان مبتلا به سرطان انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه با روش توصیفی- همبستگی بر روی ۹۵ نوجوان ۲۰-۱۱ ساله مبتلا به سرطان مراجعه‌کننده به بیمارستان سرطان امیر و درمانگاه امام رضا(ع) شیراز در سال ۱۳۹۷که مطابق با معیارهای ورود و با روش در دسترس انتخاب شده بودند، انجام شد. اطلاعات توسط فرم مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه‌های حمایت ادراک شده خانواده و سازگاری روانی- اجتماعی با بیماری جمع آوری شد و داده‌ها با نرم‌افزار آماری SPSS نسخه ۱۶ و آزمون‌های آمار توصیفی و تحلیلی در سطح معنی‌داری ۰۵/۰>p تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: نمره کلی ادراک حمایت از جانب خانواده با میانگین ۱۶/۲۶ در سطح متوسط بوده و درصد بالایی از بیماران، ادراک متوسطی از حمایت خانواده داشتند (۸/۵۶ %). سازگاری روانی- اجتماعی با بیماری با نمره کلی ۰۱/۲ در سطح سازگاری نسبتاً متوسط قرار داشت و کمترین سازگاری به بعد گستره روابط خانوادگی (میانگین ۱۵/۲) و بیشترین سازگاری به بعد اختلالات روانشناختی (میانگین ۷۴/۱) تعلق داشت. ادراک حمایت از جانب خانواده با جنس زن و سازگاری روانی- اجتماعی با بیماری با سن (به صورت معکوس) و سطح تحصیلات مادر ارتباط داشت، ولی بین دیگر شاخصه‌ها ارتباط معنی‌داری مشاهده نگردید.
نتیجه‌گیری کلی: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه ادراک حمایت از جانب خانواده با سازگاری روانی- اجتماعی با بیماری در نوجوانان مبتلا به سرطان همبستگی داشته و بنابراین درک حمایت از سوی خانواده در نوجوانان مبتلا به سرطان ضروری است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb