جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای دهقانی

حمیده دهقانی، خدیجه دهقانی، دکتر محمدحسن اسلامی، خدیجه نصیریانی، علی دهقانی، دکتر فرهاد فاتحی، محمدحسین نیکوکاران،
جلد ۲۱، شماره ۵۵ - ( دي ۱۳۸۷ )
چکیده

    زمینه و هدف: موفقیت در زمینه احیاء به عامل زمان بستگی دارد، به طوری که هر دقیقه تأخیر در شروع احیا ۴ درصد شانس زنده ماندن بیماران را کاهش می دهد. این پژوهش با هدف تعیین ارتباط فاصله زمانی بین اعلام کد احیا تا شروع عملیات توسط گروه کد با نتایج حاصل از آن انجام شد.

  روش بررسی: این مطالعه مقطعی بود. تعداد ۳۲۷ عملیات احیاء به روش سرشماری وارد مطالعه گردید و اطلاعات از طریق چک لیست حاوی مشخصات فردی و عملیات و نتایج احیاء جمع آوری شد و با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس و کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

  یافته ها: نتایج نشان داد ۹/۴۹ درصد احیای موفق و ۱/۵۰ درصداحیا ناموفق بود که از موارد احیای موفق تنها ۲/۲۸ درصد از بیمارستان مرخص شدند و ۸/۷۱ درصد فوت کردند و در مجموع ۰۶/۱۴ درصد ترخیص شدند و ۹۴/۸۵ نفر فوت کردند. میانگین فاصله زمانی اعلام کد تا شروع عملیات احیا بر حسب دقیقه در احیای موفق ۳/۲ دقیقه و احیای ناموفق ۲۷/۲ دقیقه که با ۰۰۱/۰= P این اختلاف معنی دار بود. میانگین فاصله زمانی اعلام کد تا شروع احیاء بر حسب دقیقه در احیای موفق نهائی (ترخیص) ۲۸/۱ دقیقه و فوت شدگان ۱۶/۲ دقیقه بود که با ۰ P @ ارتباط معنی دار بود.

  نتیجه گیری: براساس یافته ها احیای پایه باید حداکثر تا ۴ دقیقه اول انجام و به دنبال آن احیای پیشرفته صورت بگیرد. بنابراین کاهش مدت زمان شروع عملیات احیا باعث دستیابی به نتایج بهتر خواهد شد. براساس نتایج تحقیق مشخص گردید، بین فاصله زمانی اعلام کد تا شروع عملیات احیاء و نتایج حاصل از آن ارتباط معنی دار وجود دارد.با توجه به اهمیت فاصله زمان در نتایج احیا بهتر است در مدیریت استراتژیک احیای قلبی ریوی امکاناتی از قبیل تهیه pager برای سرعت رسیدگی به بیمار و آموزش جهت افزایش مهارت تیم کد و تکمیل تجهیزات ترالی احیا برنامه‌ریزی شود. 


زهرا پورموحد ، طاهره سلیمی ، خدیجه دهقانی ، ، ، ، ،
جلد ۲۱، شماره ۵۵ - ( دي ۱۳۸۷ )
چکیده

  زمینه و هدف: ترس از درد و صدمه یکی از مهم‌ترین مشکلات کودکان بیمار است. این ترس مانع از انجام مراقبت های درمانی مناسب در آن‌ها می گردد. با استفاده از موسیقی به آسانی می توان توجه کودک را از احساس درد به سوی افکار دیگر هدایت نمود. همچنین استعمال کرم بی حسی Emla قبل از اقدامات دردناک می تواند به کنترل درد در کودکان کمک نماید. با توجه به این که یکی از متداول ترین اقدامات بالینی در بخش کودکان درمان وریدی است، کاهش درد ناشی از رگ گیری می تواند روند بهبودی کودکان بیمار را ارتقاء بخشد. لذا این مطالعه با هدف مقایسه میزان تأثیر دو روش موسیقی و کرم بی حسی Emla بر شدت درد ناشی از رگ گیری در کودکان بستری در بخش اطفال صورت گرفته است.

  روش بررسی: این پژوهش یک کارآزمایی بالینی بوده است. در این تحقیق جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه مربوط به اطلاعات دموگرافیک و معیار چهره ای اندازه گیری درد (Wong) استفاده شده است، که از صفر تا پنج نمره دارد. پژوهشگران اطلاعات لازم را به طور تصادفی از ۹۰ کودک بیمار۱۲-۶ ساله بستری در بخش اطفال بیمارستان شهید صدوقی یزد جمع آوری نموده، در سه گروه ۳۰ نفره شامل گروه کرم Emla ،گروه موسیقی وگروه شاهد آن‌ها را مورد بررسی قرار دادند. آزمون آماری آنالیز واریانس و کاس اسکوئر و کروسکال والیس و من ویتنی جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

  یافته ها: مقایسه شدت درد در سه گروه مورد مطالعه نشان داد که میانگین نمره شدت درد در گروه کرم بی حسی املا (۳۶/۱) وکمتر از دو گروه موسیقی (۵/۳) و شاهد (۵۶/۳) بوده وتفاوت میانگین در سه گروه از نظر آماری معنی دار بوده است(۰۰۰/۰= P ). همچنین شدت درد ناشی از رگ گیری در گروه موسیقی کمتر از گروه شاهد بود، اما این تفاوت معنی دار نبود. متغیرهای سن، جنس و... تأثیر معنی داری بر شدت درد کودکان نداشته و صرف نظر از تأثیر این متغیرها و با توجه به نوع مداخله، کاربرد کرم بی حسی Emla روش مؤثرتری شناخته شد.

  نتیجه گیری: به طور کلی از تحقیق حاضر نتیجه گیری می شود که کاربرد کرم بی حسی Emla در کاهش درد ناشی از رگ گیری در کودکان با سن بالاتر (۱۲-۱۰ سال) تأثیر بیشتری داشته است. بنابراین می توان توصیه نمود که به طور روتین یک ساعت قبل از رگ گیری کرم Emla در محل مورد نظر استعمال شود و نیز از روش موسیقی به عنوان روش مکمل جهت انحراف فکر کودکان استفاده گردد. 


یوسف دهقانی، مصطفی دهقانی، فاطمه مظاهری تهرانی،
جلد ۲۶، شماره ۸۱ - ( اردیبهشت ۱۳۹۲ )
چکیده

  زمینه و هدف: یکی از مهم­ترین عوامل تأثیرگذار در پیشرفت هر سازمان خلاقیت کارکنان آن است. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین خلاقیت با رضایت شغلی و سلامت روان زنان پرستار است.

  روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی و همبستگی بود. از میان بیمارستان ­های شهر بوشهر سه بیمارستان به صورت تصادفی انتخاب و از میان پرسنل پرستاری این بیمارستان ها ۶۰ پرستار زن متاهل و مجرد شاغل در بخش های CCU و ICU به صورت تصادفی انتخاب شدند و به پرسشنامه­های رضایت شغلی، سلامت عمومی و خلاقیت عابدی، پاسخ دادند. داده­ها با نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ تحلیل گردید. ضریب همبستگی پیرسون برای خرده مقیاس­ها و آزمون t برای مقایسه میانگین نمرات زنان پرستاران متأهل و مجرد محاسبه شد.

  یافته ها: مطابق نتایج بدست آمده بین علائم اضطرابی و بسط خلاقیت همبستگی منفی معنادار وجود داشت. همچنین بین علائم افسردگی با رضایت از ماهیت کار همبستگی منفی معنادار و بین علائم اختلال در کارکرد اجتماعی با رضایت از پرداخت، رضایت از ماهیت کار و نمره کل رضایت شغلی نیز همبستگی منفی معناداری وجود داشت (۰۵/۰ ≥ p ) . تفاوت میانگین نمرات زنان پرستار متأهل و زنان پرستار مجرد در علائم جسمانی و علائم اضطرابی سلامت روان و ابتکار و انعطاف خلاقیت معنادار بود (۰۵/۰ ≥ p ) اما بین رضایت شغلی زنان پرستار متأهل و مجرد تفاوتی مشاهده نشد.

  نتیجه گیری کلی : با توجه به یافته­های پژوهش حاضر، می­توان نتیجه گرفت که با تدارک دیدن آموزش و تمرین­های مربوط به توانایی­ها و مهارت­های خلاقانه و نیز راهکارهای افزایش رضایت شغلی در پرستاران، سطح عملکردی آنان را برای حفاظت و ارتقاء سلامت روان افزایش داد.


محمد دهقانی، محمد حسین حیوی حقیقی، جمیله سلیمی، فرید خرمی،
جلد ۲۸، شماره ۹۳ - ( اردیبهشت و تیر ۱۳۹۴ )
چکیده

چکیده

زمینه و هدف: ایمنی بیمار یکی از مهمترین دغدغه‌های سازمان‌های مراقبت بهداشتی و درمانی است. اولین گام در ارتقا و بهبود فرهنگ ایمنی بیمار ارزیابی این مقوله است. بر همین اساس مطالعه حاضر به هدف بررسی فرهنگ ایمنی بیمار از دیدگاه پرستاران در بیمارستان‌های آموزشی استان هرمزگان صورت گرفت.

روش بررسی: پژوهش حاضر توصیفی از نوع مقطعی و نمونه پژوهش شامل ۱۹۰ نفر از پرستاران بیمارستان‌های آموزشی درمانی استان هرمزگان بود که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی برای مطالعه انتخاب شدند. ابزار این مطالعه پرسش‌نامه استاندارد «پیمایش بیمارستانی در مورد فرهنگ ایمنی بیمار»  HOSPICبود. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون‌های آماری تی مستقل و تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی LSD (برای مشخص‌ شدن گروه‌ها) در نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ استفاده شد.   

یافته ها: از بین ابعاد مختلف فرهنگ ایمنی بیمار بعد تعداد کارکنان و مسائل مرتبط (۲۵/۴۰%) کمترین امتیاز و بعد کارگروهی درداخل بخش بیشترین امتیاز (۶۰/۸۵%) را کسب کردند. در طی ۱۲ ماه گذشته ۶۳ نفر (۷/۳۵%) از پرستاران هیچ گزارش وقوع خطایی ارائه نداده و ۵۳ نفر (۱/۳۰%) فقط ۱ یا ۲ گزارش وقوع خطا را ارائه کرده بودند. امتیاز ابعاد مختلف فرهنگ ایمنی بر حسب سابقه کار، نوع استخدام، بیمارستان، و میزان ساعات کاری متفاوت بود (۰۵/۰ P<).

نتیجه گیری کلی: با توجه به یافته ها پیشنهاد می شود که مدیران و سیاست گذاران عوامل تاثیر گذار بر در فرهنگ ایمنی بیمار را شناسایی کرده، محیط کاری را بهبود داده و فضای سازمانی حمایت کننده ای را به وجود آورند. مطالعات بیشتری برای یافتن علل نارکارآمدی گزارش خطاهای پزشکی، پرستاران در مورد نیاز است.


فریبا دهقانی، محمد عباسی نیا، اکرم حیدری، نرگس محمد صالحی، فاطمه فیروزی، منصوره شاکری،
جلد ۲۸، شماره ۹۸ - ( اسفند ۱۳۹۴ )
چکیده

چکیده

زمینه و هدف: حفظ حریم خصوصی یک ارزش بنیادین و از حقوق اساسی انسان است که ارتباط بسیار نزدیکی با ارزش‌های هنجاری و ضوابط اخلاقی دارد. لذا کارکنان گروه پزشکی باید حفظ حریم خصوصی بیماران را به عنوان یکی از اصول اخلاقی اولیه مورد توجه قرار دهند. این مطالعه با هدف تعیین دیدگاه بیماران نسبت به حفظ حریم خصوصی توسط کادر درمان در بیمارستان شهید بهشتی قم انجام شد.

روش بررسی: این مطالعه مقطعی بر روی ۴۶۲ بیمار بستری در بیمارستان شهید بهشتی قم و با نمونه گیری به روش در دسترس، انجام شد. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه حفظ حریم خصوصی پژوهشگرساخته بود. جهت تحلیل داده‌ها از آزمون‌های کای اسکوئر، آنالیز واریانس و تی مستقل استفاده شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد حفظ حریم خصوصی بیماران در ۳/۱۹ درصد موارد نامطلوب، در ۲/۴۸ درصد موارد متوسط و در ۵/۳۲ درصد به صورت مطلوب رعایت شده است.

نتیجه گیری کلی: در این مطالعه میزان رعایت حریم خصوصی در حد متوسط بود، لذا به منظور افزایش اعتماد و رضایتمندی بیماران و بهبود خدمات ارائه شده رعایت حریم خصوصی بیماران باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.


فهیمه دهقانی، زهرا بهاری،
جلد ۳۴، شماره ۱۳۳ - ( دی ۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: یکی از مشکلات مرتبط با سلامت در محیط کار، استرس مرتبط با شغل است. پرستاری از جمله مشاغلی است که در آن پرستاران استرس زیادی را تجربه می‌کنند. استرس طولانی‌ مدت کار بر سلامت جسمانی و روانی پرستاران تأثیر منفی می‌گذارد و بهزیستی روانشناختی آنها را کاهش می‌دهد. یکی از متغیرهایی که به نظر می‌رسد می‌تواند چگونگی این رابطه را توضیح دهد انعطاف‌پذیری شناختی است. بنابراین هدف از پژوهش حاضر تعیین رابطه بین استرس شغلی با بهزیستی روانشناختی با نقش میانجی انعطاف پذیری شناختی می‌باشد.
روش بررسی: پژوهش حاضر مطالعه ای مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمام پرستاران مشغول به کار در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال ۱۳۹۸ بود. با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چهار بیمارستان (کاشانی، چمران، خورشید و حجتیه) به صورت تصادفی انتخاب شدند و پس از آن از هر بیمارستان ۴ بخش به صورت تصادفی و روش قرعه کشی انتخاب شد و پرسشنامه ها بصورت تمام شماری در بین پرستاران آن بخش ها به تعداد ۱۵۰ نفر توزیع شد. ابزار پژوهش شامل چهار پرسشنامه بود. ۱- پرسشنامه مشخصات فردی ۲- پرسشنامه استرس شغلی ۳-HSE پرسشنامه بهزیستی روانشناختی 'Ryff فرم کوتاه ۴- پرسشنامه انعطاف‌پذیری شناختی جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ و از مراحل پیشنهادی Baron و Kenny به روش رگرسیون سلسله مراتبی استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که در مرحله اول استرس شغلی (۴۲/۰-=β) پیش بینی‌کننده معنادار بهزیستی روانشناختی است. در مرحله دوم متغیرهای استرس شغلی و انعطاف‌پذیری شناختی (به ترتیب، ۲۱/۰-=β و ۵۴/۰=β) بهزیستی روانشناختی را پیش‌بینی کردند. با توجه اینکه بتای استرس شغلی در مرحله دوم نسبت به مرحله اول کاهش یافت، نقش میانجی جزئی انعطاف‌پذیری شناختی در رابطه بین استرس شغلی و بهزیستی روانشناختی مورد تایید قرار گرفت.
نتیجه‌گیری: بیشتر افراد می توانند برای مدت کوتاهی با استرس مقابله کنند اما استرس مزمن باعث ایجاد تغییراتی در وضعیت فیزیولوژیکی و روانشناختی می‌شود که از پیامدهای آن می توان به کاهش بهزیستی روانشناختی اشاره کرد. به نظر می‌رسد در رابطه بین استرس شغلی و بهزیستی روانشناختی برخی از عوامل نقش میانجی دارند از جمله انعطاف‌پذیری شناختی که در این پژوهش مورد بررسی و تایید قرار گرفت. در این راستا پیشنهاد می‌شود که جلساتی با هدف آموزش انعطاف‌پذیری شناختی برای پرستاران برگزار گردد و اثربخشی آن بر افزایش بهزیستی روانشناختی مورد بررسی قرار گیرد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb