جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای گشتیل

غلامرضا رجبی، خدیجه گشتیل، عباس امان الهی،
جلد ۲۹، شماره ۹۹ - ( اردیبهشت و تیر ۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

زمینه و هدف: نقش همسری و مادری از یک سو و شاغل بودن در محیطی مملو از تنش از سوی دیگر زنان پرستار را بیشتر در معرض فشارهای روانی ناشی از مسئولیت‌های خطیر قرار می‌دهد.

هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه بین متغیرهای نشخوار فکری و نگرانی به عنوان میانجی‌های بین خوددلسوزی و افسردگی در میان پرستاران زن متأهل شهر اهواز بود.

روش بررسی: این پژوهش توصیفی- همبستگی بود. ۱۹۳ پرستار زن متاهل به شیوه نمونه‌گیری نسبتی طبقه‌ای از بیمارستان‌های امام خمینی (ره)، گلستان، شفا، آریا و مهر شهر اهواز انتخاب شدند، و پرسشنامه افسردگی بک ویرایش، مقیاس پاسخ‌های نشخواری، پرسشنامه نگرانی ایالت پنسیلوانیا و پرسشنامه فرم کوتاه خوددلسوزی را تکمیل کردند. تجزیه و تحلیل داده‌ها از طریق ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون سلسله مراتبی همزمان و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ انجام گرفت.

یافته‌ها: ضرایب همبستگی پیرسون نشان داد که بین متغیر خوددلسوزی با متغیرهای افسردگی، نشخوار فکری و نگرانی همبستگی منفی معنادار و بین متغیرهای نگرانی و نشخوار فکری با افسردگی همبستگی مثبت معنادار وجود دارد (۰۵/۰P<). همچنین تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی به روش بارون و کنی و آزمون سوبل نشان دادند که نگرانی و نشخوار فکری میانجی‌های بین خوددلسوزی و افسردگی هستند.

نتیجه‌گیری کلی: به طور کلی، نتایج ما قویا مدل‌های ما را که شفقت خود با سطوح پایین‌تر نشانه‌های افسردگی در ارتباط است، حمایت می‌کند، اما نشخوارهای فکری و نگرانی‌ها مابین شفقت خود و نشانه‌های افسردگی دخالت دارند.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb