جستجو در مقالات منتشر شده


۱۴ نتیجه برای پیروی

حمید پیروی، دکتر منصوره یادآور نیکروش، سیده فاطمه حقدوست اسکوئی، کارینا برترو،
جلد ۱۸، شماره ۴۱ - ( بهار و تابستان ۱۳۸۴ )
چکیده

پرستاری رشته ای مبتنی بر عمل است. نقش عمده ای که کار در بالین در توسعه مهارت های پرستاری دارد، دانشجویان این رشته را ملزم می سازد که یاد بگیرند چگونه در محیط بالینی به عنوان فردی حرفه ای عمل کنند. مطالعات زیادی در زمینه محیط یادگیری بالینی دانشجویان پرستاری و مشکلات مربوط به آن انجام شده است، اما تجربه بالینی دانشجویان پرستاری کمتر به عنوان یک کل مورد توجه قرار گرفته است.

  روش مورد استفاده در این پژوهش پدیده شناسی و هدف اصلی آن جستجو، توصیف و تفسیر درک دانشجویان پرستاری از کار بالینی، و بدین ترتیب، بدست آوردن بینش عمیق تر در مورد تجربه کار بالینی دانشجویان پرستاری بود. این پژوهش بر مبنای روش توصیه شده توسط Van Manen انجام شد . در این مطالعه هفت دانشجوی پرستاری درباره تجربه بالینی شان مورد مصاحبه قرار گرفته و داده های بدست آمده مکتوب از این مصاحبه ها با استفاده از روش شناسی پدیده شناختی Van Manen مورد تجزیه و تحلیل توصیفی تفسیری قرار گرفت.

  یکی از مهم ترین مضمون های ظهور یافته، ″ ارتباطات مراقبت مدار ″ بود که در چهار زیر مضمون ″ چگونگی اداره بیمار ″ ، ″ ارتباط نزدیک با بیمار ″ ، ″ تقویت بیمار ″ ، و ″ همدلی ″ آن را توصیف می کردند.

  هدف پژوهش کیفی و مخصوصاً پدیده شناسی، ایجاد دانش در زمینه پدیده مورد مطالعه است. دانش ایجاد شده در این پژوهش می تواند دستمایه پژوهش های دیگر در این زمینه قرار گیرد تا افق های دیگری در مورد این پدیده گشوده شده و راهنمای آموزش بالینی رشته پرستاری قرار گیرند.


مهین نادری فر، طاهره اکبرشریفی، حمید پیروی، حمید حقانی،
جلد ۱۹، شماره ۴۶ - ( تابستان ۱۳۸۵ )
چکیده

  زمینه و هدف: رعایت بهداشت دهان و دندان در کودکان حائز اهمیت است. مراقبت از دهان و دندان باید از کودکی شروع شود، زیرا تنها با انجام مراقبت های ویژه از دندان‌های شیری کودکان است که می توان انتظار رویش صحیح دندان‌های دائمی را داشت. نقش مادران در حفظ سلامت دندان کودکان بسیار مهم است. لذا کسب اطلاعات در مورد آگاهی مادران در این زمینه می تواند مبنایی برای برنامه ریزی های بهداشتی و بهبود آن باشد. هدف تعیین آگاهی مادران در زمینه بهداشت دهان و دندان کودکان ۱ تا۶ سال می باشد.

  روش بررسی: این مطالعه از نوع مقطعی بود و بر روی ۵۰۰ نفر از مادران کودکان ۱ تا۶ سال مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر زاهدان در سال ۱۳۸۵ انجام گردید. روش جمع آوری داده ها پرسشنامه و مصاحبه حضوری بود. برای توصیف داده ها از جداول توزیع فراوانی و برای تحلیل داده ها از آزمون آنالیز واریانس و ضریب همبستگی و t- test استفاده شد. آگاهی به سه دسته ضعیف،متوسط و خوب تقسیم گردید. متغیرهای مورد بررسی شامل: سن، تحصیلات و شغل مادران و وضعیت اقتصادی می باشد.

  یافته‌ها: نتایج نشان داد که ۶/۸ درصد مادران دارای آگاهی ضعیف، ۴۴ درصد دارای آگاهی متوسط و ۴/۴۷‌درصد دارای آگاهی خوب در زمینه بهداشت دهان و دندان کودکانشان بودند (۰۰۰ P = ). آزمون آنالیز واریانس نشان داد بین آگاهی و سن، تحصیلات، شغل مادران، وضعیت اقتصادی و محل سکونت ارتباط وجود داشت (۰۰۰ ( P= .

  نتیجه گیری: از آنجا که مسئولیت بهداشت دهان و دندان کودکان زیر ۶ سال بر عهده مادران می‌باشد و کودکان قبل از مدرسه هنوز رشد کافی را برای مراقبت از دهان و دندان ندارند. بنابراین افزایش آگاهی مادران در این زمینه مهم بوده و تدوین برنامه‌های آموزشی برای آنان یک ضرورت است.


فروغ رفیعی، سیده فاطمه حقدوست اسکوئی، رخشنده محمدی، اکرم نجف یارندی، فریده جزء کبیری، حمید پیروی، حمید حقانی،
جلد ۲۰، شماره ۵۰ - ( ۴-۱۳۸۶ )
چکیده

  زمینه و هدف: مراقبت مفهومی چند بعدی در پرستاری است که می تواند از طریق آموزش هدف دار و دانشجو‌محور ارزش های اصلی مراقبتی، در طول دوره کارشناسی واقعیت یابد. آموزش موضوعات بین فردی از طریق ایفای نقش امکان پذیر می باشد. مطالعه حاضر با هدف توصیف رفتارهای مراقبتی دو گروه دانشجویان اصول و فنون پرستاری پس از کارآموزی به روش ایفای نقش(بیمار استاندارد) و سنتی انجام شد.

  روش بررسی: این مقاله بخشی از یک پژوهش نیمه تجربی با استفاده از گروه کنترل معادل و طرح پس آزمون است. پنجاه و یک دانشجوی اصول و فنون پرستاری به‌طور تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی کارآموزی خود را به روش ایفای نقش و گروه کنترل به‌طور معمول (روش سنتی) طی کردند. سپس رفتارهای مراقبتی هر دو گروه با استفاده از ابزار رفتارهای مراقبتی ( CBI ) مشاهده و بررسی شد.

  یافته ها: یافته ها به‌طور کلی نشان داد که، رفتارهای مراقبتی بعد " احترام قائل شدن برای دیگری" بیشترین فراوانی و رفتارهای مراقبتی بعد "دانش و مهارت حرفه ای"، کمترین فراوانی را در هر دو گروه به خود اختصاص داده اند.

  نتیجه گیری: یافته ها نشان می دهد که دانشجویان در آغاز مراقبت حرفه ای برای ارزش های نوع دوستانه، اهمیت زیادی قائل هستند. در این راستا کاربرد رویکردهایی جهت حفظ و تداوم جنبه‌های بین فردی مراقبت در برنامه‌های آموزشی پرستاری، همزمان با تغییر شیوه‌های آموزش جنبه های عملی کار پرستاری و تلفیق مناسب تئوری و عمل پیشنهاد می شود.   


محمود کهن، اکرم نجف یارندی، حمید پیروی، فاطمه حسینی،
جلد ۲۰، شماره ۵۱ - ( پاييز ۱۳۸۶ )
چکیده

  زمینه و هدف: یکی از معمول‌ترین روش‌های تمیز کردن راه هوایی بیماران دارای لوله داخل تراشه و تحت تهویه مکانیکی انجام ساکشن می‌باشد. به منظور تسهیل خروج ترشحات راه‌های هوایی و در نتیجه بهبود تبادلات گازی می‌توان از روش‌های فیزیوتراپی قفسه سینه نظیر فشردن قفسه سینه در زمان بازدم قبل از ساکشن داخل تراشه استفاده نمود. هدف پژوهش حاضر تعیین تأثیر فشردن قفسه سینه در زمان بازدم قبل از ساکشن داخل تراشه‌ بر تبادل گازهای خون شریانی بیماران تحت تهویه مکانیکی انجام شد.

  روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه کارآزمایی بالینی با طرح متقاطع بود. واحد‌های پژوهش شامل ۷۰ بیمار تحت تهویه مکانیکی (۳۵ زن، ۳۵ مرد) بودند که در بخش‌های مراقبت‌های ویژه(داخلی و جراحی) و اورژانس مرکز آموزشی و درمانی حضرت رسول اکرم (ص) تهران بستری شده بودند. واحدهای پژوهش به روش نمونه‌گیری مستمر انتخاب شدند. بر روی هر کدام از بیماران‌ دو مداخله ساکشن داخل تراشه‌ با و بدون فشردن قفسه سینه در زمان بازدم انجام شد و بین دو مداخله حداقل ۳ ساعت فاصله وجود داشت. تکنیک فشردن قفسه سینه در زمان بازدم به مدت ۵ دقیقه قبل از ساکشن داخل تراشه انجام شد. گازهای خون شریانی ۵ دقیقه قبل از ساکشن داخل تراشه‌ و ۲۵ دقیقه بعد از آن اندازه‌گیری شد. ابزار گردآوری داده‌ها یک برگه ثبت اطلاعات بود. داده‌ها با استفاده از آزمون ویلکاکسون و آزمون تی زوج توسط نرم‌افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.

  یافته ها: در هر دو روش (ساکشن داخل تراشه‌ با و بدون فشردن قفسه سینه در زمان بازدم) بین متغیرهای"نسبت فشار اکسیژن شریانی به درصد اکسیژن دمی،" فشار دی اکسید کربن شریانی و درصد اشباع اکسیژن شریانی قبل و بعد از ساکشن داخل تراشه تفاوت معنی‌دار وجود داشت(۰۰۰/۰ P = ). علاوه بر این در مقایسه دو روش مذکور نیز بین متغیرهای فوق‌الذکر تفاوت معنی‌دار وجود داشت (به ترتیب ۰۰۰/۰ P = ، ۰۴۸/۰ P = و۰۰۰/۰ P = ).

  نتیجه‌گیری: نتایج حاکی از آن بود که انجام ساکشن داخل تراشه با فشردن قفسه سینه در زمان بازدم به صورت معنی‌داری بیشتر از انجام ساکشن داخل تراشه به تنهایی موجب بهبود تبادل گازهای خون شریانی بیماران تحت تهویه مکانیکی شد؛ لذا پیشنهاد می‌گردد که در بیماران تحت تهویه مکانیکی قبل از ساکشن داخل تراشه از تکنیک فشردن قفسه سینه در زمان بازدم استفاده می‌شود.


مهین نادری فر، حمید پیروی، فرشته قلجایی،
جلد ۲۰، شماره ۵۲ - ( زمستان ۱۳۸۶ )
چکیده

  زمینه و هدف: مراقبت از دهان و دندان باید از کودکی شروع شود، زیرا تنها با انجام مراقبت‌های ویژه از دندان‌های شیری کودکان است که می‌توان انتظار رویش صحیح دندان‌ها را داشت. هدف مطالعه پیش رو تعیین نگرش مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر زاهدان در زمینه بهداشت دهان و دندان کودکان ۱ تا ۶ ساله بود.

  روش بررسی: این مطالعه از نوع مقطعی بود و نمونه پژوهش ۵۰۰ نفر از مادران کودکان ۱ تا۶ سال مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهر زاهدان در سال ۱۳۸۵ بودند. روش جمع‌آوری اطلاعات پرسشنامه و مصاحبه حضوری بود. برای توصیف داده‌ها از جدول توزیع فراوانی و برای تحلیل داده‌ها از آزمون آنالیز واریانس و ضریب همبستگی و آزمون تی استفاده شد. نگرش به سه نوع منفی، خنثی و مثبت تقسیم گردید.

  یافته‌ها: نتایج نشان داد که ۶/۷۹ درصد مادران دارای نگرش مثبت و هیچ کدام از مادران نگرش منفی نسبت به بهداشت دهان و دندان کودکانشان نداشتند. آزمون آنالیز واریانس نشان داد که بین نگرش با سن، تحصیلات و شغل مادران، وضعیت اقتصادی ارتباط وجود داشته است ) ۰۰/۰ (P= .

  بحث و نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش نشان داد، مادرانی که دارای کودک یک ساله بودند در زمینه بهداشت دهان و دندان کودکان بیشتر دارای نگرش خنثی بودند و نظر به این‌که شروع رویش دندان‌های شیری در سن ۶ تا۱۲ ماهگی می باشد، ضرورت دارد برنامه های اطلاع رسانی و آموزشی جهت مادران دارای کودک در این ین جهت ایجاد نگرش مثبت انجام گیرد.


فروغ رفیعی، سیده فاطمه حقدوست اسکوئی، حمید پیروی، حمید حقانی،
جلد ۲۲، شماره ۶۰ - ( آبان ۱۳۸۸ )
چکیده

  مقدمه: مراقبت در پرستاری یک مفهوم چند بعدی است که می تواند از طریق آموزش هدف دار و دانشجو محور و با استفاده از روش های مختلف در طول دوره کارشناسی گسترش یابد. هر چند اعتقاد بر این است که مراقبت قابل یادگیری است، اما هنوز شواهد تحقیقی کافی در مورد آن وجود ندارد.

  هدف: پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر بخشی کارآموزی بالینی اصول و فنون به روش ایفای نقش و روش سنتی بر رفتارهای مراقبتی دانشجویان سال اول دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد.

  روش کار: این مطالعه آزمایشی یک پژوهش نیمه تجربی با استفاده از گروه کنترل معادل و طرح پس آزمون است. پنجاه و یک نفر دانشجویان اصول و فنون پرستاری بطور تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی کارآموزی اصول و فنون را به روش ایفای نقش در مرکز مهارت های بالینی و گروه کنترل، کارآموزی خود را بطور معمول در مراکز آموزشی دانشگاه طی کردند. سپس رفتارهای مراقبتی هر دو گروه با استفاده از ابزار رفتارهای مراقبتی( CBI ) در اولین کارآموزی داخلی و جراحی مشاهده و مقایسه شد.

  نتایج: نتایج نشان داد که رفتارهای مراقبتی در بعد " قائل شدن احترام برای دیگری" بیشترین فراوانی و رفتارهای مراقبتی در بعد " دانش و مهارت حرفه ای" کمترین فراوانی را در هر دو گروه به خود اختصاص داده است. آزمون آماری من ویتنی نشان داد که اختلاف معنی داری بین میانگین بعد " اطمینان از حضور انسانی" در دو گروه وجود داشته است(۰۳۸/.= P ). استفاده از همین آزمون نشان داد که بین میانگین کل رفتارهای مراقبتی دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشته است.

  بحث و نتیجه گیری: با توجه به عدم تفاوت میانگین کل رفتارهای مراقبتی در دو گروه، لازم است طرح های پژوهشی مشابه با استفاه از حجم نمونه بزرگ تر همراه با تغییراتی در طرح پژوهش صورت گیرد. اهمیت دانشجویان به قائل شدن احترام برای بیماران، کاربرد رویکردهایی جهت حفظ و تداوم جنبه های بین فردی مراقبت در برنامه های آموزشی پرستاری را مطرح می کند. عدم برخورداری دانشجویان از دانش و مهارت کافی، تغییر شیوه های آموزش جنبه های عملی کار پرستاری را مطرح می سازد.


معصومه رامبد، حمید پیروی، محمد تقی ساربان، فروغ رفیعی،
جلد ۲۲، شماره ۶۲ - ( ۱۲-۱۳۸۸ )
چکیده

  زمینه و هدف: خودکارآمدی سبب افزایش پیروی از رژیم درمانی و کاهش مشکلات فیزیکی، روانی و اجتماعی در بیماران تحت همودیالیز می شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط بین خودکارآمدی در زمینه رژیم درمانی و نشانگرهای آزمایشگاهی/ بالینی انجام شد.

  روش بررسی: دویست بیمار تحت همودیالیز در این مطالعه همبستگی مقطعی، شرکت کردند. پرسشنامه "استراتژی‌های ارتقاء سلامتی افراد "جهت ارزیابی خودکارآمدی در زمینه رژیم درمانی مورد استفاده قرار گرفت. نشانگرهای آزمایشگاهی/بالینی از جمله فسفات سرم، نیتروژن اوره خون، پتاسیم، کلسیم و اختلاف وزن بین جلسات دیالیز از روی پرونده بیماران ثبت گردید. بیماران مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران از طریق نمونه‌گیری آسان مورد مطالعه قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۴ تحلیل شد.

  یافته ها: یافته‌ها نشان داد که خودکارآمدی با نشانگرهای آزمایشگاهی از جمله پتاسیم، فسفات سرم، نیتروژن اوره خون در ارتباط بود (۰۵/۰> P ). اما بین خودکارآمدی با سطح کلسیم سرم ارتباط معنی دار آماری وجود نداشت (۰۵/۰< P ). علاوه بر این نشانگرهای بالینی اختلاف وزن بین دو جلسه دیالیز, از نظر آماری با خودکارآمدی مرتبط بود (۰۵/۰> P ).

  نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌ها بیماران دارای خودکارآمدی بالاتر؛ سطح پتاسیم، فسفات و نیتروژن اوره خون پایین‌تری داشتند که دال بر میزان تبعیت بیشتر آن ها از رژیم درمانی بود. بنابراین، پیشنهاد می شود پرستاران برنامه‌های آموزشی را به منظور ارتقاء خودکارآمدی در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه به کار برده و از این طریق میزان مراقبت از خود و پیروی از رژیم درمانی بیماران را افزایش دهند.


حمید پیروی، محمدتقی ساربان، زینت محبی نوبندگانی، معصومه رامبد،
جلد ۲۳، شماره ۶۷ - ( دي ۱۳۸۹ )
چکیده

  زمینه و هدف: پیروی از رژیم غذایی، دارویی و مایعات در بیماران تحت همودیالیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان پیروی از رژیم درمانی با اندازگیری نشانگرهای بالینی و آزمایشگاهی از جمله سطح نیتروژن اوره خون، پتاسیم، فسفات و افزایش وزن بین دو جلسه دیالیز در بیماران تحت همودیالیز دانشگاه علوم پزشکی ایران است.

  روش بررسی : این مطالعه از نوع همبستگی- توصیفی بود. ۲۰۰ بیمار مراجعه کننده به مرکز همودیالیز مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران به روش سرشماری انتخاب شدند. سطح نیتروژن اوره خون، پتاسیم، فسفات و افزایش وزن بین دو جلسه دیالیز از روی پرونده بیماران ثبت شد. داده‌ها پس از جمع‌آوری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۴ تجزیه و تحلیل شد.

  یافته‌ها : بیشتر بیماران (۵۶%) از رژیم مایعات تبعیت نمی‌کردند. نشانگرهای آزمایشگاهی نیتروژن اوره خون، پتاسیم و فسفات به ترتیب در۵/۴ درصد ، ۵/۵ درصد و ۵/۲۵ درصد از بیماران بالاتر از سطح مورد انتظار بود. به علاوه بین نشانگرهای بالینی و آزمایشگاهی نیتروژن اوره خون، پتاسیم فسفات و افزایش وزن بین دو جلسه دیالیز با سطح تحصیلات ارتباط معنی‌دار آماری وجود داشت(۰۵/۰ . (p ≤ در حالی که بین نشانگرهای بالینی و آزمایشگاهی با سایر متغیرها، یعنی سن، جنس، وضعیت تاهل، وضعیت اقتصادی و طول مدت دیالیز ارتباط معنی‌داری مشاهده نشد(۰۵/۰< .(p

  نتیجه‌گیری کلی: نتایج مطالعه نشان داد که بیشتر بیماران از رژیم غذایی و دارویی پیروی می‌کردند. به علاوه بین پیروی از رژیم درمانی با سطح تحصیلات ارتباط معنی‌داری وجود داشت. تبعیت از رژیم درمانی ممکن است با ارائه تکنیک‌های مشاوره و آموزش به بیماران بهبود پیدا کند. بنابراین پیشنهاد می‌شود پژوهشی در آینده با هدف بررسی تاثیر تکنیک‌های مشاوره غذایی بر میزان پیروی از رژیم درمانی در بیماران تحت همودیالیز انجام شود.


احمد علی اسدی نوقابی، فاطمه الحانی، حمید پیروی،
جلد ۲۵، شماره ۷۸ - ( آبان ۱۳۹۱ )
چکیده

  زمینه و هدف: جمعیت سالمندان روز به روز در حال افزایش است و توجه به وضعیت این گروه سنی برای ارتقاء سلامت آنان و پیشگیری از بیماریها ضروری به نظر می رسد. بر این اساس داشتن تعریفی واضح از مفهوم سلامت سالمندان ضروری است. مطالعه حاضر با هدف بررسی مفهوم سلامت در دوران سالمندی در متون و مطالعات انجام شده و رسیدن به درک عمیق آن صورت گرفت.

  روش بررسی: در این مطالعه، مرور حکایی جامع و عمیق از طریق جستجو در پایگاه های اطلاعاتی SCOPUS, PUBMED, PROQUEST ,SCIENCE DIRECT, ISC, IRANDOC, MAGIRAN, با واژگان سلامت، سلامت سالمندان ,Health Stutus, Health assessment, health measurement, همراه با اصطلاح people, aging, elderly old و بدون محدودیت سال انجام شد.

  یافته ها: رویکردهای اصلی سلامت سالمندان در متون شامل مدلهای پزشکی و عملکردی است. مدل پزشکی بر این باور است که معاینات فیزیکی برای تعیین سلامت سالمندان و نیازهای سلامتی آنان ضروری است و در مدل عملکردی اعتقاد بر این است که همان چیزهایی که یک سالمند می‌گوید می تواند بهترین شاخص برای وضعیت سلامتی او و سیستمهای حمایتی مورد نیازش باشد . بررسی ها نشان داد که درک خود سالمندان از سلامت یک شاخص جهانی و مفید نشان دهنده سطح سلامت آنان است که با عناصر زیست شناختی و اجتماعی نیز در تعامل است.

  نتیجه گیری کلی: بررسی سلامت در سالمندان نسبت به دیگر گروههای سنی بیشتر جنبه ذهنی دارد. به همین دلیل بررسی وضعیت سلامت سالمند تنها نباید محدود به بررسی جنبه های پز شکی باشد.


محمد رضا دین محمدی، حمید پیروی، ندا مهرداد،
جلد ۲۷، شماره ۹۰ - ( آبان و دی ۱۳۹۳ )
چکیده

  چکیده

  زمینه و هدف: یادگیری در محیط های بالینی بخش مهمی از برنامه آموزشی دانشجویان پرستاری به شمار می آید. تعامل موثر و پویای دانشجویان با اعضای تیم مراقبت سلامتی، مربیان، محیط های بالینی و عناصر آن منجر به تکامل حرفه ای آنها می گردد. هدف این مقاله، گزارش بخشی از یک مطالعه اصلی است که به توصیف تجارب منفی دانشجویان پرستاری در محیط های بالینی می پردازد.

  روش بررسی: در این مطالعه کیفی، دوازده دانشجوی کارشناسی پرستاری شاغل به تحصیل در دو دانشکده پرستاری و مامایی بزرگ شهر تهران و دو دانش آموخته کارشناسی پرستاری با نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده های مطالعه از طریق مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته در دوره کارآموزی های بالینی جمع آوری و با روش نظریه پایه استراس و کوربین مورد تحلیل قرار گرفت.

  یافته ها: خشونت عمودی به عنوان یکی از یافته های مهم مطالعه اصلی با شواهد متعدد و متنوعی از قبیل؛ تحقیر شدن، سرزنش شدن، عدم پذیرش، بهره کشی، تبعیض، زورگویی، فقر حمایت و محدودیت در یادگیری تظاهر نمود. منشاء این رفتارها عمدتا پرسنل پرستاری بخش ها و مربیان بالینی بودند.

نتیجه گیری کلی: یافته های مطالعه حاضر فضای غیر حمایتی عرصه های بالینی را آشکار ساخت. درک و شناسایی مسائل و چالش های فراروی دانشجویان پرستاری در محیط های بالینی و اداره موثر آنها می تواند شرایط پذیرش آنها را به عنوان نیروهای جوان حرفه میسر نماید.
زهرا صالحی، حمید پیروی،
جلد ۳۰، شماره ۱۰۶ - ( تیر ۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: اعتباربخشی یکی ازسیستم‌های ارزشیابی استاندارد است که نقش اساسی در ارتقای کیفیت خدمات سلامت دارد. این تحقیق سعی دارد با بررسی مطالعات و استخراج نتایج آنها، چالش‌های موجود در برنامه اعتباربخشی را کشف کند راهکارهای پیشنهادی در جهت رفع آنان ارایه دهد.
روش بررسی: مطالعه در سال ۱۳۹۶ به صورت مروری روایتی انجام شد. مطالب از پایگاه‌های Google scholar،Scopus ، Ovid،Since Direct، ProQuest، Ovid،PubMed  از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۶ استخراج شدند. حدود ۳۰ مورد مقاله انگلیسی و فارسی در این زمینه یافت شد، متن هر مقاله چندین بار مطالعه شد و چالش‌ها از مطالعات استخراج و دسته بندی و شرح داده شد.
یافته‌ها: نتایج حاصل از این مطالعه در ۱۴ درون مایه دسته بندی شد: استفاده از استانداردهای نامناسب، ابزار نامناسب و روش نامناسب برای ارزیابی سازمان‌ها، افزایش هزینه، نیروی انسانی، آموزش ناکافی، افزایش حجم کار، استرس، نبود انگیزه، فقدان کار گروهی و اطلاع رسانی ناکافی کارکنان، کمبود زمان و مدت پیاده سازی، روش امتیازدهی نامناسب سنجه‌ها، نارضایتی بیماران، کمبود منابع پشتیبان و نحوه پیاده سازی، ذهنیت بازرسی ارزیابان، کپی برداری از استانداردهای اعتباربخشی سایر کشورها، بازنگری نکردن محتوای استانداردها و کمبود تخصیص بودجه از چالش‌های موجود در مطالعات مرور شده بود.
نتیجه‌گیری کلی: سازمان‌هایی که فرآیند اعتباربخشی در بدنه آموزش، آگاهی و فرهنگ سازمانی آنان نهادینه شود می‌توانند به سطح بالاتری از کیفیت در خدمات بهداشتی درمانی برسند. لذا به مسؤولین پیشنهاد می‌شود برای اجرای موفق برنامه اعنبار بخشی در ایران، تمامی چالش‌های شناسایی شده از جوانب مختلف را مطالعه نموده و در برنامه‌ریزی‌های خود این نکات را مدنظر قرار دهند.

حمید پیروی، سید سلمان علوی، مریم غنی زاده،
جلد ۳۰، شماره ۱۱۰ - ( اسفند ۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: امروزه نقش درمان‌های غیردارویی در درمان اعتیاد اهمیت بسیاری دارد. متابعت از درمان یکی از روش‌هایی است که در کاهش عوارض ناشی از درمان و هزینه‌های درمانی و از همه مهم‌تر در ارتقای سلامت افراد مبتلا به سوء مصرف مواد نقش مؤثری دارد. مطالعه حاضر به منظور تعیین تأثیر متابعت از درمان به همراه گروه درمانی بر کیفیت زندگی، عملکرد کلی و پذیرش مراقبت‌های بعد از بیماری در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد افیونی تحت درمان متادون (Methadone Maintainance Therapy or MMT) طراحی شده است.
روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی بود که بر روی افراد مبتلا به سوء مصرف مواد مخدر که در فاز بهبود قرار داشتند، در چهار مرکز ترک اعتیاد در شهر تهران در سال ۱۳۹۵ انجام گرفت. تعداد ۱۲۰ نفر از افراد مبتلا به سوء مصرف مواد که در مرحله بهبود قرار داشتند به صورت تصادفی به چهار گروهِ شامل: گروه درمانی، گروه درمانی همراه با جلسات متابعت درمانی، گروه جلسات متابعت درمانی و گروه کنترل تقسیم شدند. متغیرهای مورد بررسی شامل کیفیت زندگی، عملکرد کلی و پذیرش درمان به ترتیب از طریق پرسشنامه‌های QLS- Global Assessment Function، مقیاس متابعت از درمان و مقیاس سنجش عملکرد کلی (GAF) مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای تحلیل داده‌ها از آزمون‌های توصیفی و آزمون تحلیلی ANOVA و ANCOVA در نرم افزارSPSS  نسخه ۲۲ استفاده شد.
یافته‌ها: تحلیل واریانس یک طرفه نشان داد که اختلاف معنی‌داری در زیر مقیاس‌های پرسشنامه کیفیت زندگی شامل ارتباطات بین فردی، فعالیت‌ها و اهداف مشترک، نمره کل کیفیت زندگی در بین چهار گروه وجود دارد (۰۵/۰ (P< اما این تفاوت در بین حیطه پایه‌های شخصیت و سودمندی نقش مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری کلی: نتایج مطالعه نشان داد که مراقبت‌های بعد از درمان نظیر گروه درمانی، متابعت از درمان یا هرگونه درمان روانشناختی در گروه مداخله بر ابعاد مختلف کیفیت زندگی در درمان اعتیاد مؤثر بوده است.

حمید پیروی، طاهره نجفی قزلجه،
جلد ۳۲، شماره ۱۲۲ - ( اسفند ۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: یکی از ارکان اساسی فرآیند بین المللی‌سازی آموزش پزشکی ارزیابی آمادگی جهت حضور در بازار آموزش بین المللی است. داده‌های این ارزیابی می‌تواند پایه‌ای برای تعیین سیاست‌ها و جهت‌دهی برنامه‌ریزی‌های دانشگاه باشد. این پژوهش با هدف تعیین آمادگی استادان گروه‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران برای تربیت دانشجوی بین الملل صورت گرفت.
روش بررسی: در این پژوهش توصیفی مقطعی، که در ۹ دانشکده و ۸۸ گروه آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال ۱۳۹۷-۱۳۹۸ انجام شد، از ۹۰۰ پرسشنامه ارسالی برای اعضای هیئت علمی دانشگاه، ۳۷۸ نفر پرسشنامه‌ها را تکمیل کردند. روش جمع‌آوری داده‌ها خودگزارشی و ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر نگرش و نیز توانمندی استادان در زمینه تربیت دانشجوی بین الملل بود. پرسشنامه به صورت الکترونیک و در پنج نوبت به ایمیل استادان ارسال شد. نهایتاّ داده‌های پژوهش با آمار توصیفی و استنباطی (ANOVA، تست تعقیبی شفه، t مستقل، آزمون دقیق فیشر و کای اسکوئر) در نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ تحلیل شد.
یافته‌ها: میانگین نمره نگرش و توانمندی واحدهای مورد پژوهش در زمینه تربیت دانشجوی بین الملل نسبتاّ مطلوب و به ترتیب ۶۵/۸ ± ۱۴/۵۳ و ۱۷/۵ ± ۳۲/۲۳ بود. براساس نتایج، ۴/۶۱ درصد واحدهای مورد پژوهش تمایلی برای همکاری در تربیت دانشجوی بین الملل نداشتند. علل مرتبط با نداشتن تمایل به همکاری در تربیت دانشجوی بین الملل، در دو طبقه علل فردی و دانشگاهی و علل مرتبط با تمایل به همکاری به چهار دسته علل فردی و حرفه‌ای، گروه آموزشی، دانشگاهی و کشوری دسته بندی شدند.
نتیجه‌گیری کلی: براساس یافته‌ها، ضروری است بستر و زیرساخت‌های لازم در جهت بین المللی‌سازی دانشگاه فراهم شود و در راستای بهبود نگرش

دکتر پریسا بزرگ زاد، خانم غزاله سلیقه دار، دکتر حمید پیروی، دکتر حانیه غلام نژاد، خانم مریم محمودی، خانم شیما حقانی، مهدی منوچهری،
جلد ۳۷، شماره ۱۴۷ - ( اردیبهشت ۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف پرستاران شاغل در بخش اورژانس درمعرض خطاهای کاری ناشی از نارسایی‌های شناختی‌شغلی هستند. منظور از نارسایی‌های شناختی‌شغلی اختلال در درک، حافظه و عملکرد حرکتی است. دراین‌میان به نظر می‌رسد ویژگی‌های شخصیتی افراد در بروز خطا بی‌تأثیر نباشد. بر همین اساس این مطالعه با هدف تعیین ارتباط نارسایی‌های شناختی‌شغلی با ویژگی‌های شخصیتی پرستاران اورژانس شاغل در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال ۱۳۹۹ انجام شد.
روش بررسی پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی‌همبستگی است که با شرکت ۱۶۵ نفر از پرستاران شاغل در بخش اورژانس مراکز آموزشی‌درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام شد. نمونه‌ها به روش تمام‌شماری از بهمن سال ۱۳۹۹ لغایت اردیبهشت سال ۱۴۰۰ انتخاب شدند. به منظور جمع‌آوری اطلاعات از پرسش‌نامه‌های نارسایی‌های شناختی‌شغلی و شخصیتی پنج عاملی نئو استفاده شد. برای توصیف و اندازه‌گیری متغیرهای پژوهش از آمار توصیفی ( فراوانی و درصد فراوانی و میانگین و انحراف‌معیار) استفاده شد و داده‌ها با آزمون‌های تحلیل واریانس یک‌طرفه (آنووا) و آزمون تی گروه‌های مستقل، همبستگی پیرسون و آنالیز رگرسیون چندگانه در نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۲ تحلیل شدند. سطح معنی‌دار به‌صورت ۰/۰۵˂P در نظر گرفته شد. 
یافته‌ها میانگین و انحراف‌معیار نارسایی شناختی‌شغلی برابر با ۰/۷۸±۱/۵۶ بود. در ابعاد نارسایی شناختی‌شغلی بیشترین میانگین در حواس‌پرتی با میانگین ۰/۷۷±۱/۶۶ و کمترین میانگین در بعد اشتباهات سهوی برابر با ۰/۹۳±۱/۴۲ دیده شد. درخصوص ویژگی‎های شخصیتی پرستاران شاغل در اورژانس، یافته‌ها نشان دادند بیشترین میانگین در وجدان کاری با میانگین و انحراف‌معیار ۶/۷۴±۲۹/۹۸ و کمترین میانگین در روان‌رنجور خویی با میانگین و انحراف‌معیار ۶/۵۶±۲۱/۲۱ بود. همچنین مشخص شد بین نارسایی شناختی‌شغلی و ابعاد آن با تمام ویژگی‌های شخصیتی همبستگی معنی‌دار و معکوس وجود دارد (۰/۰۰۱>P). بین نارسایی‎های شناختی‌شغلی پرستاران با متغیرهای مصرف داروی آرام‌بخش (۰/۰۰۱=P)، نوبت کاری (۰/۰۰۱>P) و میزان رضایت از سطح درآمد ماهیانه (۰/۰۴۱=P) نیز ارتباط معنی‌دار آماری وجود داشت. 
نتیجه‌گیری نمره نارسایی‌های شناختی پرستاران اورژانس در سطح متوسطی قرار دارند. براین‌اساس محیط کاری پرستاران اورژانس تحت تأثیر محرک‌های تأثیرگذار منفی بر عملکرد کاری آن‌ها بوده است و می‌توان گفت تا دست‌یابی به ارائه خدمات مطلوب و ایمن به بیماران فاصله وجود دارد و رسیدن به آن نیازمند برنامه‌ریزی است. همچنین بین نارسایی‌های شناختی‌شغلی و ویژگی‌های شخصیتی در پرستاران اورژانس همبستگی وجود دارد؛ بدین معنا که پرستارانی که وجدان کاری بالاتری داشتند نارسایی شناختی کمتری داشتند و همچنین پرستارانی که روان‌رنجور خوی بودند، نارسایی شناختی‌شغلی بیشتری داشتند. نتایج این مطاللعه نشان می‌دهد درنظر گرفتن ویژگی‌های شخصیتی پرستاران در مشخص کردن محل خدمت ایشان در مراکز خدمات درمانی و کیفیت مراقبت تأثیرگذار است. ازاین‌رو توجه به این عامل در جذب پرستاران مراکز درمانی اهمیت دارد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb