جستجو در مقالات منتشر شده


۹ نتیجه برای نیسانی سامانی

اقدس ملک زادگان، صدیقه خنجری، منصوره یادآور نیکروش، فاطمه حسینی، لیلا نیسانی سامانی،
جلد ۱۵، شماره ۳۲ - ( ۱۰-۱۳۸۱ )
چکیده

  مقدمه : بی اختیاری استرسی ادرار شایع ترین نوع بی اختیاری ادرار در جمعیت زنان و دومین علت شایع بی اختیاری ادرار پایدار در زنان مسن است و بر کیفیت زندگی و سلامت زن تاثیر بسزایی دارد. پایه درمانی این عارضه تقویت عضلات کف لگن می باشد. استفاده از مخروط های مهبلی نوآوری مؤثری در پیشگیری و درمان بی اختیاری استرسی ادرار می باشد.

  هدف: تعیین تأثیر استفاده از مخروط های مهبلی بر بی اختیاری استرسی ادرار .

  نوع پژوهش: پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی قبل و بعد، بدون گروه کنترل بود. واحدهای مورد پژوهش به مدت ۳ ماه متوالی از مخروط های مهبلی ۲۰ تا ۷۰ گرمی روزی ۲ بار و هر بار ۱۵ دقیقه به جز روزهای قاعدگی استفاده نمودند. داده های مربوط به معیارهای ارزیابی بی اختیاری استرسی ادرار بر اساس قدرت انقباضی عضلات کف لگن (از طریق پرینومتری) و تعداد دفعات و مقدار نشت بی اختیار ادرار حین استرس (از طریق خود گزارش دهی)، قبل و ۳ ماه بعد از مخروط درمانی در برگه های ثبت موارد، درج ونتایج قبل و بعد از مداخله مقایسه و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.

  نمونه پژوهش: حجم نمونه، برابر۶۰ نفر (با پیش بینی افت نمونه ۱۰ درصد) از طریق نمونه گیری مستمر انتخاب شد که طی پژوهش ۷ نفر حذف و در نهایت تعداد نمونه ها به ۵۳ نفر رسید.

  نتایج: پس از مخروط درمانی، افزایش معنی دار ی در قدرت انقباضی عضلات کف لگن مشاهده نشد. لیکن کاهش
معنی دار ی در تعداد دفعات دفع بی اختیار ادرار حین استرس و مقدار نشت بی اختیار ادرار ناشی از استرس پس از مخروط درمانی مشاهده شد(۰۰۰۱/۰ < P ).به طوری که ۳/۴۵ درصد از واحدهای مورد پژوهش پس از استفاده از مخروط ها بهبودی کامل یافتند .

  بحث و نتیجه گیری: بنابر یافته های پژوهش، مخروط درمانی در کاهش یا بهبـودی علایم و نشـانه های بالینی
بی اختیاری استرسی ادرار مؤثر بوده است. لذا پیشـنهاد می شود به عنوان یک روش درمانی مؤثر در درمان حمایتی این عارضه لحاظ گردد .


سیمین تعاونی، شاداب شاه علی، لیلا نیسانی سامانی، حمید حقانی،
جلد ۲۲، شماره ۶۲ - ( ۱۲-۱۳۸۸ )
چکیده

  زمینه و هدف: نوزادان در مقایسه با کودکان و بالغین نسبت به درد حساس ترند و استعداد بیشتری برای ابتلا به عوارض دراز مدت آن دارند لذا اجرای تدابیر کاهش درد نوزادان ضروری است . پژوهش حاضر با هدف مقایسه میانگین نمره واکنش رفتاری درد ناشی از تزریق واکسن در شیرخواران در آغوش مادر و شیرخواران واکسینه شونده طبق روال معمول در مراکز بهداشتی و درمانی غرب تهران اجرا گردید.

  روش بررسی: این پژوهشاز نوع کارآزمایی بالینی بر روی ۷۶ نوزاد ترم سالم ۴-۲ ماهه ای که جهت تزریق واکسن سه گانه به مراکز بهداشت آورده شده بودند انجام شد. هنگام تزریق عضلانی، نوزادان گروه مداخله، دو دقیقه قبل، حین و حداقل ۱۵ ثانیه بعد از واکسیناسیون در آغوش مادر و در گروه کنترل، شیرخواران در طی واکسیناسیون طبق روال معمول مراکز فوق، بر روی تخت قرار داده شدند . (گمارش تصادفی) تغییرات ظاهر نوزادان بر اساس چک لیست اصلاح شده واکنش‌های رفتاری درد از ۵ ثانیه قبل از شروع تزریق واکسن تا ۱۵ ثانیه بعد از آن مورد ارزیابی قرار گرفت .

  یافته ها: واکنش های رفتاری درد دو گروه مداخله و کنترل اختلاف معنی دار داشت. (۰۰۰۱/۰ P< )

  نتیجه گیری: با توجه به اختلاف معنی دار واکنش های رفتاری درد می توان از روش آسان و بی خطر قرار دادن نوزاد در آغوش مادر، جهت کاهش درد ناشی از واکسیناسیون و تزریقات عضلانی استفاده نمود.


هاشمیه چهره، لیلا نیسانی سامانی، نعیمه سیدفاطمی، آغا فاطمه حسینی،
جلد ۲۵، شماره ۷۷ - ( شهریور ۱۳۹۱ )
چکیده

  زمینه و هدف: اگر چه بارداری یک رویداد طبیعی و خوشایند در زندگی زنان است اما گاهی همراه با بحران گذرایی است که تغییرات روانشناختی را نیز در بر می گیرد و می تواند برای برخی از زنان به ویژه آنهایی که با استفاده از روش های کمک باروری( ART )، باردار می شوند تنش زا باشد. هدف این مطالعه تعیین شدت اضطراب و ارتباط آن با عوامل مامایی و ناباروری در زنان باردار شده با روش های کمک باروری است.

  روش بررسی: در این مطالعه مقطعی ۱۰۰ زن باردار شده با روش های کمک باروری مراجعه کننده به سه مرکز منتخب ناباروری در شهر تهران با استفاده از نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته عوامل مامایی و ناباروری و ابزار اضطراب بک( BAI ) گردآوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۴ و آزمونهای توصیفی (میانگین، فراوانی ..) و استنباطی (آزمون کای اسکوئر و دقیق فیشر) انجام شد.

  یافته ها: میانگین سنی نمونه های مورد پژوهش، ۸/۶ ± ۷/۳۳ بود. میانگین طول مدت ازدواج، سن بارداری، طول مدت نازایی و تعداد دفعات شکست روش های کمک باروری به ترتیب ۱/۵ ± ۷/۸، ۸/۱۰ ± ۱/۲۰، ۳/۵ ± ۳/۷، ۶/۱ ± ۹/۱ بود. یافته های پژوهش نشان داد، ۳۴% از نمونه ها مضطرب بودند. از بین عوامل باروری، طول مدت نازایی و سابقه شکست درمان با شدت اضطراب رابطه معنی داری داشتند (۰۲/۰= p ) (۰۳/۰= p ). پس از بررسی عوامل مامایی، یافته های مطالعه هیچ گونه رابطه معنی داری بین این عوامل و شدت اضطراب را نشان نداد.

  نتیجه گیری کلی: سابقه شکست درمان و طول مدت نازایی از جمله عواملی هستند که شدت اضطراب را تحت تاثیر قرار می‌دهند. بنابراین باید این گروه از زنان از نظر حمایت های روانی از همان ابتدای تشخیص نازایی، قبل از شروع سیکل درمانی، حین و پس از بارداری مورد توجه ویژه قرار گیرند.


معصومه خیرخواه، هدی مکاری، لیلا نیسانی سامانی، آغا فاطمه حسینی،
جلد ۲۶، شماره ۸۳ - ( شهریور ۱۳۹۲ )
چکیده

  چکیده

  زمینه و هدف: نوجوانان در دوره بلوغ نوعی غافلگیری همراه اضطراب را تجربه می کنند و عدم توجه کافی به مسائل این دوران، تاثیر منفی بر سلامت، آگاهی و عزت نفس آنان خواهد داشت. مشکلات دختران در ابعاد بهداشتی، روانی و اجتماعی به دلایل تفاوت های فیزیولوژیک، نقش های اجتماعی و سنت های حاکم در جامعه بیش از پسران است این مطالعه با هدف تعیین ارتباط اضطراب و عزت نفس در دختران نوجوان انجام شده است.

  روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه مقطعی از نوع همبستگی است که در سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۱ در تهران انجام شد. تعداد ۱۵۹ نفر از دانش آموزان مقطع متوسطه ی منطقه ۴ آموزش و پرورش به شیوه نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده جهت گردآوری داده ها پرسشنامه ی اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه ی عزت نفس کوپر اسمیت و پرسشنامه ی اضطراب اسپیل برگر بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های آماری ضریب همبستگی اسپیرمن و آنالیز رگرسیون با نرم افزار spss نسخه ۱۶ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  یافته ها: ۵/۵۳ درصد از دانش آموزان دارای اضطراب متوسط و ۵/۶۳ درصد دارای عزت نفس متوسط بودند. ۳/۱۸ درصد از دانش آموزان دارای اضطراب شدید و یا عزت نفس پایین بودند. ضریب همبستگی اسپیرمن ارتباط معکوس و معناداری را بین اضطراب و عزت نفس دانش آموزان نشان داد ( ۰۰۱/۰<P ). آنالیز رگرسیون ارتباط معناداری را بین متغیرهای فردی و تحصیلی و شدت اضطراب نوجوانان دختر نشان نداد.

  نتیجه گیری کلی: با توجه به ارتباط اضطراب و عزت نفس و تاثیر آنها بر سلامت روان، انجام مداخلات آموزشی مناسب جهت ارتقای سطح سلامت روان دانش آموزان توصیه می شود.


آرزو نیکی بخش، لیلا نیسانی سامانی، مریم کشاورز، فاطمه حسینی،
جلد ۲۹، شماره ۱۰۱ - ( شهریور ۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

زمینه و هدف: تهوع و استفراغ، شایع‌ترین شکایت زنان در نیمه اول بارداری می‌باشد که بر جنبه‌های مختلف سلامت زنان باردار تاثیر می‌گذارد. در زمینه نقش عوامل روانی در جهت ایجاد و تشدید تهوع و استفراغ بارداری تحقیقات بسیار کمی انجام شده است. مطالعه اخیر با هدف بررسی ارتباط بروز و شدت تهوع و استفراغ دوران بارداری با اضطراب و افسردگی زنان باردار انجام شده است.

روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه از نوع همبستگی ـ توصیفی است که بر روی ۲۲۰ زن باردار سالم با سن بارداری ۱۶- ۶ هفته مراجعه کننده به واحد مراقبت‌های دوران بارداری دو مرکز بهداشتی درمانی منتخب شهر تهران انجام شده است. برای سنجش تهوع و استفراغ بارداری، اضطراب و افسردگی به ترتیب از ابزارهای سنجش تهوع و استفراغ بارداری (PUQE)، پرسشنامه اضطراب آشکار و پنهانSpielberger  و پرسشنامه افسردگی Edinburgh استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم افزارSPSS  نسخه ۱۶ و آزمون‌های آماری مجذور کای و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد.

یافته‌ها: فراوانی تهوع و استفراغ بارداری در نمونه‌های مورد بررسی ۶/۸۳ درصد بود. همچنین رابطه مستقیم و معنی داری بین بروز و شدت تهوع و استفراغ بارداری با اضطراب و افسردگی (۰۵/۰P<) زنان باردار وجود داشت.

نتیجه‌گیری کلی: یافته‌های حاصل از این مطالعه نشان دهنده وجود یک رابطه مستقیم و معنی دار بین بروز و شدت تهوع و استفراغ بارداری با اضطراب و افسردگی در زنان باردار است. بنابراین پیشنهاد می‌شود، در مراقبت‌های دوران بارداری، ارزیابی عوامل روانی نیز مورد توجه قرار گیرد. 


لیلا نیسانی سامانی، هاشمیه چهره، نعیمه سیدفاطمی، فاطمه حسینی، ذلیخا کرم اللهی،
جلد ۲۹، شماره ۱۰۳ - ( دی ۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

زمینه و هدف: بارداری پس از لقاح آزمایشگاهی، اغلب به عنوان پایان دوره ناباروری، ارزیابی و درمان‌های آن تلقی می‌شود، اما برخی از زنان باردار شده با این روش سطوح بالایی از تنش و اضطراب را تجربه می‌کنند. هدف از انجام این مطالعه تعیین ارتباط اضطراب و حمایت اجتماعی درک شده در زنان باردار شده با روش‌های کمک باروری است.

روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری شامل ۱۰۰ زن باردار شده با روش‌های کمک باروری مراجعه کننده به سه مرکز منتخب ناباروری در شهر تهران بودند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته عوامل جمعیت شناختی، ابزار اضطراب بک و پرسشنامه حمایت اجتماعی درک شده گردآوری شدند. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۴ انجام شد.

یافته‌ها: پس از بررسی داده‌ها بین اضطراب و حمایت اجتماعی درک شده این گروه از زنان باردار رابطه معنی‌داری یافت نشد.

نتیجه‌گیری کلی: با توجه به یافته‌ها بیشترین فراوانی در گویه‌های حمایت اجتماعی درک شده، مربوط به گویه خانواده و فرد خاص بود. بنابراین حمایت قوی از جانب این دو منبع، میتواند اثرات مثبتی بر سلامت روان زنان باردار شده با روش‌های کمک باروری داشته باشد.


لیلا نیسانی سامانی، آغا فاطمه حسینی، میترا مدرس گیلانی، سودابه نیرومند،
جلد ۳۰، شماره ۱۱۰ - ( اسفند ۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: سرطان اندومتر شایع ترین سرطان دستگاه تناسلی در زنان می­باشد. اگرچه پیشرفت های وسیع در زمینه درمان سرطان موجب افزایش طول عمر این بیمارن شده، اما تشخیص این بیماری و به دنبال آن روش های تهاجمی نظیر جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی منجر به پیدایش عوارض ناخوشایندی در زندگی آنان می شود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر برنامه آموزشی - حمایتی بر استرس زنان مبتلا به سرطان اندومتر می باشد.
روش بررسی: در این مطالعه مداخله‌ای که در سال ۱۳۹۳ انجام شد، ۱۴۰ زن مبتلا به سرطان اندومتر مراجعه کننده به مجتمع بیمارستانی امام خمینی تهران با استفاده از روش تصادفی انتخاب شدند. مداخله شامل برنامه‌ای آموزشی- حمایتی بود که طی سه جلسه در گروه مداخله انجام شد. گروه کنترل مراقبت‌های روتین را دریافت کرد. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه استرس Hari گردآوری شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۱۶ و آزمون‌های تی تست، کای اسکوئر و واریانس با اندازه‌های مکرر با در نظر گرفتن حداکثر خطای نوع اول برابر با ۰۵/۰ انجام شد.
یافته‌ها: در گروه مداخله میانگین نمره استرس بعد از برنامه آموزشی- حمایتی، یک ماه و دو ماه بعد به طور معنی‌داری کاهش یافته بود (۰۰۱/۰P<).
نتیجه‌گیری کلی: نتایج نشان داد که برنامه آموزشی- حمایتی در کاهش استرس بیماران مبتلا به سرطان اندومتر مؤثر است. پیشنهاد می‌شود محتوای برنامه به صورت نوشتاری مثل پمفلت، کتابچه و یا از طریق اینترنت در اختیار بیماران مبتلا قرار گیرد.

لیلا نیسانی سامانی، شیما ارجمند، نعیمه سیدفاطمی، شیما حقانی،
جلد ۳۷، شماره ۱۴۸ - ( تیر ۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف یکی از مسائل دوره گذر به یائسگی زنان،‌ اختلال عملکرد جنسی است که غالباً از سن ۴۵ سالگی آغاز می‌ شود. آموزش مجازی مدیریت استرس به‌واسطه در دسترس بودن،‌ پاسخگویی سریع و شیوه‌ های جذاب ارائه مطلب در بسیاری از موقعیت‌ها، اولین منبع اطلاعاتی انتخابی زنان می‌‌باشد. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر ارزشیابی آموزش مجازی مدیریت استرس بر عملکرد جنسی زنان حوالی یائسگی شهرستان شهریان انجام شد.
روش بررسی این مطالعه نیمه‌آزمایشی یک گروهی قبل و بعد بر روی ۵۰ زن ۴۰ تا ۵۰ ساله شهرستان شهریار در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ انجام شد. معیارهای ورود به مطالعه شامل زنان باسوادی دارای توانایی استفاده از گوشی هوشمند، زندگی در کنار همسر و رابطه جنسی فعال، عدم مصرق داروی هورمونی یا روانی و عدم تجربه تنش در مدت ۳ ماه اخیر. جامعه موردمطالعه کلیه زنان سالم حوالی یائسگی شهرستان شهریار بود. در این پژوهش نمونه‌گیری به روش مستمر و تا رسیدن به حد نصاب حجم نمونه در مرکز جامع خدمات سلامت سهراب علی بخشی انجام شد. آموزش مدیریت استرس برای ۵ گروه ۱۰ نفره به‌صورت ۸ جلسه بود. هر جلسه به‌مدت ۳۰ دقیقه‌، ۲ بار در هفته به‌مدت ۴ هفته به‌صورت مجازی در محیط شبکه اجتماعی واتساپ ارائه شد. محتوای پرسش‌نامه‌های مشخصات فردی اجتماعی و پرسش‌نامه استاندارد عملکرد جنسی (FSFI) قبل از مداخله و ۴ و ۸ هفته بعد از شروع مداخله از طریق خودگزارش‌دهی تکمیل شد. داده‌ها با استفاده از آزمون تی زوجی و آنووا تحلیل شد.
یافته‌ها در این مطالعه ۵۰ زن در حوالی یائسگی شرکت کردند. نتایج نشان داد عملکرد جنسی و حیطه‌های مختلف آن به‌طور معنی‌داری در طول زمان تغییر کرده‌اند (۰/۰۰۱>P). میل جنسی کاهش یافت و از ۸/۳ قبل از مداخله به ۲/۳ در ۸ هفته پس از مداخله رسید (۰/۰۵>P). سایر حیطه‌ها ازجمله تحریک روانی، رطوبت، ارگاسم، رضایت، و درد جنسی به‌طور معنی‌داری افزایش داشتند (۰/۰۰۱>P). نمره کل عملکرد جنسی نیز از ۲۲/۹۱ قبل از مداخله به ۲۵/۲۲ پس از ۸ هفته رسید (۰/۰۰۱>P). هیچ تفاوت آماری معنی‌داری بین ۴ تا ۸ هفته پس از مداخله به‌جز در حوزه ارگاسم (۰/۰۱۶=P) و نمره کل (۰/۰۱۵=P) مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری آموزش مجازی مدیریت استرس موجب بهبود حیطه‌های میل، انگیزش، رضایت، درد و نمره کل عملکرد جنسی در زنان حوالی یائسگی شده بود. آموزش مجازی موجب بهبود تحریک‌پذیری و ارگاسم در زنان حوالی یائسگی نشده بود. 
خانم مریم فولادی تالاری، دکتر لیلا نیسانی سامانی، دکتر معصومه خیرخواه، خانم شیما حقانی،
جلد ۳۷، شماره ۱۵۰ - ( آبان ۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف امروزه تأخیر در فرزندآوری به یکی از الگوهای رایج رفتار باروری در جهان تبدیل شده است. یکی از چالش‌های جدی جوامع سراسر جهان تمایل کمتر زوجین به فرزندآوری است. اولین عامل مهم در شکل‌گیری قصد باروری نگرش فرد است. نگرش تحت تأثیر عوامل مختلفی است که عوامل شغلی با تأثیر بر شرایط درون خانواده و کاهش تعارض کار-خانواده می‌تواند نقش مهمی در تصمیمات درون خانواده داشته باشد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط عوامل شغلی با نگرش به فرزندآوری در زنان شاغل بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران سال ۱۴۰۲ انجام شد.
روش بررسی پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی از نوع همبستگی است. نمونه‌ها ۴۷۰ نفر از کارکنان زن ایرانی و متأهل شاغل در بالین در مراکز آموزشی- درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران بودند که به روش نمونه‌گیری تصادفی سهمیه‌ای در بازه زمانی بین مرداد تا شهریور ماه سال ۱۴۰۲ انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل فرم مشخصات جمعیت‌شناختی، پرسش‌نامه‌های استرس شغلی مؤسسه سلامت و ایمنی انگلستان (HSE) و نگرش به فرزندآوری سودربرگ و همکاران بود. جهت تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از نرم‌افزار آماری SPSS نسخه ۲۰ و آزمون‌های ضریب همبستگی پیرسون، تی مستقل و آنالیز واریانس استفاده شد. 
یافته‌ها میانگین سنی شرکت‌کنندگان ۵/۲۶±۳۶/۲۹ سال بوده و اکثر واحدهای موردپژوهش (۵۵/۷ درصد) تحصیلات کارشناسی و (۵۰/۴ درصد) شیفت کاری در گردش داشتند. نگرش به فرزندآوری ۱۲/۲۴±۶۵/۸۹ و استرس شغلی ۲۳/۷۶±۱۰۶/۰۸ بود. از میان ابعاد نگرش به فرزندآوری، بعد فرزند به‌عنوان مانع دارای بالاترین میانگین و بعد مهم بودن فرزند به‌عنوان رکن زندگی دارای پایین‌ترین میانگین بود؛ از میان ابعاد استرس شغلی نیز بعد کنترل بالاترین و بعد حمایت همکاران پایین‌ترین میانگین نمره را داشتند. استرس شغلی و تمام ابعاد آن با نگرش به فرزندآوری ارتباط معکوس و معنی‌داری داشت. نگرش به فرزندآوری زنان با رضایت شغلی، نوبت کاری، وضعیت استخدامی، دو جاکاری و درآمد ماهانه ارتباط معنی‌داری و استرس شغلی با شیفت کاری و تعداد فرزندان ارتباط معنی‌دار آماری داشتند. 
نتیجه‌گیری استرس شغلی می‌تواند موجب کاهش نگرش مثبت به فرزندآوری شود و برعکس رضایت شغلی می‌تواند این نگرش مثبت را افزایش دهد. بنابراین پیشنهاد می‌شود ضمن توجه به این ابعاد مهم در زنان شاغل و سنجش دوره‌ای آن‌ها از مداخلات مؤثر و کاربردی برای کاهش استرس شغلی و افزایش نگرش مثبت به فرزندآوری بهره گرفته شود. عوامل شغلی که باعث فشار، سختی و استرس زنان می‌شود باید تعدیل شوند و با استفاده از آموزش و تشویق و طراحی برنامه‌های کاربردی باید نگرش مثبت به فرزندآوری و تولیدمثل زنان شاغل را بهبود بخشید.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb