جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای نصرالله نژاد

ژاله محمد علیها، طاهره نجفی قزلجه، شیما حقانی، شیرین نصرالله نژاد،
جلد ۳۱، شماره ۱۱۵ - ( دی ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف:  پرستاران نقش کلیدی در مدیریت درد بیماران دارند و لازم است در این زمینه از دانش کافی برخوردار باشند. این مطالعه با هدف تعیین دانش پرستاران در رابطه با مدیریت درد بیماران مراجعه کننده به بخش‌های اورژانس بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد.
روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی- توصیفی است که به روش تمام شماری بر روی ۱۵۰ پرستار شاغل در بخش‌های اورژانس بیمارستان‌های آموزشی و درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال ۱۳۹۷ انجام شد. معیارهای ورود به مطالعه شامل دارا بودن تحصیلات کارشناسی و بالاتر و حداقل شش ماه سابقه کار در بخش اورژانس بودند. ابزار مطالعه پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه دانش در رابطه با مدیریت درد بود. داده‌های جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی (جداول فراوانی، میانگین و انحراف معیار و آمار استنباطی، ضریب همبستگی پیرسون) و با نرم افزار آماری SPSS نسخه ۱۶ تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌‌ها: میانگین سن واحدهای مورد پژوهش ۹۸/۳۱ و با انحراف معیار ۵۲/۵ بود. بیشتر واحدهای مورد پژوهش (۹/۸۲ درصد) سابقه دریافت آموزش در زمینه درد نداشتند. در ارتباط با مدیریت درد بیماران بخش اورژانس، میانگین نمرات دانش (۵۳/۱۱ ± ۰۵۵/۳۷) از ۱۰۰ بود.
نتیجه‌گیری کلی: پرستاران اورژانس سطح دانش پایینی نسبت به مدیریت درد بیماران داشتند. بنابراین پیشنهاد می‌شود جهت افزایش دانش پرستاران در ارتباط با ارزیابی و مدیریت درد، برگزاری کلاس‌های آموزشی ضمن خدمت مورد توجه مسولین قرار گیرد.

ژاله محمد علیها، طاهره نجفی قزلجه، شیما حقانی، شیرین نصرالله نژاد،
جلد ۳۲، شماره ۱۲۲ - ( اسفند ۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: مدیریت درد یکی از مهم‌ترین اجزای مراقبت درد بیماران در بخش اورژانس است و پرستار نقش کلیدی در مدیریت درد دارد. نگرش مثبت و عملکرد مناسب مراقبین سلامت نسبت به مدیریت درد بسیار مهم می‌باشد و این مسئله جز حقوق بیماران است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین نگرش و عملکرد پرستاران در رابطه با مدیریت درد بیماران مراجعه کننده به بخش‌های اورژانس صورت گرفت.
روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی- توصیفی است که به روش تمام شماری بر روی ۱۵۰ پرستار شاغل در بخش‌های اورژانس بیمارستان‌های آموزشی و درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال ۱۳۹۷ انجام شد. معیارهای ورود به مطالعه شامل دارا بودن تحصیلات کارشناسی و بالاتر و حداقل شش ماه سابقه کار در بخش اورژانس بودند. ابزار مطالعه پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه نگرش و عملکرد در رابطه با مدیریت درد بود. داده‌های جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و با نرم افزار آماری SPSS نسخه ۱۶ تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: میانگین سن واحدهای مورد پژوهش ۹۸/۳۱ و با انحراف معیار ۵۲/۵ بود. بیشتر واحدهای مورد پژوهش (۹/۸۲ درصد) سابقه دریافت آموزش در زمینه درد نداشتند. در ارتباط با مدیریت درد بیماران بخش اورژانس، میانگین نمره نگرش ۲۲/۵ ± ۱۶/۵۷ و میانگین نمره عملکرد (۵۳/۲ ± ۰۲/۶) بود. بیشتر واحد‌های مورد پژوهش (۹/۸۲ درصد) سابقه آموزش درد نداشتند. تفاوت معنی‌دار آماری بین میانگین نمرات نگرش و عملکرد با مشخصات جمعیت شناختی وجود نداشت )۰۵/۰ < (P.
نتیجه‌گیری کلی: نتایج مطالعه نشان داد که پرستاران نگرش متوسط در مورد مدیریت درد داشتند و در خوداظهاری عملکرد خوبی نسبت به مدیریت درد بیماران بیان کردند ولی آگاهی و شناخت کافی از ابزارهای درد و نحوه استفاده از ابزارها را نداشتند. بنابراین آموزش و برگزاری کلاس‌های بازآموزی ضمن خدمت در جهت ارتقاء مدیریت صحیح درد بیماران و ارتقاء کیفیت مراقبت درمانی و آموزش استفاده از ابزار سنجش درد پیشنهاد می‌شود


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb