جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای ناصری

الناز یزدان پرست، سیده سارا افرازنده، سید حسن قربانی، فریبا اسدی، راحله رجبی، لیلی ناصری، فاطمه سکندری،
جلد ۳۰، شماره ۱۰۵ - ( اردیبهشت ۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده

زمینه و هدف: مراقبت معنوی جنبه مهمی از مراقبت‌های بهداشتی است که در طول دهه‌های گذشته مورد توجه قرار گرفته است، به نحوی که امروزه به عنوان جزء جدایی ناپذیری از مراقبت کل نگر پیشنهاد می‌شود. یکی از موارد لازم جهت ارائه مراقبت‌های معنوی صحیح به بیماران، داشتن صلاحیت لازم در این رابطه می‌باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی صلاحیت مراقبت معنوی دانشجویان دانشکده پیراپزشکی و بهداشت شهرستان فردوس در سال ۹۵ -۱۳۹۴ انجام شده است. 

روش بررسی: این مطالعه از نوع مقطعی و توصیفی- تحلیلی بود. جامعه پژوهش شامل ۲۴۰ نفر از دانشجویان دانشکده پیراپزشکی و بهداشت فردوس بودند؛ که ۱۹۰ نفر بر اساس تمایل به همکاری، به عنوان نمونه پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده‌ها، پرسشنامه "مقیاس صلاحیت مراقبت معنوی" بود. داده‌های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته‌ها: میانگین نمره صلاحیت مراقبت معنوی ۶۹/۱۲±  ۷۲/۱۰۱ به دست آمد، که نشان می‌دهد دانشجویان از صلاحیت معنوی بالایی برخوردار بودند. آزمون تی مستقل نشان داد که میانگین نمره صلاحیت مراقبت معنوی از نظر جنسیت (۳۱/۰P=)،وضعیت تأهل (۱/۰P= وضعیت سکونت (۳۶/۰P=) و سابقه کار بالینی (۶۴/۰P=) تفاوت معنی‌داری ندارد. آزمون آنالیز واریانس یک طرفه نیز نشان داد که میانگین نمره صلاحیت مراقبت معنوی بین ترم‌های مختلف تحصیلی (۰۳/۰P=) تفاوت معنی‌داری دارد.

نتیجه‌گیری کلی: تقویت پایه‌های اخلاقی و معنوی الگوهای اصلی منتخب دانشجویان (اساتید، مربیان)، تدوین برنامه و محتوی منسجم، کاربرد راهبردهای آموزشی مناسب، ایجاد فضای آموزشی عاطفی در معیت افراد محبوب و متعهد، زمینه یادگیری ارائه مراقبت معنوی را تسهیل خواهد کرد.


میلاد برجی، اسماء ترجمان، معصومه اطاقی، ابراهیم سلیمی، احمدرضا ناصری،
جلد ۳۰، شماره ۱۰۸ - ( آبان ۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: افراد دارای سواد سلامت پایین، درباره وضعیت سلامت خود آگاهی کمتری دارند، خدمات پیشگیری کمتری را دریافت می‌کنند و بیماری‌های مزمن در آنها کمتر کنترل می‌شود، بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط سواد سلامت با وضعیت فعالیت جسمانی سالمندان شهر ایلام در سال ۱۳۹۴ انجام شد.
روش بررسی: در پژوهش توصیفی حاضر، ۲۵۰ نفر از سالمندان شهرستان ایلام به روش خوشه‌ای دو مرحله‌ای وارد مطالعه شدند. ابزارهای مورد استفاده پرسشنامه سواد سلامت بزرگسالان، فعالیت روزانه زندگی (ADL) و سوالات مربوط به عملکرد فیزیکی پرسشنامه کیفیت زندگی ۳۶SF- بود که در مطالعات قبلی روایی و پایایی آنها تایید شده است. تجزیه و تحلیل داده‌ها، توسط نرم افزار SPSS نسخه‌ی ۱۶ و با استفاده از آزمون‌های آماری t-test  (برای متغیرهای دو گروهی) و  ANOVA(برای متغیرهای بیشتر از دو گروه) و آزمون همبستگی انجام شد.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که ۴/۵۰% درصد از سالمندان مورد مطالعه سواد ناکافی داشتند. بین سواد سلامت با سن، جنس، شغل، تحصیلات، محل زندگی، ابتلا به بیماری مزمن و سابقه بستری مجدد ارتباط آماری معنی‌داری وجود داشت (۰۵/۰P<)، اما بین میزان درآمد و سواد سلامت ارتباط معنیداری وجود نداشت. سالمندانی که مستقل بودند و یا در انجام فعالیت فیزیکی محدودیت نداشتند از سواد سلامت بالاتری برخوردار بودند (۰۰۱/۰P=).
نتیجه‌گیری کلی: با توجه به پایین بودن میزان سواد سلامت سالمندان شهر ایلام، بهتر است مداخلات لازم در جهت ارتقای سواد سلامت آنها انجام شود تا زمینه لازم برای بهبود وضعیت سلامت جسمانی و در پی آن بهبود کیفیت زندگی آنها فراهم شود.

سیده ماهرخ علی نقی مداح، فیروز خالدی سردشتی، جعفر مقدسی، نرگس ناصری بروجنی، سمانه دهقان ابنوی، فرهاد دادگر، حمید رضا صادقی گندمانی،
جلد ۳۳، شماره ۱۲۷ - ( دی ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: سرطان کولورکتال نوعی بیماری پیشرونده دستگاه گوارش است که منجر به تعبیه استومی برای بیماران می‌شود. از طرفی تظاهرات و عوارض ناشی از تعبیه استومی موجب ایجاد مشکلات جسمی و روانی متعددی برای بیمار می‌شود. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط عزت نفس با حمایت اجتماعی درک شده در بیماران دارای استومی انجام شد.
روش بررسی: این یک مطالعه مقطعی از نوع همبستگی توصیفی است. نمونه مطالعه شامل ۳۵۰ بیمار دارای استومی مراجعه کننده به انجمن استومی ایران در شهر تهران بود. جهت نمونه گیری از روش در دسترس استفاده شد. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه عزت نفس Rosenberg و حمایت اجتماعی Northouse بود. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ و آزمون‌های آماری t مستقل، ANOVA، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
یافته‌ها: میانگین و انحراف معیار عزت نفس و حمایت اجتماعی درک شده بیماران به ترتیب ۱۷/۵ ± ۵۶/۲۰ (از نمره کل ۳۰) و ۴۷/۱۵ ± ۱۷/۱۳۱ (از نمره کل ۲۰۰) بود. بر اساس یافته‌های این مطالعه، میانگین نمره عزت نفس و حمایت اجتماعی درک شده در بیماران دارای استومی در سطح متوسط قرار داشت. بین نمره= حمایت اجتماعی درک شده با عزت نفس رابطه مستقیم و معنی‌داری وجود داشت (۲۰/۰=r و ۰۰۱/۰=p).
نتیجه‌گیری کلی: از آن ﺟﺎیﯽ ﮐﻪ ﺣﻤﺎیﺖ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ درک شده بر عزت نفس ﻧﻘﺶ ﺑﻪ ﺳﺰایﯽ دارد، ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻣﯽ‌ﺷﻮد ﮐﻪ ﭘﺮﺳﺘﺎران ﺑﺎ ﺷﻨﺎﺳﺎیﯽ ﮔﺮوه‌ﻫﺎی ﭘﺮﺧﻄﺮ از ﻧﻈﺮ دریﺎﻓﺖ و درک ﺣﻤﺎیﺖ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ، ﭘﯿﻮﺳﺘﻪ ﻧﯿﺎزﻫﺎی ﺣﻤﺎیﺘﯽ ﺑﯿﻤﺎران را ﺑﺮرﺳﯽ ﮐﺮده و ﺑﺎ ارﺗﻘﺎء ﺳﻄﺢ ﺑﻬﺪاﺷﺖ رواﻧﯽ و ﭘﯿﻮﻧﺪ دادن ﺑﯿﻤﺎران ﺑﺎ اﺟﺘﻤﺎع، ﺧﺎﻧﻮاده‌ﻫﺎ و ﮔﺮوه‌ﻫﺎی دوﺳﺘﺎن ﺑﻪ ایﻦ ﺑﻌﺪ روان ﺷﻨﺎﺧﺘﯽ ﺗﻮﺟﻪ ﺷﺎیﺴﺘﻪ ﻧﻤﺎیﻨﺪ

فراز طیار ایروانلو، هدیه ستوده، مهسا نوری، ناهید ناصری، فاطمه السادات رهنمائی، فاطمه عبدی،
جلد ۳۷، شماره ۱۴۷ - ( اردیبهشت ۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف شیوع اوتیسم در دهه‌های اخیر افزایش یافته است. مداخلات کتاب‌درمانی در بهبود مشکلات مبتلایان به اوتیسم تأثیر دارند. هدف این مطالعه مرور نظام‌مند، بررسی روش‌های مختلف مبتنی بر کتاب، شامل شعردرمانی، کتاب‌درمانی و قصه‌درمانی در بهبود مشکلات رایج افراد مبتلا به اوتیسم می‌باشد.
روش بررسی مرور نظام‌مند در پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر شامل وب‌آوساینس، پابمد، اسکوپوس، پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، پرکوئست و مگیران با موتور جست‌وجوی گوگل‌اسکالر تا ۳۱ ماه می سال ۲۰۲۴ براساس دستورالعمل پریزما و با استفاده از سرفصل‌های موضوعی پزشکی مش انجام شد. کیفیت مطالعات با استفاده از ابزار روش‌های ترکیبی (MMAT)  انجام شد. 
یافته‌ها نهایتاً ۳۱ مطالعه واجد شرایط وارد مطالعه مرور نظام‌مند حاضر شد، در این مطالعات افراد مبتلا به اوتیسم ( سنین ۳ تا ۳۰ سال) یا مراقبین آن‌ها بررسی شدند. کارکردهای این رویکردهای درمانی در افراد مبتلا به اوتیسم در حیطه‌های بهبود مهارت‌های گفتاری، زبانی و عملکرد بهتر در گفتار، بهبود فعالیت‌های اجتماعی، توسعه اجتماعی، تعامل بهتر با اطرافیان، افزایش مشارکت اجتماعی، یافتن مهارت‌های اجتماعی خاص، افزایش رفتارهای اجتماعی مثبت و کاهش رفتارهای اجتماعی منفی، درک بهتر مطالب و بهبود تمرکز در اثر دقت در داستان‌گویی، کاهش رفتارهای نامناسب، کاهش پریشانی روانی، افزایش میزان مشارکت کلامی و درگیری طولانی‌مدت کودک بود.
نتیجه‌گیری به‌دلیل آسان بودن و در دسترس بودن مداخلات مبتنی بر کتاب، بهتر است با کمک معلمان، والدین و مراقبین کودکان مبتلا به طیف اوتیسم از این مداخلات به منظور ارتقای عملکرد، مهارت و بهبود مشکلات شناختی، اجتماعی، رفتاری و کلامی آن‌ها در بیمارستان‌ها و مراکز مراقبت و تربیت بیماران استفاده شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb