جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای موحد

زهرا پورموحد ، طاهره سلیمی ، خدیجه دهقانی ، ، ، ، ،
جلد ۲۱، شماره ۵۵ - ( دي ۱۳۸۷ )
چکیده

  زمینه و هدف: ترس از درد و صدمه یکی از مهم‌ترین مشکلات کودکان بیمار است. این ترس مانع از انجام مراقبت های درمانی مناسب در آن‌ها می گردد. با استفاده از موسیقی به آسانی می توان توجه کودک را از احساس درد به سوی افکار دیگر هدایت نمود. همچنین استعمال کرم بی حسی Emla قبل از اقدامات دردناک می تواند به کنترل درد در کودکان کمک نماید. با توجه به این که یکی از متداول ترین اقدامات بالینی در بخش کودکان درمان وریدی است، کاهش درد ناشی از رگ گیری می تواند روند بهبودی کودکان بیمار را ارتقاء بخشد. لذا این مطالعه با هدف مقایسه میزان تأثیر دو روش موسیقی و کرم بی حسی Emla بر شدت درد ناشی از رگ گیری در کودکان بستری در بخش اطفال صورت گرفته است.

  روش بررسی: این پژوهش یک کارآزمایی بالینی بوده است. در این تحقیق جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه مربوط به اطلاعات دموگرافیک و معیار چهره ای اندازه گیری درد (Wong) استفاده شده است، که از صفر تا پنج نمره دارد. پژوهشگران اطلاعات لازم را به طور تصادفی از ۹۰ کودک بیمار۱۲-۶ ساله بستری در بخش اطفال بیمارستان شهید صدوقی یزد جمع آوری نموده، در سه گروه ۳۰ نفره شامل گروه کرم Emla ،گروه موسیقی وگروه شاهد آن‌ها را مورد بررسی قرار دادند. آزمون آماری آنالیز واریانس و کاس اسکوئر و کروسکال والیس و من ویتنی جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

  یافته ها: مقایسه شدت درد در سه گروه مورد مطالعه نشان داد که میانگین نمره شدت درد در گروه کرم بی حسی املا (۳۶/۱) وکمتر از دو گروه موسیقی (۵/۳) و شاهد (۵۶/۳) بوده وتفاوت میانگین در سه گروه از نظر آماری معنی دار بوده است(۰۰۰/۰= P ). همچنین شدت درد ناشی از رگ گیری در گروه موسیقی کمتر از گروه شاهد بود، اما این تفاوت معنی دار نبود. متغیرهای سن، جنس و... تأثیر معنی داری بر شدت درد کودکان نداشته و صرف نظر از تأثیر این متغیرها و با توجه به نوع مداخله، کاربرد کرم بی حسی Emla روش مؤثرتری شناخته شد.

  نتیجه گیری: به طور کلی از تحقیق حاضر نتیجه گیری می شود که کاربرد کرم بی حسی Emla در کاهش درد ناشی از رگ گیری در کودکان با سن بالاتر (۱۲-۱۰ سال) تأثیر بیشتری داشته است. بنابراین می توان توصیه نمود که به طور روتین یک ساعت قبل از رگ گیری کرم Emla در محل مورد نظر استعمال شود و نیز از روش موسیقی به عنوان روش مکمل جهت انحراف فکر کودکان استفاده گردد. 


علی فرهادی، یزدان موحدی، معصومه نعلچی، مهری دارایی، رضا محمدزادگان،
جلد ۲۶، شماره ۸۴ - ( آبان ۱۳۹۲ )
چکیده

  چکیده

  زمینه و هدف: محققان علوم انسانی و به ویژه روانشناسی صنعتی و سازمانی از مدت ها پیش به اهمیت تعارض کار- خانواده به عنوان پایه ای اساسی و ضروری در اثربخشی فرآیندهای سازمانی و رضایت شغلی افراد پی برده اند. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین تعارض کار – خانواده با فرسودگی شغلی و تمایل به ترک شغل در پرستاران زن شاغل در بیمارستانهای دانشگاهی خرم آباد صورت گرفته است.

  روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه پرستاران زن شاغل در بیمارستانهای دانشگاهی خرم آباد می باشند. تعداد نمونه در این تحقیق ۲۲۰ نفر برآورد شد و با استفاده از روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از سه پرسشنامه تعارض کار - خانواده ( Neet and Meyer ,۱۹۹۶ )، پرسشنامه فرسودگی شغلی ( ,۱۹۸۱ Maslakh and Jackson ) و پرسشنامه ترک شغل ( ,۱۹۷۹ Kamant ) استفاده شده است. اطلاعات جمع­آوری شده به کمک روش های آماری توصیفی و روش های آماری استنباطی شامل ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون با استفاده از نرم افزار SPSS۱۹ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  یافته ها: نتایج نشان داد که بین تعارض کار - خانواده و فرسودگی شغلی ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد (۰۱/۰ >P ). بین تعارض کار - خانواده و ابعاد فرسودگی شغلی یعنی خستگی هیجانی، مسخ شخصیت، عدم موفقیت فردی ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد (۰۱/۰> P )؛ و همچنین تعارض کار-خانواده تمایل به ترک شغل را در پرستاران زن شاغل در بیمارستان­های دانشگاهی خرم­آباد پیش­بینی می­کند (۰۱/۰ > P ).

نتیجه گیری کلی: با توجه به یافته های پژوهش، انجام بررسی ها و اقدامات مداوم برای جلوگیری از فرسودگی بیشتر پرستاران و ترک حرفه ضروری به نظر می رسد.
منصور بیرامی، معصومه موحدی، یزدان موحدی، امیر عزیزی، علی رحیمی،
جلد ۲۶، شماره ۸۴ - ( آبان ۱۳۹۲ )
چکیده

  چکیده

  زمینه و هدف: با توجه به نقش عوامل شخصیتی در سبب شناسی سردرد میگرنی به عنوان یکی از شایع ترین علامت های عصبی و شکایت های طبی؛ هدف پژوهش حاضر تعیین ارتباط بین علایم سردرد میگرن با عامل های شخصیتی در پرستاران بود.

  روش بررسی: پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری مورد مطالعه شامل کلیه پرستاران زن شاغل در بیمارستان های دانشگاهی خرم آباد بود و تعداد نمونه با استفاده از روش تصادفی طبقه ای و فرمول کوکران ۱۸۰ نفر برآورد شد. جهت جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه عامل های شخصیتی NEO و علایم سردرد میگرن نجاریان استفاده شد. روایی ملاکی و پایایی پرسشنامه عامل های شخصیتی NEO به ترتیب ۶۶/۰ و ۷۸/۰ و پایایی پرسشنامه سردرد میگرن ۸۰/۰ برآورد شد. اطلاعات جمع­آوری شده به کمک روشهای آماری توصیفی شامل میانگین و انحراف معیار و روشهای آماری استنباطی شامل ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و کلیه مراحل توسط نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ محاسبه گردید.

  یافته ها: همبستگی معناداری بین عامل های شخصیتی و علایم سردرد میگرنی وجود داشت. نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که عامل های شخصیتی
می توانند ۴۲ درصد واریانس سردردهای میگرنی را در پرستاران تبیین کنند و در سطح ۰۱/۰ P< معنادار می باشد.

نتیجه گیری کلی: با توجه به اینکه سردرد میگرن از طریق عامل های شخصیتی قابل پیش بینی است؛ این یافته می تواند مبنایی برای بررسی های بیشتر و انجام مداخلات پیشگیرانه و درمانی برای پرستاران مبتلا به میگرن قرار گیرد.
محمدعلی مروتی شریف آباد، الهام آزاد، ریحانه زارع زاده، حسن رضایی پندری، زهرا پور موحد، مسعود کریمی،
جلد ۲۸، شماره ۹۳ - ( اردیبهشت و تیر ۱۳۹۴ )
چکیده

چکیده

زمینه و هدف: مراقبت کانگرویی به عنوان یک روش مناسب و موثر در مراقبت از نوزادان نارس و کم وزن و همچنین ارتقاء سلامت نوزادان در کشورهای مختلف دنیا شناخته شده است. با توجه به اهمیت آگاهی و عملکرد پرستاران در زمینه این نوع مراقبت، هدف از این مطالعه، تعیین آگاهی، عملکرد و بینش پرستاران بخش های NICU و نوزادان بیمارستان های شهر یزد از مراقبت کانگرویی و موانع انجام آن بود.

روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی بود. نمونه پژوهش شامل کلیه پرستاران ( ۶۲ نفر) شاغل در بخش های مراقبت ویژه نوزادان و نوزادان ۶ بیمارستان شهر یزد بود. جهت جمع آورری داده ها از پرسشنامه مراقبت کانگرویی ((KCQs استفاده شد تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از جداول توزیع فراوانی و آزمون ضریب همبستگی پیرسون در نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ انجام شد.

یافته ها: بر اساس یافته ها ۵/۶۹% از پرستاران مورد بررسی بیان نمودند که مراقبت کانگرویی در بخش های NICU و نوزادان بیمارستان های محل کار آن ها انجام می شود و همچنین ۸/۸۲% نیز انجام این نوع مراقبت را به مادران توصیه می نمودند. از دیدگاه پرستاران، امتناع پرسنل پرستاری از شرکت در مراقبت کانگرویی (۹/۳۰%) و نیز وجود این عقیده که مراقبت در انکوباتور بیشتر از مراقبت کانگرویی برای نوزادان فایده دارد (۹/۳۷%)، به عنوان موانع انجام این نوع مراقبت محسوب می شد. همچنین همبستگی مثبت و معنی داری بین سازه های آگاهی و مزایا با معایب و تناسب (۰۱/۰>P) و سن و سابقه کاری پرستاران دیده شد (۰۵/۰>P).

نتیجه گیری کلی: با توجه به درصد بالای انجام مراقبت کانگرویی، به نظر می رسد آموزش و نیز ارائه مشوق های لازم (مادی و معنوی) به منظور تداوم این روش مفید باشد. همچنین برای رفع موانع، برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت پیشنهاد می شود.


مهدی عبدالکریمی، مراد علی زارعی پور، حسن محمودی، سعید دشتی، رضا فاریابی، احسان موحد،
جلد ۳۰، شماره ۱۰۵ - ( اردیبهشت ۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده

زمینه و هدف: رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت یکی از معیارهای عمده تعیین کننده سلامت می‌باشد. امروزه اعتقاد بر این است که افراد برای این که بتوانند در تغییر رفتار و ارتقای سلامت خود موفق باشند، باید از خودکارآمدی لازم برخوردار باشند. هدف این مطالعه تعیین رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت و ارتباط آن با خودکارآمدی در بهورزان شهرستان ارومیه می‌باشد.

روش بررسی‌: این مطالعه با روش توصیفی تحلیلی، روی ۳۰۱ بهورز خانه‌های بهداشت مراکز بهداشتی درمانی روستایی شهرستان ارومیه در سال ۱۳۹۳ صورت گرفت. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه‌ای مشتمل بر خصوصیات جمعیت شناختی، رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت(Health Promoting Lifestyle Profile-II) و خودکارآمدی عمومی شرر (Sherer) بود. داده‌ها با آزمون‌های آماری کای دو و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه تحلیل شدند.

یافته‌ها: میانگین نمره کلی رفتارهای ارتقاء دهنده سـلامت در بهورزان (۴/۲۴) ۴/۱۳۶بود. بیشتـرین نمره در بعد مسئولیت پذیری سلامت (۳۷/۷) ۳۷/۳۵ و کمترین نمـره در بعد فعالیت بدنی (۲۶/۵) ۲۵/۱۳ بـدسـت آمد. نتایج این مطالعه نشان داد که بین خودکارآمدی و نمره کلی رفتارهای ارتقـاء دهنـده سـلامت و تمـام زیـر دامنه‌های آن همبستگی مثبت و معنـی‌داری وجود داشـت. (۰۰۱/۰> P) همچنین بین رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت با سطح اقتصادی، تحصیلات و جنس ارتباط آماری معنی‌داری وجود داشت (۰۵/۰> P).

نتیجه‌گیری کلی: با توجه به اهمیت رفتارهای ارتقا دهنده سلامت در بهورزان و تأثیری که خودکارآمدی بر این رفتارها دارد به نظر میرسد برنامه‌های آموزشی در راستای افزایش خود کارآمدی می‌تواند در تقویت رفتارهای ارتقا دهنده سلامت بهورزان موثر باشد.


طاهره نجفی قزلجه، عزیز رضاپور، طاهره شریفی، مریم سلیمانی موحد، عابدین تیموری زاد، یعقوب یوسفی، سعید محمدپور،
جلد ۳۲، شماره ۱۲۱ - ( دی ۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: برآورد و تحلیل هزینه‌های آموزش دانشجویان با فراهم کردن اطلاعات مربوط به عملکرد واقعی واحدهای فعالیت، به اتخاذ تصمیمات آگاهانه‌تر مدیران و سیاست‌گزاران نظام آموزشی کمک می‌نماید. این مطالعه با هدف تحلیل هزینه‌های آموزشی دانشجویان دانشکده‌ی پرستاری و مامایی در بیمارستان‌‌های مستقل دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام گرفته است.
روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه‌ی توصیفی، مقطعی است که از دیدگاه بیمارستان، به محاسبه هزینه‌های مستقیم آموزش دانشجویان پرستاری و مامایی به تفکیک مقاطع تحصیلی در سال ۹۷ -۱۳۹۶ پرداخت. محیط پژوهش شامل بیمارستان‌های فیروزگر، حضرت رسول اکرم، اکبرآبادی، حضرت علی اصغر، فیروزآبادی، هاشمی نژاد، شهدای هفتم تیر، لولاگر، مطهری، روانپزشکی ایران و شفا یحیائیان بود. در این مطالعه از رویکرد هزینه‌یابی تحقیقی، واقعی و مستقیم استفاده شد، بدین ترتیب که پس از شناسایی سرفصل‌های هزینه با روش مصاحبه ساختاریافته با مدیران گروه‌های آموزشی دانشکده‌ها، سوپروایزرهای آموزشی، رؤسای بخش‌های بالینی و مالی، اساتید و دانشجویان (حدود ۲۰ نفر)، به جهت تعیین سهم استفاده دانشجویان از سرفصل‌های هزینه، کارسنجی و زمانسنجی انجام گرفت. ابزار مطالعه در مرحله اول مطالعه راهنمای مصاحبه و در مرحله دوم چک لیست بود.
یافته‌ها: بر اساس یافته‌های پژوهش، بیشترین هزینه سرانه تربیت دانشجو در رشته‌ی مامایی مقطع کارشناسی در بیمارستان اکبرآبادی (۱۱۲۵۹۲۶ (و کمترین آن در در رشته‌ی روان پرستاری مقطع کارشناسی ارشد در بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) (۴۶۱۵۴) بوده است. مهمترین سرفصل هزینه‌ای برای آموزش این دانشجویان مربوط به هزینه لوازم مصرفی می‌باشد
نتیجه‌گیری کلی: با توجه به هزینه بالای آموزش دانشجو، می‌توان با ایجاد شفافیت در فرآیندهای آموزشی از طریق برگزاری جلسات بارش افکار میان مدیران گروه‌های آموزشی و مسئولین دانشکده‌ی پرستاری مامایی، مسئولین آموزشی بیمارستان‌ها و دانشجویان، در راستای مدیریت هزینه‌های آموزشی اقدام نمود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb