جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای مدبر

صدیقه خنجری، مریم مدبر، مریم رحمتی، حمید حقانی،
جلد ۲۹، شماره ۱۰۴ - ( اسفند ۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

زمینه و هدف: کودک آزاری جنسی به دلیل تأثیرات عمیق بر رشد و شخصیت کودک به عنوان یکی از اولویت‌های مسایل بهداشتی و درمانی در کشورهای مختلف جهان مورد توجه قرار گرفته است. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر آموزش پیشگیری از سوءاستفاده جنسی کودکان بر آگاهی، نگرش و عملکرد والدین دارای کودک شش تا ۱۲ سال انجام گرفت.

روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه مقایسه ونمونه گیری به شیوه"در دسترس" انجام شد. از بین مراجعه کنندگان به دو مرکز بهداشت شهرستان الیگودرز والدین در دو گروه مقایسه (۵۰ نفر) و آزمون (۵۰ نفر) قرار گرفتند. پرسشنامه نسخه فارسی سوءرفتار جنسی کودکان  (Child Sexual Abuse):CSA در این پژوهش به کار گرفته شد. برای گروه آزمون آموزش شیوه‌های پیشگیری از کودک آزاری جنسی طی چهار جلسه آموزشی یک ساعته به روش پرسش و پاسخ، بحث گروهی، سخنرانی، نمایش فیلم، بروشور و کتابچه اجرا شد. شش هفته پس از مداخله پرسشنامه مجددأ توسط والدین هر دو گروه تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با نرم افزارSPSS  نسخه ۱۶ و استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (آزمونهای تی زوجی، تی مستقل، کای دو و فیشر) انجام شد.

یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد بین میانگین نمرات آگاهی و عملکرد والدین گروه آزمون، قبل از مداخله و شش هفته پس از مداخله اختلاف معنی‌دار آماری وجود دارد (۰۵/۰>P).

نتیجه گیری کلی: آموزش برنامه‌های پیشگیری از کودک آزاری جنسی می‌تواند منجر به افزایش آگاهی و بهبود عملکرد والدین شود هر چند به نظر می‌رسد جهت تغییر نگرش نیاز به پژوهش و مداخلات بیشتری می‌باشد. پیشنهاد می‌شود پژوهش‌های بعدی بر روی معلمان مدارس و مهد کودک‌ها انجام شود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb