جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای لک دیزجی

گلنوش میر سعیدی، سیما لک دیزجی، مرتضی قوجازاده،
جلد ۲۴، شماره ۷۲ - ( آبان ۱۳۹۰ )
چکیده

  زمینه و هدف: تصمیم گیری بالینی جزئی اساسی عملکرد حرفه ایی پرستاران و متمایز کننده پرستاران حرفه ای از پرسنل مراقبتی غیرحرفه ای است. تصمیم گیری بالینی پرستاران بیش از هر عاملی بر کیفیت مراقبت تأثیر داشته و فرایند تصمیم گیری بالینی به شناسایی نیازهای بیماران و تعیین بهترین اقدام پرستاری کمک می کند. هدف از این مطالعه بررسی عوامل فردی و اجتماعی مؤثر بر نحوه شرکت پرستاران در تصمیم گیری بالینی می‌باشد.

  روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی است که بصورت مقطعی بر روی ۲۸۵ پرستار مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز که به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شده بودند انجام شده است. ابزار گردآوری داده ها یک چک لیست اطلاعات فردی و پرسشنامه مشارکت در فعالیت های تصمیم گیر PDAQ( Participation in Decision Activities Questionnaire ) بود. داده ها با استفاده از SPSS نسخه ۱۵ و آزمون های توصیفی و مقایسه میانگین ها و همبستگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  یافته ها: نتایج نشان داد که تصمیم گیری بالینی با سن (۰۰۳/۰ p= )، جنس (۰۰۱/۰= p )، بخش کاری (۰۰۲/۰= p )، نوع استخدام (۰۰۵/۰= p ) و سابقه کاری (۰۲۵/۰= p ) ارتباط آماری معنی داری داشته، اما با میزان تحصیلات ارتباط آماری معنی داری بدست نیامد.

  نتیجه گیری کلی: با در نظر گرفتن متغیرهای تاثیر گذار می‌توان نحوه شرکت پرستاران در تصمیم گیری های بالینی را بهبود بخشید لذا بکارگیری شیوه‌های مدیریتی صحیح و راهبردهای آموزشی در این راستا، پیشنهاد می‌گردد.


الناز باغبان کریمی، سیما لک دیزجی، وحید زمان زاده، هادی حسنخانی،
جلد ۳۱، شماره ۱۱۱ - ( اردیبهشت ۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: عفونت شایع‌ترین علت بستری بیماران تحت همودیالیز است که به دومین دلیل مرگ و میر آن‌ها تبدیل شده است. رعایت نکردن بهداشت توسط کارکنان شانس عفونت بیماران را افزایش می‌دهد. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر آموزش روش‌های کنترل عفونت بر میزان آگاهی و عملکرد پرستاران شاغل در بخش‌های همودیالیز تبریز انجام شد.
روش بررسی: این کارآزمایی بالینی روی ۴۸ نفر از پرستاران بخش همودیالیز تبریز در سال ۱۳۹۵ انجام شد. نمونه‌ها به دو گروه مداخله (۲۷ نفر) و کنترل (۲۱ نفر) تقسیم شدند. برای جمع آوری داده‌ها از فرم اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه آگاهی از کنترل عفونت و چک لیست عملکرد استفاده شد. مداخله آموزشی به صورت مستقیم، چهره به چهره همراه با ارائه بسته آموزشی بود. پرسشنامه و چک لیست قبل و بعد از مداخله در دو گروه تکمیل شد. داده‌ها با آمار توصیفی و استنباطی توسط نرم افزار SPSS نسخه ۱۸ مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: دو گروه از نظر متغیرهای جمعیت شناختی با هم تفاوتی نداشتند. میانگین نمره آگاهی و عملکرد دو گروه مداخله و کنترل قبل و بعد از مداخله با هم تفاوت معنی‌داری نداشت. اما مداخله آموزشی منجر به افزایش نمره آگاهی (۰۵۰/۰P =) و عملکرد در ابعاد شستن دست‌ها (۰۰۱/۰P=)، ضدعفونی بخش (۰۰۱/۰P =)، استفاده از کاتتر (۰۱۱/۰P =) و تعبیه یا جداکردن سوزن در فیستول یا گرفت یا رگ مصنوعی (۰۰۱/۰P=) در گروه مداخله شد.
نتیجه‌گیری کلی: آموزش، آگاهی و عملکرد پرستاران بخش همودیالیز را نسبت به کنترل عفونت ارتقاء می‌دهد. با توجه به اهمیت آگاهی و عملکرد پرستاران در مورد روش‌های کنترل عفونت، برگزاری دوره‌های آموزشی جهت ارتقای آگاهی و بهبود عملکرد آن‌ها ضروری به نظر می‌رسد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb