جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای عطرکار روشن

سیده نگار پور وخشوری، افسانه پاشا، عاطفه قنبری، زهرا عطرکار روشن،
جلد ۲۴، شماره ۷۰ - ( تیر ماه ۱۳۹۰ )
چکیده

  زمینه و هدف: رفتارهای بهداشتی نقش مهمی در سلامت افراد دارند و خودکارآمدی یکی از عوامل موثر در رفتار می باشدکه نشانگر قضاوت فرد در مورد توانایی در انجام عملی مشخص است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط خودکارآمدی و رفتارهای بهداشتی اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان انجام شد .

  روش بررسی: در این مطالعه توصیفی همبستگی، ۲۰۳ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بصورت سرشماری شرکت کردند. داده‌های مربوط به خودکارآمدی و رفتارهای بهداشتی به ترتیب به وسیله نسخه تعدیل شده پرسشنامه های SRAHPS و ΙΙ HPLP جمع آوری شد . داده‌ها با استفاده از روشهای آمار توصیفی و استنباطی و از طریق SPSS تحلیل شد.

  یافته ها: اعضای هیئت علمی ۱/۸۴ درصد نمره خودکارآمدی و ۹/۶۵ درصد نمره رفتارهای بهداشتی را کسب نمودند. بین رفتارهای بهداشتی و خودکارآمدی ارتباط معنی دار مستقیم وجود داشت ( ۰۰۰۱/۰ = P ) و ارتباط متغیرهای اصلی با جنس، سن، مدرک تحصیلی، وضعیت تاهل، تعداد فرزندان، درآمد، رتبه علمی و عدم سابقه بیماری مزمن معنادار بود ( ۰۰۰۱/۰ = P ) .

  نتیجه گیری کلی: با توجه به ارتباط خودکارآمدی و رفتارهای بهداشتی، استفاده از روش‌های تقویت خودکارآمدی اعضاء هیئت علمی از طریق آموزش قابل توصیه است.


عزت پاریاد، نازیلا جوادی، زهرا عطرکار روشن، کلثوم فداکار، شهلا اسیری،
جلد ۲۴، شماره ۷۳ - ( دي ۱۳۹۰ )
چکیده

  زمینه و هدف: تفکر انتقادی معرف توانایی شناختی است و توانایی‌های شناختی پرستار، به خصوص توانایی وی برای پردازش اطلاعات و تصمیم گیری از اجزائ کلیدی عملکرد پرستار می باشد. هدف از انجام این پژوهش تعیین ارتباط تفکر انتقادی و تصمیم گیری بالینی دانشجویان سال آخر پرستاری بوده است .

  روش بررسی: مطالعه انجام شده یک طرح توصیفی از نوع همبستگی بود که در آن ۵۰ نفر از دانشجویان پرستاری ترم آخر دانشکده های پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان- با استفاده از شیوه سرشماری – شرکت کردند. با استفاده از پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش مشخصات دموگرافیک و سوالات آزمون تفکر انتقادی کالیفرنیا و هم چنین با استفاده از شیوه کیوسورت و با استفاده از کارت های تصمیم گیری بالینی، اطلاعات جمع آوری گردید و با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمون های مجذور کای و فیشر تحت نرم افزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

  یافته ها: یافته ها ارتباط معنی دار آماری بین تفکر انتقادی و تصمیم گیری بالینی را نشان نداد. آزمون آماری کای دو ارتباط معنی دار آماری (۰۰۱/۰= p ) بین نمره تفکر انتقادی و میانگین معدل ترم های گذشته و هم چنین بین تصمیم گیری بالینی و سابقه برخورد با بیمار تحت عمل جراحی بیلروت ۲ را نشان داد (۰۰۸/۰= p ).

  نتیجه گیری کلی: با توجه به عدم ارتباط تفکر انتقادی با تصمیم گیری بالینی، انجام این پژوهش با حجم نمونه بالاتر و استفاده از ابزارهای متنوع توصیه می‌شود. از یافته‌های این مطالعه می‌توان در برنامه ریزی آموزشی پرستاری استفاده نمود.


میترا صرقی ثابت، گلنوش بنوان، مژگان بقایی، زهرا عطرکار روشن، ملاحت خلیلی،
جلد ۲۷، شماره ۹۲ - ( اسفند ۱۳۹۳ )
چکیده

  چکیده

  زمینه و هدف: عوارض عروقی پس از آنژیوگرافی عروق کرونر می­توانند موجب خطرات جدی برای بیماران شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان بروز عوارض عروقی پس از آنژیوگرافی و عوامل مرتبط با آن انجام شد.

  روش بررسی: این مطالعه مقطعی با استفاده از یک نمونه ۴۰۰ نفری بیماران تحت آنژیوگرافی در مرکز آموزشی درمانی حشمت رشت با روش نمونه گیری تدریجی انجام شد. داده­ها با استفاده از ابزاری ۴ بخشی (اطلاعات دموگرافیک، عوامل بالینی، عوامل تکنیکی و برگه ارزیابی محل خروج شیت از نظر بروز عوارض عروقی) به روش مشاهده و ثبت اطلاعات موجود در پرونده جمع­آوری و با استفاده از آزمون­های آماری توصیفی (توزیع فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (تی تست، کای اسکور و رگرسیون لجستیک) در SPSS نسخه ۲۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  یافته­ها: اکثر نمونه­ها را مردان (۲/۵۹%) با میانگین سنی ۹۰/۱۱ ± ۲۱/۵۹ سال تشکیل دادند. ۲۴درصد از بیماران دچار عوارض عروقی شدند که اکیموز (۴/۷۱%) بیشترین بروز را داشت. آزمون رگرسیون چند متغیره نشانگر توان پیشگویی­کنندگی سابقه فشار خون بالا (۰۰۵/۰ = p)، میزان فشار خون سیستولیک قبل از کشیدن شیت (۰۲۳/۰= p)، مصرف داروهای ضد انعقاد (۰۲۷/۰= p)، اندازه شیت (۰۰۱/۰ p< )، تعداد دفعات تلاش جهت رگ­گیری (۰۰۱/۰ p< ) و مدت زمان آنژیوگرافی (۰۰۱/۰ p< ) در بروز عوارض عروقی بود.

نتیجه گیری کلی: پرستاران با آگاهی از عوامل پیشگویی­کننده عوارض عروقی می­توانندبه جلوگیری از عوارض کمک نموده و از افزایش طول مدت بستری و افزایش هزینه­های بیمارستانی جلوگیری کنند.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb