جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای ضیغمی

رضا ضیغمی، معصومه باقری نسامی، سیده فاطمه حقدوست اسکوئی، منصوره یادآور نیکروش،
جلد ۲۱، شماره ۵۳ - ( بهار ۱۳۸۷ )
چکیده

  زمینه و هدف: تحلیل محتوا یک شیوه پژوهشی است که برای تشریح عینی، منظم و کمی محتوای آشکار پیام‌های ارتباطی به کار می رود. این شیوه ابتدا در علوم ارتباطات به کار گرفته شد و در حال حاضر در تحلیل رسانه‌ها استفاده زیادی دارد. در سال های اخیر این شیوه پژوهش در سایر علوم، از جمله پرستاری نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

  روش بررسی: با توجه به اهمیت این روش در پرستاری و کمبود منابع فارسی، این مطالعه مروری به منظور روشن سازی و تبیین ابعاد، تعاریف، طبقه‌بندی‌ها، اصول و مبانی مفهومی این روش، با استفاده از کتاب‌ها و مقالات داخلی و خارجی انجام شده است.

  یافته ها: تحلیل محتوا به اعتقاد بیشتر صاحبنظران روش پژوهشی است که برای بیان مفاهیم یا واژه‌های معینی در یک متن و یا مجموعه‌ای از متون استفاده می‌شود. برخی نیز آن‌ را یک روش تجزیه و تحلیل داده‌ها می‌دانند. متن می‌تواند شامل کتاب، فصل یا فصل‌هایی از یک کتاب، نوشته‌ها‌، مصاحبه، گفتگو، عناوین و مقالات مطبوعات و اسناد تاریخی باشد. پژوهشگر با استفاده از تحلیل محتوا وجود مفهوم و ارتباط بین واژه‌ها و یا مفاهیم را تحلیل کرده و درباره پیام‌های موجود در متن، نویسنده آن، مخاطب و حتی فرهنگ و دوره زمانی اثر نتیجه‌گیری می‌نماید.

نتیجه گیری : تحلیل محتوا هم در تحقیقات کمی و هم در تحقیقات کیفی قابل استفاده می‌باشد


رضا ضیغمی ،
جلد ۲۳، شماره ۶۵ - ( شهريور ۱۳۸۹ )
چکیده

  زمینه و هدف: فلسفه ژیل دلوز را می توان از مهم تر ین و تأث یر گذارتر ین فلسفه های قرن ب یستم نا مید. هدف این مقاله بحث درباره فلسفه ریزومی در پرستاری است که در قالب دو مقاله ارایه می‌شود. در این شماره مبانی فلسفی این نظریه را نبیین و در شماره آینده به فلسفه ریزومی در پرستاری پرداخته خواهد شد.

  روش بررسی: جستجوی رایانه‌ای در داده پایگاه های CINAHL, Proquest, PsychINFO, Social Sciences Index, Science Direct, Scopus, MEDLINE با کلید واژگان ریزومی و پرستاری در بین مقالات منتشره انجام شد. مضامین عمده، موارد توافق و عدم توافق بین متون مورد بررسی قرار گرفت.

  یافته ها: شاید کمتر فیلسوفی را بتوان در دوران معاصر به جامعیت و اصالت ژیل دلوز سراغ گرفت. اندیشمندی که همواره در سودای بازخوانی و بازنگری شالوده‌های فلسفه و آفرینش مفاهیم بدیع فلسفی بود.

  نتیجه گیری کلی : اهمیت دلوز در حوزه اندیشه معاصر به چند دلیل است: نخست اینکه با بازخوانی دقیق آثار گذشتگان روش نوینی را پیش گرفت و دوم اینکه فلسفه را از بن بستی که در آن گرفتار آمده بود رهانید و افق های گسترده‌ای را فرا روی فلسفه گشود.


رضا ضیغمی،
جلد ۲۳، شماره ۶۶ - ( آبان ۱۳۸۹ )
چکیده

  چکیده

  زمینه و هدف: فلسفه ژیل دلوز را می توان از مهم تر ین و تأثیر گذارتر ین فلسفه های قرن ب یستم نا مید. هدف این مقاله بحث درباره فلسفه ریزومی در پرستاری است که در قالب دو مقاله ارایه می‌شود. این مقاله گسترش و کاربرد این نظریه را در پرستاری نبیین می نماید.

  روش بررسی: جستجوی رایانه‌ای در داده پایگاه های CINAHL, Proquest, PsychINFO, Social Sciences Index Sciencedirect, scopus, MEDLINE با کلید واژگان ریزومی و پرستاری در بین مقالات منتشره انجام شد. مضمون های عمده، موارد توافق و عدم توافق بین متون مورد بررسی قرار گرفت.

  یافته ها: هم موافقان و هم منتقدان ریزومی در پرستاری در بحث بر علیه "جنگ فرهنگ/دانش" که به نظر تلاش غالب در گسترش رشته است توافق دارند و مخالفت با رویکردهای قرضی و اعتقاد به تضعیف پرستاری با این رویکردها را نادرست می‌دانند.

  نتیجه گیری کلی : کاربرد فلسفه ریزومی در پرستاری نیاز مند بحث ب یشتر صاحبنظران و نظر یه پ ردازان است .

 


شراره ضیغمی محمدی، اسماعیل زینعلی، حبیب الله اسماعیلی، علیرضا نیکبخت نصرآبادی،
جلد ۲۴، شماره ۷۱ - ( شهریور ۱۳۹۰ )
چکیده

  زمینه و هدف: یکی از مهمترین چالشها در زمینه مراقبت اخلاقی و حقوق بیمار، اقدامات تبعیض آمیز در برابر بیماران مبتلا به ایدز است. تجربه تبعیض تأثیر منفی بر سلامت روان و تمامی جنبه های پیشگیری،پیگیری، مراقبت و درمان می گذارد. هدف از مطالعه حاضر تعیین دیدگاه پرستاران در رابطه با تبعیض در مراقبت و درمان بیماران مبتلا به ایدز و عوامل مرتبط با آن در سال ۱۳۸۸ در شهر تهران بود.

  روش بررسی: این یک مطالعه توصیفی مقطعی است. جامعه مورد مطالعه شامل ۱۸۰ پرستار بخش داخلی و عفونی از چهار بیمارستان منتخب دانشگاه علوم پرشکی تهران و شهید بهشتی بود. در این مطالعه ازروش نمونه گیری سرشماری استفاده گردید و ۱۶۵ پرستار در این مطالعه شرکت نمودند. داده‌ها توسط ابزار خود گزارشی جمع آوری گردید. ابزار مورد استفاده در این پژوهش شامل فرم مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه تبعیض در برابر بیماران مبتلا به ایدز،پرسشنامه آگاهی در رابطه با ایدز، مقیاس نگرش به ایدز و پرسشنامه ترس از خطرابتلای شغلی به ایدز بود. اطلاعات توسط نرم افزار آماری SPSS با استفاده از آمار توصیفی،تی تست، آنالیز واریانس یکطرفه و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل گردید.

  یافته ها: میزان پاسخگویی ۶/۹۱% بود. یافته ها نشان داد که ۵/۵۴% از پرستاران موافق با وجود اقدامات تبعیض آمیز در حد متوسطی در برابر بیماران مبتلا به ایدز بودند.نمره دیدگاه پرستاران در رابطه با تبعیض ارتباط آماری معنا داری با آگاهی از راه های انتقال ایدز (۰۰۵/۰= p ) ، نگرش اجتنابی به بیماران مبتلا به ایدز (۰۴۴/۰= p )، ترس از خطر ابتلای شغلی به ایدز ( ۰۰۳/۰= p ) داشت. تفاوت آماری معنی داری در میانگین نمره دیدگاه پرستاران در رابطه با تبعیض با جنس(۰۳۳/۰= p ) و بخش(۰۳۶/۰= p ) و سطح تحصیلات(۰۴۸/۰= p ) وجود داشت.

  نتیجه گیری کلی : با توجه به نتایج مطالعه حاضر به نظر میرسد که اقدامات تبعیض آمیز در برابر بیماران مبتلا به ایدز در بیمارستانها وجود دارد. کاهش اقدامات تبعیض آمیز برای ارتقاء کیفیت مراقبت از بیماران مبتلا به ایدز ضروری است. به نظر می‌رسد برنامه هایی در جهت ارتقاء آگاهی در رابطه با احتیاطهای همگانی، مسائل اخلاقی و حقوق بیمار ممکن است به کاهش اقدامات تبعیض آمیز در برابر بیماران مبتلا به ایدز کمک نماید.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb