جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای حبیبیان

رضا ایمانی، شهریار صالحی ، رویا حبیبیان ، بهمن صادقی ، خدیجه حاتمی پور،
جلد ۲۱، شماره ۵۶ - ( ۱۲-۱۳۸۷ )
چکیده

   زمینه و هدف: جیوه یکی از سموم خطرناک برای سلامت انسان است و ترمومترهای جیوه ای، به دلیل استفاده گسترده عمده ترین منبع آلوده کننده جیوه ای در محیط زیست هستند. از طرفی ترمومتر جیوه ای نسبت به سایر ترمومترها پرهزینه تر است، بنابراین استفاده از وسایل کنترل دمای کم خطر ترکه از نظر هزینه نیز مقرون به صرفه باشد عاقلانه به نظر می رسد. لذا هدف از این مطالعه مقایسه دمای اندازه گیری شده بدن به وسیله ترمومتر دیجیتالی Omron و ترمومتر جیوه ای بوده است.

  روش بررسی: مطالعه حاضر توصیفی – تحلیلی بوده است که در آن ۵۴۲ بیمار بستری در بخش های مختلف بیمارستان هاجر (س) شهرکرد با نمونه گیری به روش آسان انتخاب و وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ثبت اطلاعات دموگرافیک و برگه ثبت درجه حرارت بدن بود. در این مطالعه دمای بدن بوسیله دو نوع ترمومتر دیجیتال Omron و جیوه ای به روش زیر بغل توسط دو کارشناس ثابت پرستاری اندازه گیری و ثبت و یافته های دو نوبت اندازه گیری با هم مقایسه شدند.

  یافته ها: میانگین دمای بدن اندازا گیری شده توسط ترمومتر جیوه ای ۸۴ /۰ ± ۴۸/۳۶ و ترمومتر دیجیتالی ۸۷/۰ ± ۵۱/۳۶ بوده و آزمون تی مستقل با (۰۵/۰ P> ) بیانگر عدم تفاوت معنی دار آماری بین میانگین درجه حرارت اندازه‌گیری شده بدن توسط دو نوع ترمومتر بوده است. اما ترمومتر دیجیتالی در مقایسه با ترمومتر جیوه ای (در تشخیص تب) دارای حساسیت ۴/۸۵ درصد و ویژگی ۷/۹۵ درصد، ارزش اخباری مثبت ۱/۸۱درصد و ارزش اخباری منفی ۸/۹۶درصد بوده است.

  نتیجه گیری: با توجه به حساسیت کم تر ترمومتر دیجیتالی به نسبت ترمومتر جیوه ای در اندازه گیری تب به نظر می‌رسد که استفــــاده از ترمومترهای جیوه ای هنوز روش انتخابی در کنترل درجه حرارت بدن بوده و توصیه به استفاده از ترمومتر دیجیتالی نیاز به بررسی های بیشتری دارد. 


بهنوش ابراهیمی آزموده، معصومه حبیبیان، بابی سان عسگری،
جلد ۳۲، شماره ۱۲۱ - ( دی ۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: دیسمنوره و سندرم پیش از قاعدگی (PMS) یکی از رایج‌ترین اختلالات در زنان است که ابعاد مختلف زندگی فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثربخشی ترکیب دارچین و زنجبیل همراه با تمرینات ورزشی بر دیسمنوره و PMS بود.
روش بررسی: در این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل ۱۰۰ زن مبتلا به دیسمنوره اولیه و اختلالات PMS ساکن شهر قائمشهر در سال ۱۳۹۸ به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس به روش قرعه کشی در چهار گروه ۲۵ نفری تمرین ورزشی، دارچین- زنجبیل، ترکیبی (تمرین ورزشی+ دارچین- زنجبیل) و کنترل قرار گرفتند. برنامه تمرینی ورزشی شامل هشت هفته تمرین کششی و پیاده روی، سه جلسه در هفته بود. کپسول ۵۰۰ میلی گرمی دارچین- زنجبیل با شروع درد و ۷۲ ساعت اولیه قاعدگی، سه بار در روز برای دو ماه مصرف می‌شد. شرکت کنندگان قبل و هشت هفته پس از مداخله‌ها با استفاده از مقیاس دیداری شدت درد قاعدگی، ابزار غربالگری PMS و ثبت وضعیت روزانه PMS ارزیابی شدند. از آزمونهای t زوجی، من ویتنی، کروسکال والیس، آنالیز واریانس یک راهه و توکی برای تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده شد.
یافته‌ها: پس از هشت هفته، شدت و مدت درد دیسمنوره اولیه و نمره علائم جسمانی و روانی PMS در گروه‌های مداخله پایین‌تر از گروه کنترل بود (۰۵/۰>P). به علاوه تأثیر مداخله ترکیبی بر درصد تغییرات شدت و مدت درد دیسمنوره اولیه و نمره علائم جسمانی و روانی در مقایسه با گروه‌های تمرین و دارچین- زنجبیل بیشتر بود.
نتیجه‌گیری کلی: هر یک از مداخله‌های غیردارویی پیاده روی همراه با تمرینات کششی، مصرف همزمان دارچین- زنجبیل و مداخله ترکیبی، اثرات مثبتی بر کاهش شدت و مدت درد دیسمنوره اولیه و بهبود علائم جسمانی و روانی PMS دارند. بنابراین پیشنهاد می‌شود به عنوان شیوه‌های درمانی بی‌خطر و مؤثر برای درمان این اختلالات مورد توجه قرار گیرند


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb