جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای بیاتی

صدیقه خنجری، نسرین بیاتی، حمید حقانی،
جلد ۳۲، شماره ۱۱۸ - ( تیر ۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: انجام نادرست ساکشن لوله داخل تراشه می‌تواند منجر به خونریزی، ضایعات در مخاط تراشه، عفونت، آتلکتازی، هایپوکسی و در نتیجه پیامدهایی مانند افزایش مرگ و میر، طولانی شدن مدت اقامت و هزینه درمان نوزادان در بیمارستان گردد. از آنجا که پرستاران نقش مهمی در پیشگیری از این عوارض دارند، مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر برنامه آموزشی برعملکرد پرستاران در زمینه ساکشن لوله داخل تراشه نوزادان صورت گرفته است.
روش بررسی: این مطالعه از نوع نیمه تجربی با گروه کنترل است. بدین منظور در سال ۱۳۹۵ تعداد ۸۰ پرستار به روش نمونه‌گیری مستمر از بیمارستان‌های منتخب دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و ایران (دو بیمارستان گروه کنترل و دو بیمارستان گروه مداخله) وارد مطالعه شدند. عملکرد پرستاران قبل از مداخله با استفاده از چک لیست پژوهشگر- ساخته نمره دهی شد. پرسشنامه شامل فرم مشخصات جمعیت شناختی و چک لیست عملکرد با ۳۰ گویه بر اساس گایدلاین‌ها و نظرات متخصصین تدوین گردید. محتوای چک لیست و مطالب محتوای آموزشی توسط تیم متخصصین بررسی و تأیید شد. مشاهدات عملکرد همان پرستاران در طی سه مرحله توسط محقق در نوبت‌های مختلف کاری انجام گرفت و پس از گذشت یک ماه از مداخله، مجدداّ عملکرد همان پرستاران طی سه مرحله مورد ارزیابی همان پژوهشگران قرار گرفت.
یافته‌ها: نمره عملکرد پرستاران درگروه مداخله قبل از آموزش (۷۰/۸ ± ۳۸/۵۱) و بعد از آموزش (۱۶/۴ ± ۱۹/۷۲) اختلاف آماری معنی‌داری را (۰۰۱/۰P <) نشان داد.
نتیجه‌گیری کلی: با توجه به این که عملکرد پرستاران در زمینه ساکشن در حد مطلوب نبوده است، آموزش پرستاران و ارایه امکانات کافی بر مبنای گایدلاین‌ها و نظر متخصصین برای ارتقاء کیفیت مراقبت ضروری است. آموزش‌های ضمن خدمت در این زمینه می‌تواند در ارتقای کیفیت خدمات به نوزادان در زمینه ساکشن، نقش بسزایی داشته باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb