جستجو در مقالات منتشر شده


۱۰ نتیجه برای الوندی

لیدیا الوندیان،
جلد ۱، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۶۶ )
چکیده

  ایفای نقش مدیریت ماهرانه در موفقیت هر حرفه امری شناخته شده و روشن است. موفقیت در پرستاری نیز به عنوان یک حرفه نه تنها از این حقیقت مستثنی نیست بلکه به دلیل رسالت والای خود و نقش مهمی که در زندگی انسان بازی می کند مسئولیت های مدیریت در آن سنگین تر و موفقیت در آن به مهارت های پیچیده تری نیازمند است. مسئولان پرستاری که در غیاب ریاست پرستاری در نوبت کاری عصر و شب، موظف به اداره بخش های پرستاری و سایر قسمت ها در یک موسسه بهداشتی درمانی مانند بیمارستان هستند، برای موفقیت در این امر مهم باید از اصول مدیریت آگاه و در این کار متبحر باشند.


ملک تاج مشک بید حقیقی، فرخنده مهری، لیدیا الوندیان، پرویز کمالی،
جلد ۳، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۶۸ )
چکیده

  این پژوهش به منظور بررسی میزان آگاهی ۲۰۰ نفر از دانش آموزان ۲۰ مدرسه دخترانه و پسرانه منطقه ۱۸ جنوب شهر تهران از بهداشت فردی به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انجام شده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای با ۳۰ سوال در رابطه با آگاهی از بهداشت قسمتهای مختلف بدن تنظیم گردیده است. نتایج پژوهش نشان داد که اکثر واحد های مورد پژوهش آگاهی نسبتا خوبی از بهداشت فردی داشتند، ولی آگاهی های آنها در پاره ای از قسمتها بیشتر از قسمت های دیگر می باشد .


مرحمت فراهانی نیا، فاطمه جوادی، لیدیا الوندیان، محمود محمودی،
جلد ۵، شماره ۵ - ( ۱-۱۳۷۰ )
چکیده

  این پژوهش یک مطالعه زمینه ای بوده است که به منظور بررسی مقایسه ای انجام خود درمانی در دبیران و پرستاران بالینی زن در تهران انجام گرفته است. در این پژوهش تعداد ۱۰۰ نفر دبیر زن و ۱۰۰ نفر پرستار بالینی زن شرکت داشته اند ابزار گردآوری داده ها در این بررسی پرسشنامه بوده که در دو قسمت تنظیم شده است : قسمت اول مشخصات کلی واحد های مورد پژوهش و قسمت دوم شامل سوالهای مربوط به انجام خوددرمانی در آنها بوده است.

  نتایج بررسی نشان داد که از هر دو گروه مورد مطالعه درصد نسبتا بالایی از سه گروه داروهای مسکن، آنتی بیوتیک و ویتامینها بدون تجویز پزشک استفاده کرده اند. و عوامل سن، وضعیت تاهل، تعداد فرزندان و سابقه کار در مجموع اختلاف معنی داری را از نظر آماری برانجام خود درمانی نشان نداده است.


صغری نیکپور، فرخنده مهری، لیدیا الوندیان، پرویز کمالی،
جلد ۵، شماره ۵ - ( ۱-۱۳۷۰ )
چکیده

  پژوهش حاضر یک مطالعه زمینه ای جهت بررسی میزان آگاهی زنان جوان در مورد یائسگی و پیشگیری از عوارض آن در مراکز بهداشتی شهر کرمان است. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه ای با ۳۶ سوال سه گزینه ای بوده که توسط پژوهشگر تهیه و تنظیم و از طریق مراجعه به مرکز بهداشتی به واحدهای مورد پژوهش ارائه شده است. یافته ها و نتایج این بررسی نشان می دهد که اکثریت واحد های شرکت کننده در این تحقیق از آگاهی مطلوب در مورد یائسگی و پیشگیری از عوارض آن برخوردار نبوده اند.

  بررسی نتایج حاصله مبین آن بود که میزان تحصیلات واحدهای مورد پژوهش و شوهران آنان در مورد یائسگی و پیشگیری از عوارض نداشته است.


سلوا نیکپور، الگا داود، لیدیا الوندیان، پرویز کمالی،
جلد ۷، شماره ۷ - ( ۵-۱۳۷۲ )
چکیده

  این پژوهش یک مطالعه زمینه ای بوده است که به منظور بررسی عوامل نگاهدارنده پرستاران شاغل در بیمارستانهای وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی واقع در تهران در حرفه پرستاری انجام گردیده است: محیط این پژوهش را چهارده بیمارستان عمومی و تخصصی وابسته به مراکز دانشگاهی واقع در تهران تشکیل داده است. واحد های مورد پژوهش پرستاران شاغل در بخشهای مختلف این بیمارستان بوده اند.


اشرف امینی، لیدیا الوندیان، مریم عالیخانی، محمود محمودی، فرخنده مهری،
جلد ۹، شماره ۱۱ - ( ۴-۱۳۷۴ )
چکیده

  این پژوهش یک مطالعه زمینه ای، برروی ۴۵ پرستار شاغل در بخش های سرطان سه بیمارستان انستیتوی سرطان، وابسته به وزارت بهداشتی و آموزشی پزشکی تهران، جهت بررسی عوامل تنیدگی آور، طی مراقبت از بیماران مبتلا به سرطان و تعیین درجه اهمیت آن عوامل از دیدگاه پرستاران شاغل در بخش های سرطان می باشد. ابزار گردآوری داده ها در این تحقیق، پرسشنامه ای با ۴۲ سوال، مبتنی بر اهداف ویژه شامل دو قسمت می باشد. قسمت اول مشخصات فردی و قسمت دوم شامل تدابیر مراقبتی تشخیصی، درمانی و نوتوانی جهت بررسی عوامل تنیدگی آور در آنها می باشد. یافته های پژوهش در ۱۰ نمودار و ۳۹ جدول توزیع فراوانی مطلق و نسبی ارائه شده، که همگی بیانگر آن هستند که پرستاران طی ارائه کلیه مراقبت های تشخیصی، درمانی و نوتوانی، تحت تنیدگی به مقیاسهای متفاوت می باشند. از آن جمله رویارویی با واکنشهای مختلف بیمار و خانواده او، تاثیر سوء شیمی درمانی و پرتو درمانی بر پرستار، رویارویی با بیماری که درد میکشد، عدم وجود وسایل ضروری جهت مراقبت از بیمار و خود( پرستار)،مشاهده تاثیر بیماری بر جسم و روان، نقش و زندگی بیمار و حمایت از بیمار جهت سازگاری با این تغیییرات، در پرستاران تنیدگی زیاد و بسیار زیاد ایجاد میکند. متغیرهایی مثل سن، جنس ، وضعیت تاهل، میزان تحصیلات، تعداد متوسط بیماران تحت نظر، نوع بخش، نوبت کاری و سابقه کار بالینی در تنیدگی آنان تاثیر مثبت دارد. براساس یافته های پژوهش، کاربرد یافته ها، در قسمتهای مختلف پرساری، جهت یافتن مشکلات و راه حل های آنها و نهایتا ارتقاء سطح کیفیت مراقبتهای پرستاری، پیشنهاداتی جهت تحقیقات بعدی ارائه شده است.


مهناز جلالوندی، میترا خدادوستان،
جلد ۱۸، شماره ۴۱ - ( بهار و تابستان ۱۳۸۴ )
چکیده

 سرطان دهانه رحم شایع ترین سرطان دستگاه تناسلی زنان و دومین سرطان شایع زنان در دنیاست. در کشورهای در حال توسعه، مرگ در اثر سرطان دهانه رحم رایج ترین مرگ ناشی از سرطان محسوب می شود. به نظر می رسد که این پدیده با فقدان برنامه های غربالگری ارتباط مستقیم داشته باشد. یافته های پژوهش های مختلف نشان می دهد که میزان مشارکت زنان در برنامه های غربالگری و آگاهی و عملکرد آنان در مورد این برنامه ها در جوامع مختلف متفاوت است. هدف از انجام این مطالعه تعیین سطح آگاهی و عملکرد زنان شهر اراک در مورد پاپ اسمیر می باشد.

  لذا طی یک مطالعه مقطعی و با تکمیل پرسشنامه به روش مصاحبه در ۷۸۸ نفر از زنان مراجعه کننده به درمانگاه های شهر اراک اطلاعات مورد نیاز جمع آوری و با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمون های تی و کای دو اطلاعات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که کمتر از نیمی از شرکت کنندگان در مورد پاپ اسمیر آگاهی داشته و پاپ اسمیر انجام داده بودند و تنها ۵/۱۷ درصد از نمونه ها پاپ اسمیر را به طور مرتب با فواصل کمتر از ۳۶ ماه انجام می دادند. آگاهی از پاپ اسمیر با انجام آن ارتباط معنی دار آماری داشت (۰۰۱/۰ P< ).

  براساس یافته های این مطالعه و مقایسه آن با نتایج سایر تحقیقات انجام شده در سطح دنیا و سایر نقاط کشور، ضرورت آموزش و توجه بیشتر به امر ارتقاء سطح آگاهی زنان از اهمیت غربالگری سرطان دهانه رحم پیشنهاد می شود.


طاهره برزویی، مهناز جلالوندی،
جلد ۱۹، شماره ۴۷ - ( پائیز ۱۳۸۵ )
چکیده

  زمینه و هدف: ایدز یکی از جدی ترین و کشنده ترین بیماری های عفونی است که باعث می شود فرد مبتلا حتی در مقابل سایر بیماری‌ها و عفونت های جزئی نیز مقاومت نکرده در نهایت پذیرای مرگ شود. شیوع این بیماری در بین نسل جوان که آینده سازان و امید های هر جامعه‌ای محسوب می شوند بالا می باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین و مقایسه تأثیر آموزش به دو روش سخنرانی و پوستر در زمینه ایدز بر میزان آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک انجام شده است.

  روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است. جامعه پژوهش کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی بودند و تعداد ۲۰۰ نفر از این دانشجویان نمونه پژوهش را تشکیل می دادند. نمونه گیری به روش تصادفی طبقه‌ای در دو گروه (هر گروه ۱۰۰نفر) انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه بود. ابتدا از هر دو گروه پیش آزمون به‌عمل آمد. سپس جهت یک گروه، برنامه آموزشی به روش سخنرانی و ارائه جزوه آموزشی اجراء شد و جهت گروه دیگر، تعداد ۱۲پوستر با محتوای مشابه جزوه آموزشی به ابعاد ۷۰×۱۰۰ در زمینه بیماری ایدز در راهروهای دانشکده نصب گردید . سپس از هر دو گروه آزمون نهایی به عمل آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون های آماری تی زوج، مستقل و مک‌نمار استفاده شد.

  یافته ها: نتایج آزمون تی زوج نشان داد اختلاف معنی دار آماری بین میزان آگاهی قبل و پس از آموزش با هر دو روش سخنرانی (۰۰۰۱/۰ P< ) و پوستر (۰۰۰۱/۰ P< ) وجود دارد. همچنین بین نگرش دانشجویان نسبت به ایدز قبل و بعد از آموزش به روش سخنرانی (۰ ۰ ۰۱/۰ P< ) و پوستر (۰۰۲/۰ P< ) اختلاف معنی دار آماری وجود داشت.

  در مقایسه دو روش، آزمون تی مستقل اختلاف معنی‌دار بین دو گروه در تغییرات میانگین نمرات میزان آگاهی (۰۰۰۱/۰ P< ) و نگرش (۰ ۰ ۰۱/۰ P< ) دیده شد.

  نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش لزوم اجرای برنامه آموزشی مؤثر و منظم را جهت ارتقاء سطح آگاهی و نگرش جوانان در زمینه بیماری ایدز مورد تأیید قرار می دهد.

  


مهدیه جعفری، اصغر دالوندی،
جلد ۲۷، شماره ۸۷ - ( اردیبهشت ۱۳۹۳ )
چکیده

  چکیده

  زمینه و هدف: سکته مغزی تأثیرات پیش بینی نشده و مخربی در زندگی بیماران به جا می گذارد که منجر به تغییراتی در زندگی آنها می شود و در نهایت کیفیت زندگی آنان را تحت تأثیر قرار می دهد. هدف این مطالعه تعیین کیفیت زندگی بیماران سکته مغزی و عوامل مرتبط با آن می باشد.

  روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی و جامعه پژوهش کلیه بیماران سکته مغزی ساکن شهر کرمان بودند. نمونه پژوهش ۹۵ بیمار بودند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها به وسیله پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه کیفیت زندگی SF-۳۶ و ابزار سنجش شدت سکته مرکز ملی سلامت جمع آوری گردید و سپس با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون همبستگی پیرسون و اسپیرمن) و توسط نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  یافته ها: نتایج پژوهش حاکی از پایین بودن نمره میانگین کیفیت زندگی در بیماران سکته مغزی بود. بیماران مسن تر و مطلقه/بیوه با شرایط اجتماعی-اقتصادی پایین، کیفیت زندگی ضعیف تری را گزارش کردند (۰۵/۰> p ) افزایش طول دوره بیماری ۰۰۵/۰ =p و شدت ضایعه ۰۰۱/۰ =p، کیفیت زندگی را کاهش داده بود. (۰۵/۰> p )

نتیجه گیری کلی: براساس یافته های پژوهش اندازه گیری کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سکته مغزی و عوامل مرتبط با آن بسیار مهم است و این دانش می تواند به برنامه ریزی درمانی مناسب جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی این بیماران کمک کند.
سمیرا الوندی، مرجان مردانی حموله، فریبا قاسمی، نازنین اسماعیلی، شیما حقانی،
جلد ۳۵، شماره ۱۳۶ - ( تیر ۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: اختلال دوقطبی همراه با نوعی تجربه پیچیده خویشتن‌نگر از احساسات منفی مانند ناامیدی و فقدان به‌نام درد ذهنی همراه می‌باشد. این مطالعه با هدف تعیین درد ذهنی افراد دارای اختلال دو قطبی بستری در مرکز روانپزشکی ایران انجام شد.
روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی‌مقطعی بود. ۱۵۳ نفر از بیماران با اختلال دو قطبی بستری در مرکز روان‌پزشکی ایران با روش نمونه‌گیری مستمر انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات شامل فرم اطلاعات جمعیت‌شناختی و ابزار روا و پایا شده درد ذهنی بود. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS نسخه ۱۶ و بااستفاده‌از آمار توصیفی و استنباطی تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته‌ها:  میانگین نمره درد ذهنی بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی ۳۶/۹۳±۱۰۹/۵۶ بود. متغیرهای سابقه خودکشی (P<۰/۰۰۱)، وضعیت اقتصادی (P=۰/۰۰۲) و وضعیت اشتغال (P=۰/۰۰۲) با درد ذهنی بیماران، ارتباط معنادار داشت.
نتیجه‌گیری: درد ذهنی بیماران بستری مبتلابه اختلال دوقطبی در تهران در سطح متوسط بود. بیماران با وضعیت اقتصادی ضعیف، بیکار و آنان که سابفه اقدام به خودکشی داشتند، درد ذهنی بیشتری داشتند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb