جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای اصغری

لیلا ولی زاده، مرضیه آوازه، نصیب بابایی، محمد باقر حسینی، محمد اصغری جعفرآبادی،
جلد ۲۸، شماره ۹۶ - ( آبان ۱۳۹۴ )
چکیده

چکیده

زمینه و هدف: زندگی نوزادان نارس بستری در بخش مراقبت‌های وی‍‍ژه نوزادان، از لحظه‌ی تولد پراسترس است. در راستای کاهش استرس تحمیلی بر این نوزادان مراقبت خوشه‌ای توصیه می‌گردد. هدف از این مطالعه، تعیین و مقایسه پاسخ‌های فیزیولوژیک نوزادان نارس به مراقبت خوشه‌ای با سه و پنج پروسیجر غیرتهاجمی می‌باشد.

روش ‌بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی متقاطع تصادفی بود. جامعه پژوهش شامل ۳۱ نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان در سن ۳۲ هفتگی بودند که تحت مراقبت خوشه‌ای سه مرحله‌ای و پنج مرحله‌ای قرار گرفتند و تعداد ضربان قلب، تعداد تنفس و میزان اشباع اکسیژن خون اندازه‌گیری شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار STATA۱۰ در سطح معنی داری ۰۵/۰ انجام شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد میانگین میزان اشباع اکسیژن در قبل، حین و بعد از مراقبت خوشه‌ای در گروه مراقبت خوشه‌ای سه مرحله‌ای به ترتیب ۵۲/۹۷، ۳۲/۹۷، ۸۴/۹۷ و پنج مرحله‌ای ۶۸/۹۷، ۹۴/۹۷، ۶۵/۹۷، ضربان قلب به ترتیب ۲۶/۱۴۶، ۹۰/۱۴۹، ۹۷/۱۴۹ و پنج مرحله‌ای ۶۱/۱۵۰، ۷۷/۱۵۴، ۶۵/۱۵۴و تعداد تنفس در مراقبت خوشه‌ای سه مرحله‌ای به ترتیب ۶۸/۵۱، ۸۷/۴۸، ۷۱/۴۷ و پنج مرحله‌ای ۱۰/۴۹، ۶۱/۴۸، ۴۸/۴۹ بوده است که تمامی موارد در محدوده طبیعی قرار داشتند. تفاوت آماری معنی‌داری بین میانگین پاسخ‌های فیزیولوژیک دو مداخله یافت نشد (۰۵/۰ P>) و در مجموع می‌توان هر دو مراقبت خوشه‌ای را قابل قبول قلمداد نمود.

نتیجه‌گیری کلی : با توجه به نتایج این مطالعه می‌توان مراقبت خوشه‌ای متشکل از پنج مرحله را همانند مراقبت خوشه‌ای سه مرحله‌ای برای نوزادان نارس ۳۲ هفته‌ای که وضعیت پایداری دارند، پیشنهاد نمود.


فرناز رحمانی، حسین ابراهیمی، الناز اصغری،
جلد ۲۸، شماره ۹۷ - ( دی ۱۳۹۴ )
چکیده

چکیده

زمینه و هدف: خشونت محیط کار یکی از مباحث مهم در بهداشت حرفه‌ای است. این مسئله در بخش روانپزشکی به لحاظ ماهیت و نوع بیماران بستری نیازمند توجه ویژه است. هدف این مطالعه تعیین فراوانی خشونت، عوامل تعیین کننده و واکنش نسبت به آن در پرستاران شاغل در بخش‌های روان‌پزشکی بود.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی ۱۴۴ نفر از کارکنان پرستاری (تعداد ۶ نفر بهیار، ۱۳۰ نفر کارشناس و ۸ نفر کارشناس ارشد) شاغل در بخش‌های روانپزشکی بیمارستان آموزشی- درمانی رازی تبریز در سال ۱۳۹۳ به روش سرشماری انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد خشونت محیط کار در محیط‌های بهداشتی جمع‌آوری شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از شاخص‌های آمار توصیفی و به کمک نرم افزارSPSS. ۱۳ انجام شد.

یافته‌ها: خشونت‌های روانی و فیزیکی به ترتیب با فراوانی ۵/۹۶ % و ۳/۸۳%، بیشترین نوع خشونت و خشونت‌های فرهنگی و جنسی به ترتیب با فراوانی ۰/۲۷% و ۷/۹% کمترین نوع خشونت در محیط کاری پرستاران بود. بیشترین واکنش پرستاران نسبت به خشونت، دعوت کردن فرد مهاجم به آرامش (۸/۲۷%) بود. پرستاران، افزایش منابع نیروی انسانی (۷/۱۶%)، آموزش کارکنان (۷/۱۵%)، وجود اقدامات امنیتی در بخش‌ها (۱/۱۴%)، وجود دستورالعمل مواجهه با خشونت (۶/۱۳%) و جدا کردن بیماران قضایی از سایر بیماران (۸/۱۲%) را مهم‌ترین عوامل پیشگیری‌کننده خشونت محیط کاری گزارش کردند. عمده‌ترین عوامل مستعد کننده خشونت علیه پرستاران نسبت پایین تعداد پرستاران به بیماران (۸/۱۲%)، نبود امکانات امنیتی به موقع (۹/۱۰%)، مسایل حقوقی و قضایی بیمار (۲/۱۰%)، برخورد نامناسب پرسنل بیمارستان با بیمار یا همراهان بیمار (۸/۸%) و نبود برنامه آموزشی درباره پیشگیری از خشونت (۳/۸%) بود.

نتیجه گیری کلی: شیوع بالای خشونت علیه پرستاران شاغل در بخش‌های روان‌پزشکی لزوم ارتقاء مهارت‌های ارتباطی پرستاران، تدابیر امنیتی، آموزش کارکنان درباره مدیریت خشم و کاهش فشار کاری پرستاران در جهت کاهش موارد خشونت را نشان می‌دهد.


دکتر ال ناز اصغری، دکتر فرانک جبارزاده، دکتر پروین سربخش، اقای امیر صابری کجابادی، عارفه داودی،
جلد ۳۶، شماره ۱۴۶ - ( اسفند ۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف پرستاران بخش اورژانس باید افراد ورزیده‌ای باشند که علاوه‌بر داشتن دانش، مهارت و نوآوری، قادر به قضاوت و تصمیم‌گیری در موقعیت‌های خطیر بالینی و حل مشکلات پیچیده در مواقع بحرانی باشند. این پژوهش با هدف تعیین ارتباط بین استدلال بالینی با نوآوری در پرستاران شاغل در بخش‌های اورژانس مراکز آموزشی درمانی شهر تبریز انجام شد.
روش بررسی در این مطالعه توصیفی‌همبستگی که در آذر ماه سال ۱۴۰۰ انجام شد، ۱۷۰ پرستار شاغل در تمام اورژانس‌های مراکز آموزشی درمانی شهر تبریز با روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای در مطالعه شرکت کردند. داده‌ها با استفاده از پرسش‌نامه استدلال بالینی لیو و همکاران و پرسش‌نامه نوآوری هارت-جوزف- کوک جمع‌آوری شد. تجزیه‌وتحلیل داده‌های پژوهش با آزمون همبستگی پیرسون، تی مستقل و آنووا و همچنین رگرسیون خطی با نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۶ انجام شد.
یافته‌ها میانگین سنی پرستاران ۶/۹۷±۳۴/۵۴ بود و بیشتر پرستاران زن (۵۶/۵)، متاهل (۶۹/۴) و استخدام رسمی (۵۶/۵) بودند. میانگین و انحراف‌معیار استدلال بالینی ۷/۰۷۹±۶۰/۹۱ (محدوده ۱۵-۷۵) و نوآوری پرستاران ۱۰/۲۶±۱۰۲/۱۱ (محدوده ۲۰-۱۴۰) بود. ارتباط بین استدلال بالینی با نوآوری از نظر آماری معنادار بود (۰/۰۰۰۱>P)، به‌طوری‌که پس از تعدیل متغیرهای مخدوش‌گر، به‌ازای یک واحد افزایش در استدلال بالینی، نوآوری ۰/۳۵ واحد افزایش پیدا می‌کند.
نتیجه‌گیری ارتباط آماری معنی‌دار استدلال بالینی و نوآوری به مدیران پرستاری کمک می‌کند که با تقویت هرکدام از این مفاهیم، بتوان در رشد مفهوم دیگر نیز مؤثر بود. همچنین باتوجه‌به نتایج پیشنهاد می‌شود مدرسان پرستاری از همان زمان دانشجویی، زمینه را برای یادگیری و تقویت این دو مفهوم مهم فراهم و تدریس‌های خود را بر پایه افزایش این مفاهیم مهم برنامه‌ریزی کنند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb