جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای احسانی

مریم احسانی، مهناز سید الشهدایی، شیما حقانی، صمد شجاعی مطلق،
جلد ۳۵، شماره ۱۳۹ - ( دی ۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف با وجود آنکه بیماری کووید-۱۹ می‌تواند افراد را در گروه‌های مختلف سنی تحت تأثیر قرار دهد، شرایط ازنظر میزان مواجهه و شدت عوارض در مبتلایان به دیابت به مراتب بیشتر از جمعیت عمومی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین دانش، نگرش و عملکرد افراد مبتلا به دیابت در رابطه با بیماری کووید-۱۹ در مراکز آموزشی‌درمانی منتخب وابسته به دانشگاه علوم‌پزشکی ایران در سال‌ ۱۴۰۰ انجام شد.
روش بررسی این مطالعه یک پژوهش توصیفی‌مقطعی است که‌ ۳۸۴ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۱ و ۲ مراجعه‌کننده به بیمارستان‌های فیروزگر و حضرت رسول (ص) تهران در بازه زمانی آذر سال ۱۴۰۰ تا خرداد سال ۱۴۰۱ در آن شرکت داشتند. ‌روش نمونه‌گیری به‌صورت مستمر و ابزارهای استفاده‌شده شامل فرم اطلاعات جمعیت‌شناختی و پرسش‌نامه دانش، نگرش و عملکرد طراحی‌شده توسط هنرور و همکاران بود. تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS نسخه ۱۶ و آمار توصیفی (‌فراوانی مطلق و نسبی، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (آزمون تی‌مستقل، تحلیل واریانس یک‌طرفه و آزمون همبستگی پیرسون) انجام شد. 
یافته‌ها براساس نتایج حاصل از این پژوهش، میانگین سنی مشارکت‌کنندگان ۴۰/۱۱ سال با انحراف معیار ۱۵/۲۰ سال بود. ۹۴/۸ درصد مشارکت‌کنندگان دانش متوسط و کافی را در رابطه با کووید-۱۹ داشتند. میانگین نمره نگرش در این بیماران ۴/۸۹±۳۰/۹۰ و در سطح متوسط به بالا برآورد شد. سهم افراد دارای عملکرد ضعیف نسبت به کووید-۱۹صرفاً ۱/۳ درصد بود. در این مطالعه، بین وضعیت تأهل (‌۰/۰۰۶=P) و وضعیت اشتغال (۰/۰۰۱>P) با میانگین دانش بیماران، ارتباط معنادار آماری مشاهده شد (۰/۰۵>P). علاوه‌براین بین تحصیلات افراد با میانگین نگرش (۰/۰۱۵=P) و همچنین بین متغیرهای جنسیت (۰/۰۱۰=P)، وضعیت تأهل (۰/۰۰۱=P) و نوع دیابت (‌۰/۰۰۱>P) با عملکرد افراد، ارتباط معنادار آماری وجود داشت. همچنین بین مدت زمان ابتلا به بیماری با نگرش (۰/۰۲۷>P) و با دانش افراد (۰/۰۰۱>P) در مورد کووید-۱۹ ارتباط معنی دار آماری وجود داشت.
نتیجه‌گیری سطح دانش، نگرش و عملکرد مبتلایان به دیابت درباره بیماری کووید-۱۹، در این مطالعه در سطح مطلوبی قرار داشت. این نتیجه، به منزله تأییدی برای موفقیت اقدامات انجام‌شده در راستای آموزش این دسته از ‌بیماران توسط دستگاه‌های مسئول نظیر مراکز بهداشتی‌درمانی و رسانه‌هاست و ضرورت افزایش سواد سلامت افراد جامعه به‌ویژه در شرایطی نظیر همه‌گیری‌ها را بیش از پیش آشکار می‌کند. 

دکتر مریم احسانی، دکتر نعیمه سیدفاطمی، شیما حقانی، امیرحجت عباسی،
جلد ۳۶، شماره ۱۴۴ - ( آبان ۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف مصرف مداوم داروهای تضعیف‌کننده سیستم ایمنی علی‌رغم تأثیرات فراوان بر کنترل و درمان بعضی از بیماری‌ها باعث آسیب‌پذیری بیشتر در ابتلا به بیماری‌های عفونی مانند کووید-۱۹ می‌شوند و همین موضوع می‌تواند زمینه را برای ایجاد اضطراب و به دنبال آن افسردگی و علائم استرس پس از سانحه ایجاد کند. ازاین‌رو این مطالعه باهدف تعیین اضطراب، افسردگی و علائم استرس پس از سانحه در در افراد تحت درمان با داروهای تضعیف‌کننده سیستم ایمنی در دوران کووید-۱۹ انجام شد.
روش بررسی این مطالعه توصیفی‌مقطعی بر روی ۳۳۰ نفر از افراد تحت درمان با داروهای‌تضعیف‌کننده سیستم ایمنی نظیر افراد تحت پیوند عضو، بیماری‌های خودایمنی و سرطان در مراکز آموزشی و درمانی فیروزگر و رسول اکرم از تیرماه تا دی ماه سال ۱۴۰۱ انجام شد. روش نمونه‌گیری مستمر بود و ابزارهای مورداستفاده پرسش‌نامه جمعیت‌شناختی و بیماری، پرسش‌نامه اضطراب و افسردگی بیمارستانی و پرسش‌نامه تجدیدنظریافته مقیاس تأثیر حوادث بود. تجزیه‌وتحلیل یافته‌ها با SPSS نسخه ۱۶ در سطح معنی‌داری ۰/۰۵ و آمار توصیفی (فراوانی و میانگین و انحراف‌معیار) و آمار استنباطی (آزمون تی مستقل، تحلیل واریانس و ضریب همبستگی پیرسن) انجام شد.
یافته‌ها در این پژوهش میانگین سنی افراد موردپژوهش، ۱۲/۹۵±۵۱/۳۵ سال بود و ۱۴۸ نفر از افراد شرکت‌کننده زن (۴۴/۸ درصد) بودند. اکثریت بیماران در این مطالعه، دارای اضطراب و افسردگی در سطح عادی بودند (به‌ترتیب ۹۱/۲ و ۹۲/۱ درصد). میانگین نمره کل بیماران در علائم استرس پس از سانحه هم ۲۷/۷۱ از ۸۸ بود. به‌علاوه اضطراب و افسردگی با هیچ‌کدام از مشخصات فردی، بیماری و اطلاعات مربوط به کووید-۱۹ و واکسن افراد موردپژوهش ارتباط معنی‌دار آماری نداشتند و فقط بین سطح درآمد با نمره کل علائم استرس پس از سانحه ارتباط معنی‌دار آماری وجود داشت (۰/۰۴۳=P). 
نتیجه‌گیری در این پژوهش افراد دریافت‌کننده داروهای تضعیف‌کننده سیستم ایمنی، علی‌رغم اینکه مستعد ابتلا به کووید-۱۹ بودند، اما اضطراب و افسردگی آن‌ها درسطوح عادی بود و در علائم استرس پس از سانحه نمراتی پایین‌تر از میانه نمرات را کسب کردند. این نتیجه می‌تواند از میزان نگرانی‌های موجود درباره سلامت روان این دسته از بیماران بکاهد. مطالعه‌ای با استفاده از دیگر پرسش‌نامه‌های روان‌شناختی و یا مطالعه کیفی درباره تجارب این بیماران در بازه همه‌گیری کووید-۱۹ در آینده پیشنهاد می‌شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb