ایدز یکی از بیماری های مزمن است که تاکنون قربانیان زیادی گرفته است ب ه طوری که تنها در سال 1997، 3/2 میلیون نفر جان خود را در اثر ابتلا به ایدز از دست داده اند . در حال حاضر این بیماری درمان ناپذیر است ، لذا تنها راه مقابله، پیشگیری از آلوده شدن به ویروس ایدز می باشد، ضمن آن که پیشگیری از ایدز با صرفه تر و مهم تر از درمان آن است . با توجه به راه های انتقال دانشجویان پرستاری ب ه دلیل تماس با بیماران ، از جمله افرادی هستند که بایستی از نحوه انتقال و پیشگیری از ابتلا به بیماری ایدز اطلاع داشته باشند. بدین منظور پژوهشی تحت عنوان بررسی میزان آگاهی و نگرش دانشجویان پرستاری در مورد بیماری ایدز صورت گرفته است.
این پژوهش از نوع توصیفی، مقطعی بوده است که در آن کلیه دانشجویان سال های سوم و چهارم پرستاری دانش گاه علوم پزشکی شیراز جامعه پژوهش را تشکیل داده بودند.
بر این اساس نمونه پژوهش شامل 147 نفر از دانشجویان پرستاری بوده است . در این مطالعه ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای بود که سوالات آن در دو بخش یعنی (1) آگاهی از راه های انتقال و نحوه پیشگیری از بیماری ایدز و (2) نگرش دانشجویان در مورد بیماری ایدز تنظیم شده بود. داده های حاصل از پاسخگوئی دانشجویان به سوالات با استفاده از نرم افزار آماری Spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که 8/61 درصد از دانشجویان درمورد راه های انتقال بیماری ایدز و 9/71 درصد آنها در مورد زمان انتقال بیماری ایدز از مادر به جنین آگاهی صحیح نداشتند. در رابطه با آگاهی دانشجویان از نحوه پیشگیری از بیماری ایدز به هنگام ارائه مراقبت، یافته ها نشان دادند که 68 درصد دانشجویان از عدم لزوم جداسازی بیمار مبتلا به ایدز بی اطلاع بودند و 9/73 درصد دانشجویان آگاهی صحیحی از نوع پوشش های محافظتی هنگام معاینه مبتلایان به ایدز بی اطلاع بودند.
در رابطه با نگرش دانشجویان در مورد بیماری ایدز 6/80 درصد عقیده داشت ند که این بیماران را بایستی در یک بیمارستان مجزا تحت مداوا قرار داد و 5/74 درصد آنها اظهار داشتند که از انجام تنفس دهان به دهان به بیماران مبتلا به ایدز خودداری می کنند. 3/97% تمایل خود را به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه ابراز کرده بودند . آزمون آماری موید آن بود که اختلاف آماری معنی داری بین آگاهی دانشجویان پرستاری از بیماری ایدز و سال ورود آنها وجود نداشته است.
با توجه به یافته های این پژوهش انتظار می رود که بتوان از نتایج این پژوهش در برنامه ریزی و اجرای آموزش بهداشت افراد جوان استفاده کرد. به علاوه با آموزش کافی دانشجویان و پرسنل پرستاری شاغل، می توان امیدوار بود که کیفیت مراقبت از این بیماران بهبود یافته و احتمال انتقال ویروس به افراد مراقبت دهنده نیز کاهش یابد.
پیشنهاد می شود پس از تنظیم و اجرای یک دوره آموزش نظری کامل جهت دانشجویان پرستاری مجدد اً آگاهی و نگرش آنها مورد ارزیابی قرار گیرد.بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |