جلد 16، شماره 36 - ( زمستان 1382 )                   جلد 16 شماره 36 صفحات 39-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

F. Homayouni, F. Dabbaghi, E. Jafar Jalal, F. Hosseini. THE RELATIONSHIP BETWEEN NURSES' PERCEPTION OF THEIR HEAD NURSES' EMPOWERING BEHAVIORS AND THEIR OWN WORK EMPOWERMENT IN TEACHING HOSPITALS OF KHORRAM ABAD, 2003. IJN 2004; 16 (36) :34-39
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-67-fa.html
فریبا همایونی ، فاطمه دباغی ، عزت جعفرجلال ، فاطمه حسینی . بررسی ارتباط بین درک پرستاران از رفتارهای اقتدار بخش سرپرستاران و اقتدار شغلی خود در بیمارستان های آموزشی شهر خرم آباد، 1382. نشریه پرستاری ایران. 1382; 16 (36) :34-39

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-67-fa.html


چکیده:   (10731 مشاهده)

  توزیع نام تناسب قدرت در بیمارستان ها باعث گردیده، بیشتر پرستاران در محیط کار خود احساس ناتوانی نمایند. هنگامی که مدیران و رهبران در قدرت و مسئولیتشان با کارکنان سهیم می‌شوند، انواع سازنده‌تر قدرت سازمانی ایجاد می‌گرد د که منجر به افزایش بهره‌وری در کار خواهد شد . لذا این پژوهش با هدف تعیین ارتباط بین درک پرستاران از رفتارهای اقتدار بخش سرپرستاران و اقتدار شغلی خود انجام گرفته است.

  این پژوهش یک مطالعه « همبستگی » بود که در آن درک پرستاران از رفتارهای اقتداربخش سرپرستاران و اقتدار شغلی خود، به ترتیب توسط مقیاس رفتار اقتدار بخش رهبر ، تهیه شده توسط ( Hui ، 1994) و پرسشنامه شرایط اثر بخشی کار ، تهیه شده توسط ( Kanter ، 1999) بررسی و سنجیده شد و سپس ارتباط بین آن ها مشخص گردید.

  132 پرستار کارشناس شاغل در بیمارستان های آموزشی شهر خرم آباد با بیش از شش ماه سابقه کار و بدون سابقه فعالیت مدیریتی، به روش سرشماری انتخاب شده و نمونه پژوهش را تشکیل دادند.

  درک پرستاران از رفتارهای اقتداربخش سرپرستاران و همچنین از اقتدار شغلی خود در حد متوسط قرار داشت. بین درک پرستاران از این دو متغیر اصلی پژوهش ارتباط نسبتاً قوی و معنی دار آماری مشاهده شد ( 0001/0> p ). از بین متغیرهای فردی، تنها متغیر نوع بخش در این ارتباط تأثیر گذار بود (2/0= p ).

  نتایج مطالعه نشان داد که مدیران سازمانی، عامل مهمی در افزایش اثربخشی کار از طریق تسهیل دستیابی کارکنان خود به ساختارهای فرصت، منابع، اطلاعات و حمایت در محیط کار می باش ند، و همچنین اهمیت توجه مدیران به فرآیند اقتداربخشی را نشان می دهد. به منظور کسب درک روشن تری از مفهوم اقتدار شغلی در سازمان های مراقبت بهداشتی کشورمان، پیشنهاد می شود بررسی های جامع تری بر روی اقتداردر پرستاری و سایر حرف خدمات بهداشتی و نیز ارتباط آن با برآیندهای مهم سازمانی انجام شود.

متن کامل [PDF 119 kb]   (2303 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1385/10/5 | انتشار: 1382/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb