جلد 37، شماره 149 - ( شهریور 1403 )                   جلد 37 شماره 149 صفحات 273-258 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi B, Ahmadi Dashtian A, Mahmudi G. Challenges and Solutions of Home Care Service Provision in Iran From the Point of View of Service Providers and Recipients. IJN 2024; 37 (149) :258-273
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-3818-fa.html
احمدی بهمن، احمدی دشتیان آزاده، محمودی قهرمان. فعالیت مراکز مراقبت در منزل از نظر ارائه‌دهندگان و گیرندگان خدمت: چالش‌ها و ارائه راهکارها. نشریه پرستاری ایران. 1403; 37 (149) :258-273

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-3818-fa.html


1- گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساری، ساری، ایران.
2- گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، مرکز تحقیقات مدیریت بیمارستان، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران. ، dashtiyan.a.a@gmail.com
3- گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، مرکز تحقیقات مدیریت بیمارستان، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.
چکیده:   (1646 مشاهده)
زمینه و هدف با افزایش روزافزون بیماری‌های مزمن و روند حرکت جمعیت به سمت سالمندی، نیاز به مراکز خدمات درمانی در منزل افزایش ‌یافته است. مراقبت در منزل به‌عنوان یک رویکرد جدید می‌تواند برای فرد، خانواده و جامعه مزایای زیادی داشته باشد. پژوهش فعلی باهدف بررسی وضعیت موجود مراکز ارائه‌دهنده مراقبت در منزل، از دیدگاه ارائه‌دهندگان و گیرندگان خدمات، بررسی چالش‌های موجود و ارائه راهکارهایی جهت ارتقای این خدمات، انجام ‌شده است.
روش بررسی مطالعه حاضر یک پژوهش کیفی است که داده‌های آن از طریق مصاحبه نیمه‌ساختاریافته به‌صورت حضوری به ‌دست ‌آمده است. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان، سیاست‌گذاران و مدیران پرستاری دانشگاه‌های علوم پزشکی شهر تهران، مسئولین مراکز مراقبت در منزل، اساتید مطلع و بیماران و خانواده‌های دریافت‌کننده خدمت بود. 28 نفر (15 نفر ارائه‌دهنده خدمت و 13 نفر دریافت‌کننده خدمت) با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند به روش ناهمگن در پژوهش شرکت کردند.  به‌منظور تحلیل داده‌ها از روش تحلیل محتوای قراردادی به روش گرانهایم با کمک نرم‌افزار MAXQDA  نسخه 2020 استفاده شد.
یافته‌ها درمجموع چالش‌ها در چهار گروه شامل چالش خانواده با مرکز (نیروی انسانی، درمان و هزینه)، چالش مرکز با خانواده (روند درمانی، ارتباط و امنیت)، چالش مرکز با بیمارستان (نحوه ارجاع و درمان‌های قبلی و تخلف) و چالش‌های موجود درزمینه سیاستگذاری (فرهنگ‌سازی، اساس‌نامه، بیمه، نقض قانون و ارائه مجوز) و راهکارهای پیشنهادی در قالب راهکارهای مربوط به سیستم درمان، قانون و فرهنگ‌سازی و اجتماع طبقه‌بندی شدند.
نتیجه‌گیری نتایج این تحقیق نشان داد طرح مراقبت در منزل در ایران با چالش‌هایی در زمینه‌های مختلفی ازجمله چالش خانواده با مرکز، چالش مرکز با خانواده، چالش مرکز با بیمارستان و چالش‌های عمومی درزمینه سیاست‌گذاری، قانون و فرهنگ‌سازی روبه‌رو است که برای رفع این چالش‌ها توجه به راهکارهای پیشنهادی پژوهش می‌تواند در بهبود کیفیت خدمات در مراکز ارائه‌دهنده خدمت و برنامه‌ریزی‌های مربوط به سازمان‌ها و نهادهای مرتبط با این طرح، مؤثر واقع شود.
واژه‌های کلیدی: پرستار، چالش، مراقبت، مراقبت در منزل
متن کامل [PDF 7577 kb]   (56 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (85 مشاهده)  
نوع مطالعه: کیفی | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1403/3/19 | پذیرش: 1403/6/10 | انتشار: 1403/6/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb