Amerion N, Ebrahimi H, Goli S, Bagheri H, Rouhani M. The Relationship Between Urine Test Findings and Disease Outcomes in Hospitalized Patients With COVID-19. IJN 2025; 38 (S1 ) : 3092.2
URL:
http://ijn.iums.ac.ir/article-1-3812-fa.html
عامریون نفیسه، ابراهیمی حسین، گلی شهربانو، باقری حسین، روحانی مرضیه. ارتباط یافتههای آزمایش کامل ادرار با پیامدهای بیماری کووید-19 در بیماران بستری در بیمارستان امام حسین(ع) شاهرود. نشریه پرستاری ایران. 1404; 38
(S1 ) URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-3812-fa.html
1- گروه پرستاری، دانشکده پزشکی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد، شاهرود، ایران.
2- مرکز تحقیقات علوم اجتماعی و رفتاری مرتبط با سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران.
3- گروه پرستاری، دانشکده پزشکی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد، شاهرود، ایران. ، Nafiseh7166.ameriun@yahoo.com
چکیده: (783 مشاهده)
زمینه و هدف کووید-19 پس از سندرم تنفسی حاد (سارس) و نشانگان تنفسی خاورمیانه (مرس) سومین بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که میتواند باعث بیماری تنفسی شدید شود. ویروس کرونا که بهطور کارآمد در دستگاه تنفسی فوقانی تکثیر مییابد به سلولهای واقع در دستگاه تنفسی تحتانی نیز گرایش دارد و با تکثیر در این نواحی به بروز ضایعه در دستگاه تنفس تحتانی منجر خواهد شد. تقریباً 81 درصد از بیمارانی که به کووید-19 مبتلا میشوند، علائم خفیف از خود نشان داده و در 14 درصد از موارد، فرد مبتلا علائم شدیدی را از خود نشان میدهد که شامل ذاتالریه و تنگینفس میباشد. در 5 درصد از موارد نیز وضعیت بیمار به سمت وخامت پیش رفته که با نارسایی تنفسی، شوک عفونی و نارسایی در سایر ارگانهای بدن همراه است. کلیهها از ارگانهایی میباشند که میتوانند مورد حمله کرونا قرار بگیرند. جهت تشخیص عملکرد سیستم ادراری و بیماریهای کلیوی و مجاری ادراری، بررسی کامل ادرار حائز اهمیت فراوانی میباشد. براساس مطالعات صورتگرفته، ناهنجاریهای کلیوی در تعدادی از بیماران مبتلا به کووید-19 رخ داده و عوارض کلیوی در این بیماری با مرگومیر بالاتر همراه میباشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط یافتههای آزمایش کامل ادرار با پیامد بیماری کووید-19 در بیماران بستری در بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود 1398-1400 صورت گرفته است.
روش بررسی مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفیتحلیلی از نوع مقطعی میباشد که از دادههای مطالعه اپیدمولوژیک بیماری کووید-19 در شهرستان شاهرود استفاده شد. در این مطالعه، تعداد 1134 داده مربوط به تمام بیماران مبتلا به کووید-19 بستری در بیمارستان امام حسین شاهرود از اسفند سال 1398 تا خرداد سال 1400 مورد بررسی قرار گرفت. نمونهگیری به روش سرشماری انجام شد. مبنای تشخیص کووید-19 در مراجعین، مثبت بودن نتیجه آزمایش پیسیآر براساس سواپ بینی یا نازوفارنژیال یا تأیید ابتلا بر مبنای نتیجه اسکن ریه که نمای کدورت شیشهای میباشد، بود. در مطالعه حاضر نتایج آزمایش ادرار از نظر مقادیر نرمال و غیرنرمال و ارتباط آن با شدت پیامد بیماری مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه از آزمونهای رگرسیون لجستیک، تی مستقل و وابسته استفاده شد.
یافتهها متغیرهای ظاهر ادرار، باکتری در ادرار، خون در ادرار، کاستهای ادراری، کریستال در ادرار، پروتئین ادراری، گلبول قرمز در ادرار، گلبول سفید در ادرار، سلولهای مخمری در ادرار، کلنیکانت و کشت مثبت ادرار با پارامتر فوت بیماران مبتلا به کووید-19 در آیسییو و بستری شدن بیماران در بخش مراقبت ویژه ارتباط معنیدار داشتند (0/005>P). متغیرهای کتون در ادرار، موکوس در ادرار، وزن مخصوص ادرار با پارامتر اینتوبه شدن بیماران مبتلا به کووید-19 در آیسییو ارتباط معنیدار داشتند (0/005>P).
نتیجهگیری باتوجهبه نتایج حاصل از پژوهش حاضر که نشان داد پارامترهای ادراری در بیماران مبتلا به کووید-19 با پیامدهای ناشی از این بیماری ارتباط دارد، پایش دقیق پارامترهای ادراری در بیماران مبتلا به کووید-19 در جهت تشخیص سریع هرگونه عوارض ناشی از بیماری پیشنهاد میشود.
شمارهی مقاله: 3092.2
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری دریافت: 1403/2/23 | پذیرش: 1404/1/1 | انتشار: 1404/1/1