جلد 20، شماره 52 - ( زمستان 1386 )                   جلد 20 شماره 52 صفحات 50-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (15917 مشاهده)

  زمینه و هدف: سکونت در سرای سالمندان عمده ترین نقل مکان تأثیرگذار بر سالمندان است. محققین دریا فته‌اند که حمایت‌های اجتماعی، سالمندان را در مقابل اثرات مضر استرس محافظت کرده و رفاه احساسی و جسمی را در آن‌ها ارتقا می‌دهد. این مطالعه با هدف توصیف برداشت سالمندان از کیفیت حمایت اجتماعی در مدت اقامت‌شان در سرای سالمندان صورت گرفت سؤال اصلی پژوهش ساختار و معنی تجارب سالمندان از حمایت اجتماعی در سرای سالمندان چگونه است؟، بود.

  روش بررسی: در این مطالعه، روش فنومنولوژی همراه با چند مصاحبه عمیق با سالمندان در طی دوره ایی 9 ماهه انجام شد. نمونه‌گیری مبتنی بر هدف بوده وتا اشباع اطلاعات که در آخر، تعداد شرکت‌کنندگان به 10 نفر رسید، ادامه یافت. روش کلایزی جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات به‌کار رفته و استحکام این مطالعه بر اساس دو معیار اطمینان پذیری وباور پذیری بوده است.

  یافته‌ها: یافته ها، شامل 80 کد ،5 زیر مفهوم و2 مفهوم اصلی بودند. دو مفهوم اصلی به‌دست آمده از داده‌ها عبارت بودند از: 1- حمایت غیر رسمی در سرای سالمندان، 2- حمایت رسمی در سرای سالمندان، که هر کدام بنو به خود دارای زیر موضوع‌هایی بودند.

  نتیجه‌گیری: در این مطالعه به‌طور کلی سه عنصر مهم از دیدگاه سالمندان شامل کارکنان، سایر مقیمان و خانواده اهمیتی به سزا در زندگی سالمند داشته و شبکه حمایت اجتماعی را برای سالمندان فراهم می‌کردند. در مطالعه حاضر سالمندان مقیم درجات متفاوتی از ارتباط با خانواده و دوستان و سایرین و احساس حمایت از جانب آن‌ها را بیان داشتند. تمام شرکت‌کنندگان ملاقات سایر مردم را دلگرم کننده و حمایت‌گر دانستند.

متن کامل [PDF 134 kb]   (2915 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1387/4/11 | پذیرش: 1393/6/3 | انتشار: 1393/6/3

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.