جلد 20، شماره 51 - ( پاييز 1386 )                   جلد 20 شماره 51 صفحات 24-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rafii F, Oskouie F, M.Nikravesh. Conditions Affecting Quality of Nursing Care in Burn Centers of Tehran. IJN 2007; 20 (51) :7-24
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-348-fa.html
رفیعی فروغ، حقدوست اسکوئی سیده فاطمه، یادآور نیکروش منصوره. وضعیت‌ های تأثیر گذار بر کیفیت مراقبت پرستاری در مراکز سوختگی تهران. نشریه پرستاری ایران. 1386; 20 (51) :7-24

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-348-fa.html


چکیده:   (15422 مشاهده)

  زمینه و هدف: پرستاری در بخش‌های سوختگی نیازمند مراقبتی دقیق و چالش انگیز است که تحت تأثیر عوامل متعددی قرار می‌گیرد. کیفیت مراقبت توسط پرستاران به‌عنوان بزرگترین گروه مراقبتی در مراکز سوختگی از اهمیت به‌سزایی برخوردار است. پیچیدگی و چند‌بعدی بودن مراقبت در این بخش‌ها تفسیر‌های متعددی را ایجاد می کند. لذا کاوش و توصیف دیدگاه افراد درگیر در مراقبت جهت پی بردن به عوامل مؤثر در کیفیت مراقبت‌ها ضرورت می‌یابد. این مطالعه با هدف کاوش و توصیف وضعیت‌های تأثیرگذار بر کیفیت مراقبت پرستاری در مراکز سوختگی تهران صورت گرفت.

  روش بررسی: در این پژوهش از روش تحقیق کیفی گراندد تئوری استفاده شد. بوسیله نمونه‌گیری هدف‌دار و نظری، 38 نفر در مطالعه شرکت کردند و داده‌ها با استفاده از مصاحبه‌های بدون ساختار و مشاهده با مشارکت، جمع‌آوری گردید. به‌منظور تحلیل داده‌ها از روش مقایسه مداوم استفاده شد.

  یافته ها: داده‌ها بیانگر آن بود که دو طبقه از عوامل ساختاری شامل وضعیت‌های درون سازمانی و برون سازمانی بر کیفیت مراقبت‌ها تأثیرگذار بوده‌اند. وضعیت‌های درون سازمانی شامل وضعیت‌های مربوط به مدیران، کارکنان، مشکلات مالی، سنگینی بار‌کاری، اعضای تیم، امکانات و تجهیزات، شرایط و عوامل محیطی و بیماران بود. وضعیت‌های برون سازمانی به‌صورت خودگردانی بیمارستان‌ها، عدم وجود سازمان‌های حمایت کننده از بیماران و سنگینی هزینه درمان، بالا بودن هزینه زندگی و کم بودن خقوق کارکنان دولت، عدم وجود مجوز استخدام، بی توجهی مدیران ارشد و بازرسین به فرایندها و توجه بیش از حد آنان به موارد نوشتاری، قوانین دست و پاگیر مربوط به تخلفات اداری، پزشک سالاری و بازتاب منفی حرفه پرستاری در جامعه پدیدار گردید.

  نتیجه گیری: تعامل وضعیت‌های درون سازمانی و برون سازمانی منجر به تنیدگی جسمی و روحی کارکنان پرستاری، کاهش انگیزه و نارضایتی و در نتیجه کاهش کیفیت مراقبت‌ها شد. یافته‌های پژوهش لزوم تعدیل و اصلاح عوامل برون سازمانی و درون سازمانی و برنامه‌های کاهش تنیدگی را مطرح می‌کند.

متن کامل [PDF 167 kb]   (3518 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1387/2/29 | پذیرش: 1392/10/11 | انتشار: 1392/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb