جلد 19، شماره 47 - ( پائیز 1385 )                   جلد 19 شماره 47 صفحات 101-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (15087 مشاهده)

  زمینه و هدف: همواره در طول تاریخ از آسودگی به عنوان پیامد مطلوب مراقبت از بیمار یاد شده است با وجود این مفهوم آسودگی کمتر از دیدگاه بیماران مورد بررسی قرار گرفته است.

  هدف مطالعه ارائه تجارب و دیدگاه‌های بیماران از آسودگی در دوران بستری در بخش های داخلی جراحی می باشد.

  روش بررسی: این مطالعه کیفی با استفاده از روش نظریه پایه انجام شد. از مصاحبه های نیمه ساختار با 31 بیمار و 11 همراه و همچنین مشاهدات متمرکز و نیمه متمرکز برای جمع آوری داده ها استفاده شد. برای تحلیل داده ها از روش مقایسه مداوم استفاده گردید.

  یافته ها: تجربیات ناآسودگی در یافته ها بحدی بارز است که یکی از عمده ترین مفاهیم را شکل داده است. خودیاری و تشکیل شبکه مراقبتی غیررسمی، راهبردهای بیماران بستری برای مدیریت ناآسودگی ها بوده است.

  نتیجه گیری: نتایج گویای آن است که بستری بودن در بیمارستان همواره معادل رفع مؤثر نیازهای مراقبتی و درمانی نیست. بیماران در ارتباط با سیاست ها و قوانین و مقرارت بیمارستانی و اولویت های سازمانی تنش های زیادی را تجربه می‌کنند. نقش فعال بیماران در اداره ناآسودگی در این مطالعه بیش از آنچه که قبلاً تصور می شده نشان داده شده است. نقش مراقبین غیر حرفه ای در بیمارستان ها بسیار پررنگ است و نبود آن‌ها آسیب جدی به کیفیت مراقبت دریافتی وارد می‌کند.

متن کامل [PDF 136 kb]   (2738 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1386/5/23 | پذیرش: 1392/10/11 | انتشار: 1392/10/11

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.