جلد 25، شماره 78 - ( آبان 1391 )                   جلد 25 شماره 78 صفحات 71-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشیارگروه پرستای، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران (مولف مسئول). شماره تماس: 02182883898 ، alhani_f@modares.ac.ir
چکیده:   (14326 مشاهده)

  زمینه و هدف: جمعیت سالمندان روز به روز در حال افزایش است و توجه به وضعیت این گروه سنی برای ارتقاء سلامت آنان و پیشگیری از بیماریها ضروری به نظر می رسد. بر این اساس داشتن تعریفی واضح از مفهوم سلامت سالمندان ضروری است. مطالعه حاضر با هدف بررسی مفهوم سلامت در دوران سالمندی در متون و مطالعات انجام شده و رسیدن به درک عمیق آن صورت گرفت.

  روش بررسی: در این مطالعه، مرور حکایی جامع و عمیق از طریق جستجو در پایگاه های اطلاعاتی SCOPUS, PUBMED, PROQUEST ,SCIENCE DIRECT, ISC, IRANDOC, MAGIRAN, با واژگان سلامت، سلامت سالمندان ,Health Stutus, Health assessment, health measurement, همراه با اصطلاح people, aging, elderly old و بدون محدودیت سال انجام شد.

  یافته ها: رویکردهای اصلی سلامت سالمندان در متون شامل مدلهای پزشکی و عملکردی است. مدل پزشکی بر این باور است که معاینات فیزیکی برای تعیین سلامت سالمندان و نیازهای سلامتی آنان ضروری است و در مدل عملکردی اعتقاد بر این است که همان چیزهایی که یک سالمند می‌گوید می تواند بهترین شاخص برای وضعیت سلامتی او و سیستمهای حمایتی مورد نیازش باشد . بررسی ها نشان داد که درک خود سالمندان از سلامت یک شاخص جهانی و مفید نشان دهنده سطح سلامت آنان است که با عناصر زیست شناختی و اجتماعی نیز در تعامل است.

  نتیجه گیری کلی: بررسی سلامت در سالمندان نسبت به دیگر گروههای سنی بیشتر جنبه ذهنی دارد. به همین دلیل بررسی وضعیت سلامت سالمند تنها نباید محدود به بررسی جنبه های پز شکی باشد.

متن کامل [PDF 273 kb]   (10288 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی
دریافت: 1391/9/20 | پذیرش: 1393/6/3 | انتشار: 1393/6/3

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.