زمینه و هدف: انتخاب، پذیرش و رضایت از روشهای مختلف جلوگیری از حاملگی می تواند کیفیت زندگی و عملکرد جنسی زنان را متأثر سازد. هدف از این مطالعه تعیین و مقایسه رضایت جنسی زنان در روشهای مختلف پیشگیری از حاملگی در مراجعین به درمانگاههای شهر قزوین بوده است.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی 467 زن مراجعه کننده به 6 بخش مامایی مراکز بهداشتی درمانی شهر قزوین که به روش خوشه ای تصادفی انتخاب شده بودند در سال 1388 انجام شد. رضایت جنسی با استفاده از پرسشنامه استاندارد لارسون و در بین زنان استفاده کننده از روشهای مختلف پیشگیری از حاملگی تعیین و مقایسه گردید. برای تجزیه و تحلیل دادهها از روشهای آمار توصیفی و تحلیلی( آزمونهای آماری کای دو، ضریب همبستگی و ANOVA ) و SPSS نسخه 16 استفاده شد.
یافتهها: روش جلوگیری از حاملگی در 5/25 درصد افراد طبیعی؛ 3/26 درصد کاندوم؛ 3/13 قرصهای ترکیبی، 6/6 درصد آمپولهای تزریقی؛ 8/18 وسایل داخل رحمی؛ 6 درصد توبکتومی و 4/3 درصد وازکتومی بود. اکثر شرکت کنندگان(9/54 درصد) در گروه رضایت جنسی متوسط قرار داشتند. بین میانگین امتیاز رضایت جنسی در استفاده از روشهای مختلف پیشگیری از حاملگی تفاوت معنیداری مشاهده شد(041/0 p= ). بیشترین میزان رضایت مربوط به روش کاندوم(6/28 درصد) و طبیعی(5/26 درصد) بود.
نتیجهگیری کلی : یافته های حاصل از این مطالعه نشان میدهند که روشهای جلوگیری از حاملگی میتوانند رضایت جنسی زنان را تحت تأثیر قرار دهند. بر این اساس آموزش مشاوران تنظیم خانواده برای کمک به زنان در انتخاب روش مناسب با در نظر گرفتن تأثیر این روشها بر رضایت جنسی آنها قابل پیشنهاد است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |