جلد 25، شماره 76 - ( تیر 1391 )                   جلد 25 شماره 76 صفحات 27-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- کارشناس ارشد پرستاری داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، fadae_n@yahoo.com
چکیده:   (9395 مشاهده)

  زمینه و هدف: عوارض ناشی از بیماری انسداد مزمن ریه به طور مکرر زندگی اجتماعی، عملکرد فیزیکی و فعالیت­های روزانه این بیماران را مختل کرده و منجر به کاهش کیفیت زندگی مرتبط با سلامت آنان می­شود . مطالعه حاضر با هدف تعیین کیفیت زندگی مرتبط با سلامت بیماران انسداد مزمن ریه و ارتباط آن با برخی از متغیرهای دموگرافیک انجام شده است.

  روش بررسی: در این مطالعه توصیفی – مقطعی 331 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان­های منتخب آموزشی شهر تهران با تشخیص بیماری انسداد مزمن ریه شرکت داشتند. نمونه گیری به روش مستمر انجام و داده­ها با استفاده از فرم اطلاعات فردی و پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامت ( SF-36 ) جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16، آمار توصیفی و آزمون­های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تی مستقل و آنالیز واریانس یک­طرفه صورت گرفت.

  یافته­ها : نتایج مطالعه کاهش کیفیت زندگی مرتبط با سلامت به ویژه در بعد سلامت جسمی را نشان داد. همچنین بین کیفیت زندگی مرتبط با سلامت و برخی از مشخصات دموگرافیک نظیر جنس، سطح تحصیلات، مدت زمان ابتلا به بیماری، نوع داروی مصرفی و دفعات بستری در طول یکسال گذشته ارتباط معنا­داری وجود داشت (05/0 P< ).

  نتیجه­گیری: با توجه به ارتباط بین کیفیت زندگی مرتبط با سلامت و برخی متغیر­های دموگرافیک استفاده از رویکرد­های مناسب مراقبتی ارتقاء کیفیت زندگی مرتبط با سلامت از جمله اجرا و نظارت بر برنامه­های آموزشی شامل انجام فعالیت­ها در حد تحمل، تمرینات تنفسی، تکنیک­های بهبود الگوی تنفس، مصرف صحیح داروها و ... در بیماران مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریه توصیه می­شود.

متن کامل [PDF 177 kb]   (7498 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1391/5/21 | پذیرش: 1392/10/15 | انتشار: 1392/10/15

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.