Iran Journal of Nursing
نشریه پرستاری ایران
IJN
Medical Sciences
http://ijn.iums.ac.ir
108
journal108
2008-5931
2008-5931
10.52547/ijn
fa
jalali
1396
11
1
gregorian
2018
2
1
30
110
online
1
fulltext
fa
تأثیر وضعیت قرار گرفتن بدن بر حجم باقیمانده مواد غذایی گاواژی معده در بیماران بستری در بخشهای مراقبت ویژه
The Effect of Body Position on Gavage Residual Volume of Gastric in Intensive Care Units Patients
<div style="text-align: justify;"><strong><span style="font-family:b titr;">چکیده</span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"></span></span></strong><br>
<strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">زمینه و هدف: </span></span></strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">تعداد زیادی از بیماران بستری در بخشهای مراقبت ویژه سوء تغذیه را تجربه میکنند که باعث وخامت بیماری و پیشآگهی نامطلوب آن میشود. حجم باقیمانده مواد غذایی در معده بیماران </span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">بستری در بخش مراقبتهای ویژه </span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">(</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">ICU</span></span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">)</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;"> نشان دهنده میزان تحمل غذایی این افراد است. با توجه به بحث انگیز بودن و کمبود اطلاعات در خصوص تأثیر وضعیت قرار گرفتن بدن بر این مسئله، پژوهش حاضر با هدف تعیین تأثیر وضعیت قرار گرفتن بدن بر حجم مواد غذایی گاواژی معده در بیماران بستری در بخشهای مراقبت ویژه انجام گرفت. </span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;"></span></span><br>
<strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">روش بررسی</span></span></strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">: در یک کار آزمایی بالینی در سال 1393، 90 بیمار دارای تغذیه رودهای در بخشهای </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">ICU</span></span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;"> بیمارستانهای آموزشی شهر کرمانشاه وارد مطالعه شدند. این بیماران بصورت تصادفی در سه گروه قرار گرفتند، و برای هر گروه گاواژ در سه وضعیت مختلف خوابیده به پشت، خوابیده به پهلوی راست و خوابیده به پهلوی چپ انجام شد. حجم باقیمانده معده قبل، دو و سه ساعت بعد از قرارگرفتن در سه وضعیت اندازه گیری شد. دادهها در یک چک لیست پژوهشگر- ساخته ثبت شدند و با استفاده از نرم افزار</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">SPSS </span></span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;"> نسخه 18و</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;"> آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;"></span></span></span><br>
<strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">یافتهها</span></span></strong>: <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">در این بررسی کمترین میانگین حجم باقیمانده معده در هر سه گروه مورد مطالعه، در دو ساعت بعد از مداخله 13/18 سی سی و سه ساعت بعد از مداخله 06/2 سی سی مربوط به وضعیت خوابیده به پهلوی راست بود و بین این وضعیت و دو وضعیت خوابیده به پشت و خوابیده به پهلوی چپ تفاوت معنیدار آماری وجود داشت</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">(05/0</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">P<</span></span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">).</span></span><br>
<strong><span dir="RTL"><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">نتیجهگیری کلی: </span></span></span></strong><span dir="RTL"><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">در این مطالعه </span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">بهترین وضعیت به دنبال گاواژ، وضعیت خوابیده به پهلوی راست بود. بنابراین توصیه میشود در بخشهای مراقبت ویژه بعد از گاواژ برای کاهش سوء تغذیه و بالا بردن تحمل مواد غذایی، بیمار در وضعیت خوابیده به پهلوی راست قرار گیرد.</span></span></span></div>
<div style="text-align: justify;"><strong>Abstract</strong><br>
<strong>Background & Aim</strong>: Malnutrition is experienced by most of the intensive care unit patients, which causes poor prognosis and worsens the disease<span dir="RTL">.</span> Gastric residual volume represents the status of food tolerate<span dir="RTL">.</span> Regarding some controversies and lack of information on the effect of body position on this issue, the current study was conducted to determine the effect of body position on gavage residual volume of gastric in patients of intensive care units.<br>
<strong>Materials & Methods</strong>: In a clinical trial study in 2014, 90 intensive care patients with enteral feeding were recruited to the study from educational hospital of Kermanshah University of Medical Sciences. The patients were allocated to three groups randomly. The gavage was done for each group in three positions, i.e. back, right, and left. Subsequently, gastric residual contents were measured before, two, and three hours after the three positions. The data were recorded in a researcher-provided checklist. They were analyzed by SPSS-18 software, using descriptive and inferential statistics.<br>
<strong>Results</strong>: In this study, the lowest rate of GRC among the three groups was related to right side position, which was measured at 18.3 cc and 2.06 cc in 2 and 3 hours after gavage, respectively; and there was a significant difference between the right side GRC in comparison with the left and back positions (P < 0.05).<br>
<strong>Conclusion</strong>: In this study, the best position after gavage was right. Hence, it is suggested this topic after gavage will be considered for reducing malnutrition and rising the food tolerance.</div>
حجم باقی مانده, مراقبت ویژه, تغذیه رودهای
Residual Volume, Enteral Nutrition, Critical Care
58
67
http://ijn.iums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1680-2&slc_lang=fa&sid=1
J
Rezae
جهانگیر
رضایی
10800319475328460019989
10800319475328460019989
No
Lecturer in Nursing, School of Nursing and Midwifery, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
مربی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
H
Kadivarian
هوشنگ
کدیوریان
10800319475328460019990
10800319475328460019990
Yes
MS in nursing, Students Research Committee, School of Nursing and Midwifery, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran. (*Corresponding author) Tel: 989183559728 Email: hkadivarian@gmail.com
کارشناس ارشد پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران. (*نویسنده مسئول) شماره تماس: 09183359728 Email: hkadivarian@gmail.com
A
Abdi
علیرضا
عبدی
10800319475328460019991
10800319475328460019991
No
Assistant Professor in Nursing, School of Nursing and Midwifery, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
استادیار، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
M
Rezae
منصور
رضایی
10800319475328460019992
10800319475328460019992
No
Associate Professor in Biostatistics, Health School, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
دانشیار، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
K
Karimpour
حسن علی
کریمپور
10800319475328460019993
10800319475328460019993
No
Assistant Professor in Anesthesiology, Imam Reza Hospital, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
استادیار، بیمارستان امام رضا (ع)، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
S
Rezae
سعید
رضایی
10800319475328460019994
10800319475328460019994
No
PhD Student of Veterinary, Student Research Center, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
دانشجوی دکترای دامپزشکی، مرکز تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران