TY - JOUR T1 - The Effect of Food Diet Training on the Quality of Life among Non-Dialysis Patients with Chronic Renal Disease TT - تاثیر آموزش رژیم غذایی بر کیفیت زندگی بیماران مزمن کلیه غیر دیالیزی JF - IJN JO - IJN VL - 26 IS - 82 UR - http://ijn.iums.ac.ir/article-1-1544-fa.html Y1 - 2013 SP - 11 EP - 22 KW - Quality of Life(QOL) KW - Chronic Renal Disease(CRD) KW - Food diet training KW - Non-dialysis patients N2 - چکیده زمینه و هدف: ابتلاء به بیماری مزمن کلیه با افت شدید کیفیت زندگی همراه است و پرستاران مسئول هستند تا از طریق مداخلات مناسب این بیماران را به زندگی متوازن سوق داده و تا حد امکان کیفیت زندگی آنان را افزایش دهند. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش رژیم غذایی، بر کیفیت زندگی بیماران مزمن کلیه غیر دیالیزی انجام شده است. روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی قبل و بعد و با گروه کنترل می باشد. 80 بیمار مزمن کلیه غیردیالیزی با فیلتراسیون گلومرولی 60 -15 میلی لیتر در دقیقه در 73/1 مترمربع با روش هدفمند، به دو گروه 40 نفره تقسیم شدند. به گروه آزمون علاوه بر مراقبت معمول، بسته آموزشی رژیم غذایی ارائه شد و بیماران گروه کنترل فقط تحت مراقبت معمول قرار گرفتند. پس از 12 هفته، مجدداً، کیفیت زندگی بیماران با پرسشنامه استاندارد شده کیفیت زندگی ( Kidney Disease Quality Of Life _iranian_Final_ver1.3 ) مورد سنجش قرار گرفت. اطلاعات جمع آوری شده با آمار توصیفی و استنباطی(تی مستقل و کای دو) در نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: پس از 12 هفته، امتیاز کیفیت زندگی در بعد عمومی، در اجزاء جسمی و روانی و نمره کلی کیفیت زندگی(p<0/05) نسبت به گروه کنترل تفاوت معنادار آماری را نشان داد. در بعد اختصاصی، در حیطه های علائم و نشانه های بیماری، اثرات بیماری، محدودیت مرتبط با بیماری، رضایت و سلامت کلی نیز تفاوت معنادار آماری بین دو گروه مشاهده شد(p<0/05) نتیجه گیری کلی: افزایش آگاهی بیماران مزمن کلیه غیردیالیزی با استفاده از این قبیل شیوه های آموزشی در مورد رژیم غذایی می تواند یکی از عوامل بهبود کیفیت زندگی در این بیماران باشد. . M3 ER -