@ARTICLE{Abedini Z, author = {Abedini Z, and Ahmari Tehran H, and Gaini M., and Khorami Rad A, and }, title = {Dietary Food Intake of Pregnant Women Based on Food Guide Pyramid and Its Related Factors}, volume = {24}, number = {73}, abstract ={  زمینه و هدف: تغذیه مادران در طول بارداری عامل کلیدی در تضمین سلامت مادر و کودک است. دریافت انواع مواد غذایی به میزان مناسب جهت تامین نیازهای مادر و جنین ضروری است. هدف از این پژوهش تعیین وضعیت تغذیه مادران باردار به تفکیک گروه‌های غذایی و عوامل مرتبط با آن بود.   روش بررسی : مطالعه حاضر از نوع توصیفی بود و به روش مقطعی انجام شد. گروه هدف 1036 مادر باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر قم بود که به روش سهمیه‌ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بسامد خوراک 24 ساعته بود. کفایت دریافت گروههای غذایی با استفاده از شاخص [100 ´ (تعداد واحد مصرف شده تقسیم بر تعداد واحد توصیه شده)] محاسبه شد. مقادیر کمتر از 80، 100-80 و بالای 100 به ترتیب کمتر، برابر و بیشتر از نیاز روزانه در نظر گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 5/11 با روشهای آمار توصیفی و آزمون مربع کای صورت گرفت.   یافته‌ها : در (3/65 درصد) مادران باردار مصرف نان و غلات، در(7/45 درصد) دریافت گوشت و حبوبات، تخم مرغ، مغزها، در(5/68 درصد ) مصرف شیر و لبنیات و در(4/57 درصد) آنان مصرف مواد متفرقه کمتر از میزان سفارش شده بود.استفاده از میوه ها و سبزیجات در 8/65 درصد مادران بالاتر از میزان مورد نیاز روزانه بود. مصرف میوه و سبزیجات در سه ماه دوم بارداری (01/0= p ) بالاتر بود. بین دریافت گوشت و حبوبات، شیر و لبنیات و میوه ها و سبزیجات با شغل و سطح تحصیلات رابطه معنی دار وجود داشت(05/0 > p ). نتیجه گیری کلی : آموزش و حمایت مادران باردار برای دریافت کافی مواد غذایی خصوصاً در گروههای شاغل و خانواده های کم درآمد ضروری است. }, URL = {http://ijn.iums.ac.ir/article-1-1041-fa.html}, eprint = {http://ijn.iums.ac.ir/article-1-1041-fa.pdf}, journal = {Iran Journal of Nursing}, doi = {}, year = {2011} }