@ARTICLE{Amraei, author = {Fathi, l and Amraei, k and }, title = {Effects of Phoenix dactylifera Syrup Consumption on the Severity of Labor Pain and Length of the Active Phase of Labor in Nulliparous Women}, volume = {31}, number = {116}, abstract ={زمینه و هدف: زایمان واقعه‌ای دردناک است و مدیریت درد زایمان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تأثیر مصرف خوراکی شربت خرما بر شدت درد زایمان و طول فاز فعال زایمان زنان نخست‌زا انجام شد. روش بررسی: این کارآزمایی بالینی تصادفی در مرکز آموزشی- درمانی عسلی شهر خرم آباد بر روی 64 زن نخست‌زای داوطلب سالم واجد معیارهای ورود به مطالعه (در هر گروه 32 نفر) به شیوه تصادفی بدون جایگزینی در دو گروه مداخله شربت خرما و گروه کنترل انجام شد. ابزار گردآوری داده‌ها شامل سه بخش پرسشنامه مشخصات فردی، ثبت معاینات واژینال در لیبر و ثبت شدت درد با استفاده از مقیاس دیداری درد بود. شدت درد طی مرحله فعال هر 30 دقیقه ثبت گردید. داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شد. یافته‌ها: میانگین شدت درد در گروه مداخله شربت خرما به طور معنی‌داری کمتر از گروه کنترل بود (05/0>P). همچنین، میانگین طول فاز فعال زایمان در گروه مداخله به طور معنی‌داری کمتر از گروه کنترل بود (01/0>P). نتیجه‌گیری کلی: مصرف شربت خرما به طور معنی‌داری شدت درد و طول مدت زایمان را کاهش داده بود، به گونه‌ای که علیرغم کاهش درد زایمان، لیبر طولانی نشده بود و طول فاز فعال زایمان نیز بطور معنی‌داری کاهش یافته بود. بنابراین، با توجه به اهمیت پژوهش مبتنی بر شواهد و استفاده از آن در عملکرد، انجام مطالعات بیشتر در زمینه فوق ضروری به نظر می‌رسد. }, URL = {http://ijn.iums.ac.ir/article-1-2842-fa.html}, eprint = {http://ijn.iums.ac.ir/article-1-2842-fa.pdf}, journal = {Iran Journal of Nursing}, doi = {10.29252/ijn.31.116.18}, year = {2019} }