AU - Rezae, J AU - Kadivarian, H AU - Abdi, A AU - Rezae, M AU - Karimpour, K AU - Rezae, S TI - The Effect of Body Position on Gavage Residual Volume of Gastric in Intensive Care Units Patients PT - JOURNAL ARTICLE TA - IJN JN - IJN VO - 30 VI - 110 IP - 110 4099 - http://ijn.iums.ac.ir/article-1-2590-fa.html 4100 - http://ijn.iums.ac.ir/article-1-2590-fa.pdf SO - IJN 110 AB  - چکیده زمینه و هدف: تعداد زیادی از بیماران بستری در بخش‌های مراقبت ویژه سوء تغذیه را تجربه می‌کنند که باعث وخامت بیماری و پیش‌آگهی نامطلوب آن می‌شود. حجم باقیمانده مواد غذایی در معده بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) نشان دهنده میزان تحمل غذایی این افراد است. با توجه به بحث انگیز بودن و کمبود اطلاعات در خصوص تأثیر وضعیت قرار گرفتن بدن بر این مسئله، پژوهش حاضر با هدف تعیین تأثیر وضعیت قرار گرفتن بدن بر حجم مواد غذایی گاواژی معده در بیماران بستری در بخش‌های مراقبت ویژه انجام گرفت. روش بررسی: در یک کار آزمایی بالینی در سال 1393، 90 بیمار دارای تغذیه روده‌ای در بخش‌های ICU بیمارستان‌های آموزشی شهر کرمانشاه وارد مطالعه شدند. این بیماران بصورت تصادفی در سه گروه قرار گرفتند، و برای هر گروه گاواژ در سه وضعیت مختلف خوابیده به پشت، خوابیده به پهلوی راست و خوابیده به پهلوی چپ انجام شد. حجم باقیمانده معده قبل، دو و سه ساعت بعد از قرارگرفتن در سه وضعیت اندازه گیری شد. داده‌ها در یک چک لیست پژوهشگر- ساخته ثبت شدند و با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 18و آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: در این بررسی کمترین میانگین حجم باقیمانده معده در هر سه گروه مورد مطالعه، در دو ساعت بعد از مداخله 13/18 سی سی و سه ساعت بعد از مداخله 06/2 سی سی مربوط به وضعیت خوابیده به پهلوی راست بود و بین این وضعیت و دو وضعیت خوابیده به پشت و خوابیده به پهلوی چپ تفاوت معنی‌دار آماری وجود داشت (05/0P<). نتیجه‌گیری کلی: در این مطالعه بهترین وضعیت به دنبال گاواژ، وضعیت خوابیده به پهلوی راست بود. بنابراین توصیه می‌شود در بخش‌های مراقبت ویژه بعد از گاواژ برای کاهش سوء تغذیه و بالا بردن تحمل مواد غذایی، بیمار در وضعیت خوابیده به پهلوی راست قرار گیرد. CP - IRAN IN - LG - eng PB - IJN PG - 58 PT - YR - 2018